Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ο Αγγελόπουλος και η οριστική μορφή του ρόστερ της ΑΕΚ

Οι απαντήσεις που πρέπει να δώσει ο Αγγελόπουλος και η οριστική μορφή του ρόστερ της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος γράφει για τα ερωτήματα που πρέπει να απαντήσει ο πρόεδρος της ΑΕΚ αλλά και την τελική μορφή του ρόστερ

Επιτέλους, αυτό που περίμεναν όλοι, δηλαδή ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ να ανοίξει να χαρτιά του και να μιλήσει ανοικτά στον κόσμο, θα γίνει αύριο.

Μάλιστα ο Μάκης Αγγελόπουλος επέλεξε να μιλήσει αποκλειστικά και μόνο στους οπαδούς της ΑΕΚ απαντώντας στις ερωτήσεις που θα έχουν επιλεγεί πριν, αλλά κυρίως και σε αυτές που θα προκύψουν κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου. Και να είστε σίγουροι ότι ο πρόεδρος της ΑΕΚ θα απαντήσει σε όλα όπως κάνει πάντα. Η επιλογή ανοιχτής συνέντευξης από το κανάλι της ομάδας στο Youtube δείχνει βέβαια και κάτι άλλο. Ότι ο Μάκης Αγγελόπουλος έχει κάνει ό,τι πρέπει για τον μέλλον της ομάδας και πλέον μπορεί να απαντήσει συγκεκριμένα στις ερωτήσεις που είναι σίγουρο ότι θα τεθούν, για τα οικονομικά ζητήματα, αλλιώς δεν θα είχε νόημα μια ανοιχτή διαδικασία. Για αυτό περιμένω μια ειλικρινή συνέντευξη από τον Μάκη Αγγελόπουλο που θα μιλήσει ανοιχτά και θα απευθυνθεί στον κόσμο της ΑΕΚ κοιτώντας τον (virtually) στα μάτια.

Τρία ερωτήματα που ζητούν απάντηση

Από την πλευρά μου θα ήθελα να ακούσω απαντήσεις στα παρακάτω τρία ερωτήματα.

1)Σίγουρα το οικονομικό κομμάτι θα είναι αυτό που θα απασχολήσει περισσότερο από όλα καθώς είναι δεδομένο ότι πολύς κόσμος ανησύχησε το τελευταίο διάστημα με αυτά που άκουγε για την συμμετοχή στο πρωτάθλημα, τα ban και τις δηλώσεις παικτών για οφειλόμενα. Δεδομένου ότι τα χρέη της ομάδας σε παίκτες δεν δημιουργήθηκαν τα τελευταία 2 χρόνια, όπως νομίζουν πολλοί, αλλά ξεκινούν από το 2015, θα ήθελα να μάθω γιατί ακολουθήθηκε αυτή η πολιτική κατά την οποία κάθε χρόνο αύξαναν τις υποχρεώσεις τις οποίες απλά διακανόνιζαν, μέχρι να φτάσουμε στην πανδημία και να «σκάσει» όλο αυτό. Για ποιο λόγο η ΑΕΚ άπλωνε τα πόδια της παραπάνω από το πάπλωμα, με τις συνέπειες που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό και διέσυραν το όνομα της ΑΕΚ πανευρωπαϊκά.

2)Σχεδόν όλα τα χρόνια του Μάκη Αγγελόπουλου, από τα πρώτα που επιχειρήθηκε η αναδόμηση της ομάδας μέχρι τα τελευταία που υπήρξαν σούπερ επιτυχημένα, το μότο του προέδρου της ΑΕΚ και συνολικά της ομάδας ήταν το «σεμνά και ταπεινά». Για ποιο λόγο αυτό άλλαξε και πήγαμε στην απίστευτη περσινή δήλωση «πάμε για έξι κούπες» που ούτε ο πρόεδρος της Μπαρτσελόνα και της ΤΣΣΚΑ δεν μπορεί να πει, φορτώνοντας με τρομερή πίεση την ομάδα και δημιουργώντας προσδοκίες στον κόσμο χωρίς να υπάρχει ρεαλιστική βάση. Ακολούθως, ποιοι είναι οι στόχοι της φετινής ομάδας και που αποσκοπεί το ολικό rebuilding που έγινε.

3)Το μεγαλύτερο πρότζεκτ που είχε η ΑΕΚ και μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις που έκανε ο ίδιος ήταν ο Νίκος Ρογκαβόπουλος. Η ιστορία με τον νεαρό παίκτη τελείωσε εντελώς άδοξα και ουσιαστικά η ΑΕΚ ετοίμασε τον παίκτη για να πάει τώρα στον Προμηθέα, έναν άμεσο αντίπαλο της Ένωσης. Ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης σε αυτήν την ιστορία και αν θα μπορούσαν να γίνουν τα πράγματα λίγο διαφορετικά, ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή με τον παίκτη και να μην χαθεί από την ΑΕΚ.

Είμαι βέβαιος ότι αυτά τα ερωτήματα θα απευθυνθούν στον πρόεδρο της ΑΕΚ και θα περιμένω και εγώ όπως και εσείς τις απαντήσεις του, μιας και ο Μάκης Αγγελόπουλος πάντα μιλάει ανοικτά και δεν έχει κρύψει ποτέ τίποτα. Σίγουρα θα έχει να πει πολλά πράγματα και ο ίδιος και να κάνει έναν απολογισμό των πεπραγμένων του μέχρι τώρα, που εννοείται ότι έχει θετικό πρόσημο, αλλά να δώσει και το στίγμα του για την επόμενη μέρα της ομάδας.

Η μορφή του ρόστερ

Στο σχόλιο της ημέρας προχθές, ανέφερα ότι το ρόστερ της ΑΕΚ θα κλείσει με μια ακόμα προσθήκη στα γκαρντ (μάλλον του Κόνιαρη) και είδα αρκετές συζητήσεις πάνω σε αυτό. Είναι δεδομένο ότι για να πέσει το μπάτζετ στο μισό, πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θα υπάρξουν περικοπές και η ομάδα μπορεί να έχει κενά σε ορισμένες θέσεις. Εδώ ομάδες με 30 εκατομμύρια μπάτζετ έχουν, δεν θα έχει η ΑΕΚ, όχι μόνο φέτος αλλά και γενικότερα. Για αυτό, το ρίσκο που θα πάρει η ομάδα στην θέση «4» χωρίς να αποκτήσει άλλον παίκτη, είναι υπολογισμένο και έτσι θα ξεκινήσει την χρονιά. Ο προπονητής της ομάδας θα δει πώς θα εξελιχτούν τα πράγματα στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, πόσο έτοιμοι θα εμφανιστούν οι παίκτες που έρχονται από απραξία, πώς θα προσαρμοστούν οι παίκτες και πόσο καλή θα είναι η χημεία της ομάδας και ανάλογα θα κινηθεί για να καλύψει όπου βλέπει ότι υπάρχει κενό, καθώς δεν θα έχει μεγάλο ροτέισον. Άλλωστε είπαμε ότι φέτος θα είναι μια μεταβατική χρονιά, που πρώτος στόχος θα είναι η οικονομική εξυγίανση.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X