Δραματικό βράδυ στην Αττική: Καίγονται σπίτια στις Αφίδνες -Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο, Οικισμός Ποντίων!

Δραματικό βράδυ στην Αττική: Καίγονται σπίτια στις Αφίδνες -Εκκενώνονται Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο, Οικισμός Ποντίων!

Δραματική είναι η νύχτα για την Αττική, καθώς η φωτιά αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δραματική είναι η νύχτα για την Αττική, καθώς η φωτιά που αναζωπυρώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στους πρόποδες της Πάρνηθας και τη Βαρυμπόμπη, αφού κατέκαψε την Δροσοπηγή και το Κρυονέρι, πέρασε από την απέναντι πλευρά της Εθνικής Οδού Αθηνών- Λαμίας στο ύψος των Αφιδνών.

Στις Αφίδνες καίγονται σπίτια, αυτή την ώρα.

Λίγο μετά τα μεσάνυχτα το 112 έστειλε δύο sms στους κατοίκους των περιοχών Πολυδένδρι, Καπανδρίτι: «Αν βρίσκεστε στο #Πολυδένδρι ή #Καπανδρίτι, εκκενώστε τώρα προς #Βαρνάβα – #Νέα_Μάκρη από Επαρχ. Οδό Μαραθώνος – Καπανδριτίου».

Με δεύτερο sms το 112 ζητά εκκένωση προς Αθήνα για τις περιοχές Πευκόφυτο, Οικισμό Ποντίων που βρίσκονται στον Αγιο Στέφανο.

Οπως ανακοίνωσε ο αντιπεριφερειάρχης Θ. Αυγερινός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υπεγράφη η εντολή να σταλεί μήνυμα μέσω του 112 για άμεση – προληπτική – εκκένωση σε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι και Αγιο Στέφανο.

Σε μήνυμα του 112 που έστειλε στις 23:10 η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στο Πολυδένδρι, Καπανδρίτι, Ταξιάρχες, Αγ. Γεώργιο ή Πουρίθι κλείστε όλες τις καμινάδες, παράθυρα, πόρτες ώστε να μην διεισδύσουν οι καύτρες στο εσωτερικό του σπιτιού. Παραμείνετε σε ετοιμότητα και ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας».

Οι εστίες φωτιάς είναι διάσπαρτες, ενώ δυστυχώς ο αέρας έχει δυναμώσει. Δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα και υδροφόρες επιχειρούν τείχος προστασίας, αλλά οι φλόγες προσπέρασαν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X