Η ΑΕΚ ψάχνει να βρει και… κίνητρο εκτός από παίκτες

Η ΑΕΚ ψάχνει να βρει και… κίνητρο εκτός από παίκτες
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο enwsi.gr για την ΑΕΚ που δεν έχει το βασικό στον αθλητισμό

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η εικόνα του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ στην Ευρώπη, είναι τα μοναδικά ευχάριστα που μπορεί να διακρίνει κάποιος άνθρωπος της ΑΕΚ στον ορίζοντα. Δυστυχώς για το ίδιο το κλαμπ.

Ούτε ο Ολυμπιακός είναι έτοιμος, αλλά έχει προπονητή που ξέρει, κορμό και πολλές πολλές επιλογές. Για αυτό είναι πιο μπροστά από όλους. Ούτε ο ΠΑΟΚ είναι έτοιμος, αλλά διαθέτει περισσότερες «σταθερές» από την ΑΕΚ πάντως. Αυτά σήμερα. Τέλη Αυγούστου, όταν θα έχουν τελειώσει τα πάντα από πλευράς ενίσχυσης δεν γνωρίζω πως θα είναι οι τρεις ομάδες.

Κανείς δεν έχει εμπιστοσύνη

Για την ΑΕΚ γνωρίζω πάντως ότι έχει να κάνει πολλά, να καλύψει πολλές «τρύπες» (μικρές ή μεγάλες) και να φέρει αρκετούς παίκτες για την 11άδα της. Και όλα αυτά εν μέσω κακής ατμόσφαιρας για το κλαμπ μετά το ευρωπαϊκό κάζο και με απουσία εμπιστοσύνης σε όσους κάνουν τις μεταγραφές. Την ίδια ώρα ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς με το γκρουπ παικτών που δουλεύει, προσπαθεί να «δέσει» την ομάδα μέσα από προπονήσεις και να δει και στα φιλικά πράγματα που περιμένει.

Το θετικό είναι ότι σύντομα θα έχει δεξί μπακ από ένα από πολύ καλό πρωτάθλημα, το οποίο μάλιστα με όσα έγιναν με Μπακάκη και Νταντσένκο θα χρειαστεί να μπει άμεσα στην ομάδα. Το ίδιο περιμένει η ΑΕΚ και αριστερά από τον Εχσάν Χατζισαφί, για να καλύψει δύο σημαντικά κενά. Στο χορτάρι θα δούμε τι πέτυχε σε δύο θέσεις που «πονά» χρόνια.

Και με τις αποχωρήσεις να είναι ακόμη μία ανοιχτή διαδικασία και την ενίσχυση της να έχει ακόμη πολλά βήματα, είναι πρώιμο για συμπεράσματα. Η ΑΕΚ έχει να κάνει πολλά, πάρα πολλά και κανείς από την κοινωνία του κλαμπ δεν έχει εμπιστοσύνη σε αυτούς που αποφασίζουν. Οχι άδικα θα πω.

Μία ομάδα… φλατ

Ομως γενικότερα στο κλαμπ, σε ποδοσφαιρικό τμήμα και μη, η απουσία κινήτρου πια είναι εμφανής. Μία φλατ ομάδα, σε νίκες-ήττες, επιτυχίες-αποτυχίες. Μία ομάδα χωρίς ψυχολογία, μία ομάδα που στο πρώτο κακό… τσακίζεται και την παίρνει η κάτω βόλτα. Ο Παναγιώτης Κονέ και ο Γιάννης Παπαδημητρίου τα είπαν όλα αυτά, αλλά με λόγια δεν αλλάζει η κατάσταση. Ούτε αν πεις τους παίκτες σου «losers» ή αν τους πεις ότι ζουν σε μία «comfort zone» θα αλλάξει κάτι δραματικά. Η ΑΕΚ χρειάζεται δραστικές αλλαγές και με λόγια στα δύσκολα δεν καταφέρνεις πολλά. Οταν οι αντίπαλοι της τρέχουν ή απλά περπατούν, η ΑΕΚ ακόμη μπουσουλάει και δείχνει ότι κάνει αγγαρεία. Γιατί δεν έχει κίνητρο, ή την ικανότητα να κάνουν κάτι παραπάνω. Και το παράδειγμα του 2018 είναι χιλιοειπωμένο.

Η ΑΕΚ χρειάζεται ανθρώπους με κίνητρο. Σε όλους τους τομείς, σε όλες τις θέσεις, να γουστάρουν που είναι εκεί και να τους προσφέρει η εταιρία όσα πρέπει. Ένας δρόμος, μονόδρομος. Θα γίνει; Δύσκολο.

ΥΓ: Κουράγιο, δύναμη και λύσεις σε όσους δοκιμάζονται από τις φωτιές σε όλη την Ελλάδα.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X