Χαρδαλιάς: «64 ενεργές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα» (VIDEO)

Χαρδαλιάς: «64 ενεργές πυρκαγιές σε όλη την Ελλάδα» (VIDEO)

Δηλώσεις του Νίκου Χαρδαλιά για την εξέλιξη των πυρκαγιών

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Για τα πύρινα μέτωπα που μαίνονται σε όλη τη χώρα μίλησε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς στην έκτακτη ενημέρωση.

Όπως ανέφερε, το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 98 νέες πυρκαγιές και οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούσαν σε 154 σε όλη την επικράτεια, εκ των οποίων οι 64 είναι ακόμα ανοιχτές με σημαντικότερες αυτές στην Αττική, την Εύβοια, την Ηλεία, τη Μεσσηνία, τη Φθιώτιδα και τα Γρεβενά.

Για τα πύρινα μέτωπα στην Αττική, επισήμανε ότι στην Πάρνηθα έπνεαν άνεμοι έντασης 8 μποφόρ με ταχύτητα 66 χλμ. την ώρα δημιουργώντας νέες εστίες. «Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζουμε διάφορες εστίες με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη Βαρυμπόμπη, αλλά και σε διάσπαρτες εστίες και στις δύο πλευρές της Εθνικής Οδού και κυρίως στο ύψος του σταθμού των διοδίων στις Αφίδνες», επισήμανε ο υπουργός.

Πρόσθεσε ότι τα θερμικά φορτία είναι υψηλότατα και επικίνδυνα οι αναζωπυρώσεις συνεχείς.

Ενδεικτικά, ανέφερε ότι στην Αττική επιχειρούν 720 πυροσβέστες, 490 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα, ενώ μέχρι να πέσει το φως επιχειρούσαν 10 ελικόπτερα και 12 αεροσκάφη.


ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X