Αλήθεια τώρα, τούτον εδώ τον χάσαμε έτσι απλά;

Αλήθεια τώρα, τούτον εδώ τον χάσαμε έτσι απλά;
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης επιχειρεί να ξεφύγει για λίγο από την καθημερινότητα της ΑΕΚ αλλά όχι από την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φτάσαμε πάλι εδώ. Σ’ αυτό το σημείο που άνθρωποι και ζωντανά, καίγονται και καταστρέφονται. Και εσύ που, καθαρά από θέμα τύχης, δεν έχεις βρεθεί στο διάβα της φωτιάς, στεκόμαστε μ’ έναν κόμπο στον λαιμό και αναρωτιέσαι τι και αν υπάρχει κάτι να μπορείς να κάνεις. Όχι πολλά. Δυο μόνο. Πρώτα αρπάζεις ότι έχεις και τρέχεις να βοηθήσεις όπως μπορείς, όσο μπορείς αυτούς που δοκιμάζονται, καθώς το μόνο απολύτως αποτελεσματικό μας όπλο, είναι η αλληλεγγύη. Και μετά αγωνίζεσαι για να σταματήσουν επιτέλους να σε καίνε, να σε πνίγουν, να σου καταστρέφουν, να σου κλέβουν και να σου διαλύουν τη ζωή. Γιατί αλλιώς αυτές οι ζόρικες, μαύρες μέρες, γίνονται οι μέρες της Μαρμότας και τις ζεις ξανά και ξανά.

Ξέρω πως αυτές τις ώρες το ποδόσφαιρο, τα συστήματα, οι μεταγραφές, είναι το τελευταίο που απασχολούν. Αλλά είναι και αυτό που μπορεί να πάρει έστω και για λίγο το μάτι και το μυαλό, απ’ αυτό που συντελείται σχεδόν σ’ ολόκληρη την επικράτεια. Πάμε λοιπόν να πούμε λίγο για την μπάλα μας και για την ΑΕΚ μας, μήπως και χαλαρώσουμε και λίγο αυτόν τον κόμπο στον λαιμό που σίγουρα όλοι έχουμε απ’ όλα αυτά που συμβαίνουν γύρω μας. Για την ΑΕΚ είπα; Για να λύσουμε τον κόμπο; Μήπως αν πάμε εκεί, τον σφίξουμε περισσότερο αυτό τον κόμπο. Αφήστε που δεν έχει νόημα να ανακυκλώνουμε τα ίδια. Τα γράψαμε και τα γράψαμε για την ομάδα και περιμένουμε και να τα δούμε να γίνονται. Γι αυτό πάω σε κάτι άλλο. Άσχετο, αλλά και σχετικό με την ΑΕΚ

Αυτός πήρε την μπάλα

Παρακολουθούσα την Πέμπτη το ματς της Τράμπζονσπορ με την Μόλντε για το Κόνφερενς Λιγκ. Εκεί μας έφτασε η ποδοσφαιρική αυτοχειρία της ΑΕΚ, να είμαστε θεατές στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις από τον Αύγουστο. Παρεμπιπτόντως αυτοί της Βελέζ κράτησαν την υπόσχεσή τους και ξύρισαν όλοι τα κεφάλια τους. Από τους ποδοσφαιριστές, μέχρι προπονητές και γιατρούς και φυσιοθεραπευτές. Αξέχαστοι τους μείναμε. Τελοσπάντων, επιστρέφω σ’ αυτό που έλεγα. Στο παιχνίδι στην Τραπεζούντα, η Τράμπζονσπορ κέρδισε πέναλτι στο 94’, με το σκορ στο 3-3.

Για να έχετε μια εικόνα, στην ενδεκάδα τους οι Τούρκοι είχαν τον Χάμσικ, τον πρώην της Νάπολι και τον Ζερβινιό, τον πρώην της Άρσεναλ, αλλά και τον Παρμάκ, Τούρκο διεθνή. Κανένας απ’ αυτούς δεν πήγε να εκτελέσει το πέναλτι. Ο Μπακασέτας πήγε και πήρε την μπάλα και εκτέλεσε. Δοκάρι πήγε, αλλά σημασία έχει η νοοτροπία. Θα μου πείτε, ο Μπακασέτας πήρε και την ευθύνη στο πέναλτι που κέρδισε η εθνική με την Ισπανία πριν από λίγους μήνες. Το οποίο και έβαλε. Προφανώς και αυτό κάτι δείχνει, αλλά δεν είναι το ίδιο. Πολύ μεγαλύτερη η ευθύνη που καθόλου δεν κώλωσε να πάρει ο Μπακασέτας σ’ ένα κλαμπ που είναι εκτός Ελλάδας και με τόσες φίρμες γύρω του και στο τελευταίο λεπτό ενός ευρωπαϊκού ματς, το οποίο μάλιστα είναι και στην ισοπαλία.


Πέντε εκατομμύρια αντί για μηδέν

Αυτός όμως είναι ο Μπακασέτας. Αυτός που πλέον είναι αρχηγός της εθνικής και βγαίνει μπροστά για όλα και για όλους. Αυτός που η Τραμπζονσπορ, τον περασμένο Γενάρη έσκασε πέντε ζεστά εκατομμύρια στην Αλάνιασπορ για να τον αποκτήσει. Και για να μην ξεχνιόμαστε, την ίδια χρονική περίοδο, οι Τούρκοι μπορούσαν να πάρουν τον Λιβάγια, που είχε οριστικά τελειώσει από την ΑΕΚ, χωρίς να ξοδέψουν ούτε ευρώ. Θυμίζω πως οι τουρκικές εφημερίδες μας επί έξι μήνες μας παρουσίαζαν τον Μάρκο ως πρώτη μεταγραφική επιλογή της Τραμπζονσπορ και έβγαζαν διάφορα ποσά που σκόπευαν να δώσουν στην ΑΕΚ για να τον αποκτήσουν. Αλλά όταν μπορούσαν τελικά να τον πάρουν με λυμένο το συμβόλαιο, προτίμησαν να «χώσουν» πέντε εκατομμύρια για να έχουν τον Μπακασέτα.

Φυσικά όλο αυτό δεν το υπενθυμίζω για να μειώσω την αξία του Λιβάγια. Αλίμονο. Ο Μάρκο ήταν και είναι από τους πιο ποιοτικούς και μπαλάτους ξένους που έχουν φορέσει τα κιτρινόμαυρα. Και θεωρώ πως ειδικά στην φετινή ΑΕΚ έτσι όπως πάει να δομηθεί αγωνιστικά, θα ταίριαζε πολύ. Αλλά δεν έχει νόημα αυτή η κουβέντα. Όπως φυσικά θα ταίριαζε και ο Μπακασέτας κυρίως για την δουλειά που κάνει παίζοντας από τον φορ. Ίσως ακόμα και ως οκτάρι στο 4-3-3, καθώς εκεί τον έβαλε ο προπονητής του την Πέμπτη. Βεβαίως ούτε αυτή η κουβέντα έχει πρακτικό νόημα, καθώς ο κύκλος του Μπακασέτα εκτός Ελλάδας ακόμα δεν έχει κλείσει.

Έπρεπε να έχει ψαχτεί

Όμως η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που βάζει μια γκολάρα ή δίνει μια ασίστ ή αποθεώνεται στην Τούρκια ή δείχνει πόσο πολύ την έχει την νοοτροπία του αρχηγού είτε στην εθνική, είτε στην ομάδα του, εδώ μελαγχολούμε για τον τρόπο που έφυγε από την ΑΕΚ. Και γυρίζοντας πίσω σ’ εκείνη την περίοδο, είναι πραγματικά ακόμα και τώρα να αναρωτιέσαι αν όντως αλήθεια, η ΑΕΚ έτσι απλά έχασε έναν τέτοιο παίκτη όπως ο Μπακασέτας. Βεβαίως για να μπαίνουν και τα πράγματα σε μια σειρά, η πραγματικότητα είναι πως πρώτος ο ίδιος ο παίκτης ήθελε και επεδίωξε να φύγει. Και η ΑΕΚ μάλιστα, δεν του έκλεισε τον δρόμο σ’ αυτή την επιθυμία. Ωστόσο θα ήταν ευχής έργο, ήδη από τότε, να έχει ψαχτεί ο οργανισμός της ΑΕΚ, για τους λόγους που ένα παιδί σαν τον Μπακασέτα, είχε τόσο έντονες τάσεις φυγής, από την ομάδα που θεωρούσε σπίτι του.

Την ομάδα, που ακόμα και τώρα θεωρεί σπίτι του. Στα μέσα του Ιούλη, είχε τρεις μέρες ρεπό από την ομάδα του και το εκμεταλλεύτηκε για να έρθει στην Αθήνα. Θα μπορούσε να πάει σε κάποιο νησάκι να κάνει τα μπανάκια του. Ή έστω θα μπορούσε να βγει έξω το βράδυ και να δει τους φίλους του, τους δικούς του ανθρώπους. Αντ’ αυτού ήρθε στο ΟΑΚΑ, για να παρακολουθήσει ένα σκοτωμένο φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμέσου. Έπαιζε μεν ο Τζαβέλλας που είναι πολύ καλός του φίλος. Και για τον οποίο μάλιστα, επέμενε από την πρώτη στιγμή πως θα πιάσει στην ΑΕΚ διότι είναι παίκτης της ομάδας. Όμως κυρίως ο Μπακασέτας στο ΟΑΚΑ πήγε για να δει την ΑΕΚ και αυτούς που ακόμα αισθάνεται δικούς του ανθρώπους. Και δεν ξέρω αν ο οργανισμός της ΑΕΚ μπήκε στην διαδικασία να σκεφτεί και να βρει τι έφταιξε και αυτός ο παίκτης ήθελε να φύγει. Θα είναι εξόχως ωφέλιμο αν το έχει κάνει. Ξέρω σίγουρα πως ο κύκλος του Μπακασέτα στην ΑΕΚ δεν έχει κλείσει. Ξέρω πως δεν γίνεται να μην μπει στην Αγιά Σοφιά με τα κιτρινόμαυρα. Απλώς κανείς δεν μπορεί να ξέρει, πότε θα έρθει ο καιρός για να γίνει. Διότι τα πάντα, γίνονται στον καιρό τους.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X