Εφιαλτική νύχτα από τη φωτιά: Κάηκαν σπίτια - Ενεργά μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Τατόι (VIDEO)

Εφιαλτική νύχτα από τη φωτιά: Κάηκαν σπίτια - Ενεργά μέτωπα σε Βαρυμπόμπη, Θρακομακεδόνες και Τατόι (VIDEO)

Λίγο μετά τις 06:30 ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις των εναέριων μέσων

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δραματική ήταν η κατάσταση με τη φωτιά στα βόρεια της Αθήνας τη νύχτα με τους πυροσβέστες να δίνουν τιτάνια προσπάθεια να περιορίσουν το μέτωπο και να εμποδίσουν τη φωτιά να περάσει στο Κρυονέρι.

Η κατάσταση εξακολουθεί να παραμένει κρίσιμη, η πύρινη λαίλαπα μαίνεται ανεξέλεγκτη και κατακαίει ότι βρει στο διάβα της, ενώ οι φλόγες κατευθύνονται προς το Τατόι.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η μεγάλη φωτιά εκτείνεται σε τρία μεγάλα μέτωπα, στη Βαρυμπόμπη, τους Θρακομακεδόνες και το Τατόι.

Στο παραπάνω τρίγωνο υπάρχουν δεκάδες μεγάλες εστίες που δημιουργούν έναν πύρινο εφιάλτη που προσπαθούν να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και να τις κρατήσουν στην περίμετρο.

Η δραματική νύχτα

Λίγο μετά τις 03:30 τα ξημερώματα της Τετάρτης δόθηκε εντολή για εκκένωση τμήματος του Κρυονερίου επι της οδού Ανοίξεως, υπό το φόβο ότι θα περνούσε η φωτιά στον οικισμό.

Τελικά μετά από περίπου μία ώρα, η προσπάθεια των δυνάμεων πυρόσβεσης απέδωσε, η φωτιά δεν πέρασε και ο κίνδυνος απομακρύνθηκε, όπως ενημέρωσε ο Δήμος Διονύσου, ενώ και τις πρώτες πρωινές ώρες η κατάσταση δείχνει πολύ καλύτερη. Την καλύτερη εικόνα επιβεβαίωσε, μιλώντας στο MEGA, και ο Δήμαρχος Διονύσου Γιάννης Καλαφατέλης.

Ανυπολόγιστες καταστροφές

Η καταστροφή πάντως είναι ανυπολόγιστη, και μόνο όταν σβήσουν οι φλόγες θα μπορέσει να αποτιμηθεί. Σπίτια, περιουσίες, άλογα από τους ιππικούς ομίλους της περιοχής και άλλα πολλά άτυχα ζώα έχουν καεί.

Οι κάτοικοι των περιοχών που κυκλώθηκαν από τις φλόγες είχαν ειδοποιηθεί από νωρίς να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους με μήνυμα του 112.

Εντολή εκκένωσης δόθηκε συγκεκριμένα από χθες για Βαρυμπόμπη, Ολυμπιακό Χωριό, Αδάμες και Θρακομακεδόνες. Τη νύχτα εστάλη και στους κατοίκους του Κρυονερίου.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική το βράδυ, η πυρκαγιά ήταν σε πλήρη εξέλιξη σε μια πολύ μεγάλη περίμετρο που εκτείνεται στο τρίγωνο του οικισμού Αδάμες, Βαρυμπόμπη και Θρακομακεδόνες και έχει προξενήσει πολλές ζημιές σε σπίτια και άλλα οικήματα κυρίως στις Αδάμες και την Βαρυμπόμπη, που θα αποτιμηθούν όταν θα τελειώσει η φωτιά.

Οι φλόγες πέρασαν ακόμα και το ρέμα της Χελιδονούς και υπάρχουν καμένες περιοχές μέχρι το ύψος της Λυκόβρυσης.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X