Δεν αρκεί να φύγουν ο Λόπες και ο Νταντσένκο

Δεν αρκεί να φύγουν ο Λόπες και ο Νταντσένκο
Photo Credits: INTIME

Ο Πάνος Λούπος επέστρεψε από άδεια και γράφει τα... πάντα όλα για την επόμενη μέρα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Είπαμε να πάρουμε μια μίνι άδεια, κι όπως καταλαβαίνετε, η ΑΕΚ μας την έβγαλε… ξινή. Μας καταρράκωσε τόσο ψυχολογικά, που ομολογώ ότι και σε προσωπικό επίπεδο, δυσκολεύομαι πολύ να μαζέψω τα… κομμάτια μου και να βάλω σε τάξη τις σκέψεις μου για να αρθρογραφήσω.

Και ξέρετε γιατί; Επειδή το χειρότερο δεν είναι καν ο σοκαριστικός, ατιμωτικός, ντροπιαστικός αποκλεισμός από την άσημη Βελέζ, της οποίας την ύπαρξη δεν θα γνωρίζαμε, εάν δεν ήταν η γενέτειρα και η πρώτη ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το χειρότερο ακόμα κι από αυτόν τον αποκλεισμό είναι αυτή η γ… νη νοοτροπία της μιζέριας και της ηττοπάθειας, που έβγαλε μαλλιά η γλώσσα μου για να το λέω, αλλά και τα χέρια μου για να το γράφω, εδώ και μια τριετία.

Φτάνει πια το… «εντάξει μωρέ, δεν έγινε τίποτα, τα παιδιά τώρα θέλουν στήριξη»

Γιατί όταν μετά το πρώτο ματς στη Βοσνία, επέλεξα για την «ΩΡΑ», τη φωτογραφία της ενδεκάδας της ΑΕΚ και τον τίτλο «Κόψτε το λαιμό σας και προκριθείτε», γράφοντας δηλαδή απλά το αυτονόητο και το πλέον προφανές και αναλύοντας πόσο δύσκολα θα ήταν τα πράγματα στη ρεβάνς σε περίπτωση που δεν υπήρχε άμεση και οργισμένη αντίδραση προς τους παίκτες και της… λάιτ αντιμετώπισης που είχαν στο παιχνίδι του Μόσταρ, το γενικότερο κλίμα ήταν του τύπου… «εντάξει μωρέ, δεν έγινε τίποτα, 4-5 γκολ θα τους ρίξουμε στη ρεβάνς, τα παιδιά τώρα θέλουν στήριξη».


Αυτό δηλαδή που γίνεται μετά τον αποκλεισμό και που πλέον δεν έχει καμία ουσία αφού πολύ απλά το… πουλάκι της Ευρώπης πέταξε, δεν έγινε μετά το πρώτο παιχνίδι, όπως θα έπρεπε, γιατί επικρατεί αυτή η τραγική νοοτροπία του «δεν πειράζει, δεν έγινε και τίποτα», εδώ και τρία χρόνια στην ομάδα.

Και ξέρετε γιατί γράφω επίσης ότι το χειρότερο απ’ όλα δεν είναι καν ο αποκλεισμός; Γιατί, εδώ που τα λέμε, κάλλιστα θα μπορούσε να είχε περάσει η ΑΕΚ, αν π.χ. μετρούσε το κανονικό γκολ του Καρίμ στο πρώτο ματς. Ε και; Και μετά, τι θα γινόταν; Αν δεν την… πάταγε με την Βελέζ, θα την… πάταγε με την Έλφσμποργκ. Κι αν την… σκαπούλαρε και με τους Σουηδούς, θα την… πάταγε στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

Άνοιξαν και τα… γήπεδα!

Πότε έκανε δηλαδή το συγκεκριμένο γκρουπ της ΑΕΚ, σερί νικών (έστω και μικρό) για να πιστεύαμε ακράδαντα ότι θα το πετύχαινε τώρα; Κι όταν ανεξαρτήτως πρόκρισης ή αποκλεισμού, βλέπουμε σε δύο ματς με την Βελέζ, ότι η ΑΕΚ τα κάνει ντέρμπι γιατί δεν μπορεί ούτε να έχει ρυθμό, ούτε ένταση στο παιχνίδι της, ούτε να επιβληθεί, ούτε να παίξει κανονικό ποδόσφαιρο, ούτε έχει ψυχολογία, ούτε, ούτε, ούτε, για ποιο λόγο να πιστέψω ότι μπορεί αυτή η ομάδα να νικήσει για παράδειγμα και τον Ιωνικό στην πρεμιέρα, αλλά και τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο την 2η αγωνιστική; Μπορεί αυτή η συγκεκριμένη ομάδα να κάνει μεγάλο σερί νικών, που προφανώς και απαιτείται στον πρωταθλητισμό; Καλά, για τα ντέρμπι, τι να συζητάμε;


Αν λοιπόν, η αντιμετώπιση της επόμενης ημέρας στην ΑΕΚ είναι πάλι του τύπου… «εντάξει, έγινε, προχωράμε μπροστά και θα ξεκινήσουμε καλά στο πρωτάθλημα», θα βρεθούμε πάρα πολύ σύντομα στα ίδια και χειρότερα, γιατί όπως καταλάβατε (και το έγραφα κι αυτό από το τέλος της περασμένης σεζόν) φέτος τα γήπεδα θα έχουν και κόσμο και δεν θα είναι κεκλεισμένων των θυρών και των… μπινελικιών!

Γι’ αυτό αποκλείστηκε η ΑΕΚ

Η ΑΕΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη γιατί η δέσμευση για «σκούπα» έμεινε στη μέση και αντί αυτής, έγιναν δύο στάδια θερινής προετοιμασίας με το περσινό αποτυχημένο αγωνιστικά και διαλυμένο ψυχολογικά, ρόστερ. Κι επειδή όταν έγινε η κλήρωση με την Βελέζ, επικράτησε η λογική του τύπου… «δεν χρειάζεται βιασύνη, αυτούς τους περνάμε και με αυτούς που έχουμε».

Μετά από τη σοκαριστική περσινή σεζόν, που πόνεσαν τα μάτια και οι ψυχές μας, με αυτή την κατάθλιψη που περιφερόταν σε κάθε γήπεδο, φορώντας την κιτρινόμαυρη φανέλα με τον δικέφαλο αετό στο στήθος, πάρθηκε η απόφαση να συνεχίσουν οι ίδιοι στα Σπάτα!

Ε, η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά πλέον. Κι αν δούμε και μέσα στον Αύγουστο να μην αλλάζει – έστω και τώρα – άρδην αυτή η κατάσταση και αυτή η νοοτροπία, δεν θα υπάρξει καμία σωτηρία.

Εκτέλεσε και πέναλτι ο… Λόπες!

Για να γίνω ακόμα πιο ξεκάθαρος και πιο συγκεκριμένος, θα επαναλάβω όσα έγραφα και πριν από την άδειά μου και φυσικά πριν από τον αποκλεισμό. Η ΑΕΚ θέλει και ποιοτική ενίσχυση, πολύ μεγαλύτερη από αυτή που θεωρούν οι άνθρωποί της ότι χρειάζεται και παράλληλα και ξεσκαρτάρισμα, επίσης πολύ μεγαλύτερο από το να φύγουν ο Λόπες και ο Νταντσένκο. Που είναι απίστευτο δηλαδή ότι έπρεπε να έρθει κι αυτός ο αποκλεισμός, για να πάρουν απόφαση το προφανές, ότι δεν γινόταν να στηρίζεσαι στον Λόπες (σ.σ. για τον Θεό, εκτέλεσε μέχρι και πέναλτι).


Αλλά και παιδιά, που πραγματικά αγάπησε και δέθηκε μαζί τους, ο κόσμος της ΑΕΚ, αλλά και που εδώ και τρία ολόκληρα χρόνια, έχουν αποδείξει πως δεν μπορούν (ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ) να προσφέρουν κάτι άλλο, πρέπει να κλείσει επιτέλους ο κύκλος τους και η ομάδα να προχωρήσει πραγματικά μπροστά και να γίνει πραγματικά ανταγωνιστική.

Να ξεχάσουμε τις κακές στιγμές, να κρατήσουμε μόνο τις καλές αναμνήσεις, πριν γίνουν τα πράγματα πολύ χειρότερα και για αυτούς και για την ομάδα. Θα είναι πολύ κρίμα, γιατί την ΑΕΚ, την αγαπάνε αποδεδειγμένα. Απλά, δεν μπορούν να προσφέρουν! Και αυτό πρέπει να είναι το πρώτο και το μοναδικό κριτήριο για κάθε παίκτη σε μια μεγάλη ομάδα.

Υ.Γ.: Προφανώς και κάθε μετάλλιο που κατακτά Έλληνας αθλητής σε μεγάλους Αγώνες και δη στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μας κάνει όλους χαρούμενους. Αυτό το χρυσό του Μίλτου Τεντόγλου ωστόσο, ήταν το πιο απολαυστικό, λόγω και του τρόπου που το αντιμετώπισε! Μιλάμε για το πιο… yolo χρυσό μετάλλιο που έχει κατακτηθεί σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Πολύ μάγκας ο πιτσιρικάς, μας έκανε και να περηφανευόμαστε για πάρτη του, αλλά και να χαμογελάμε όλη μέρα σήμερα…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X