Αυτές είναι οι κινήσεις που θα κρίνουν αν θα αλλάξει η ΑΕΚ

Αυτές είναι οι κινήσεις που θα κρίνουν αν θα αλλάξει η ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει πως αν σταματήσουμε να βλέπουμε λύσεις εκεί που δεν υπάρχουν, τότε θα αποκτήσει η ομάδα και το βάθος που της λείπει

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Θέλουμε δεν θέλουμε, θα προσαρμοστούμε στα δεδομένα όσο δύσκολο και να είναι. Που είναι πάρα πολύ δύσκολο. Για όλους. Κρίνοντας από τον εαυτό μου και τον άμεσο κύκλο μου, πραγματικά η στενοχώρια για τα περσινά μου φαίνεται παιχνιδάκι, μπροστά σε αυτό που έχει προκαλέσει η Βελέζ, αποκλείοντας την ΑΕΚ.

Για να αποδειχθεί αυτό που έχουμε πει αρκετές φορές, πως πάντα μπορεί να έχει και πιο κάτω. Όσο δεν αλλάζουν πράγματα που πρέπει να αλλάξουν και μαζί έρχονται και ατυχίες (ακυρωμένο γκολ και πολλές ευκαιρίες στην προκειμένη περίπτωση), πάντα είναι πιθανό να έχει και πιο κάτω. Κι αυτό ισχύει και τώρα, για την συνέχεια. Μπορεί να έχει και πιο κάτω.


Θα είναι κρίμα να έχει και πιο κάτω

Και θα είναι κρίμα να έχει και πιο κάτω, γιατί τα πράγματα που κρατούν την ΑΕΚ δέσμια αγωνιστικά, δεν είναι περίπλοκα. Δεν είναι τίποτα φοβερά και τρομερά. Είναι πράγματα που σε πάρα πολλές άλλες ομάδες, γίνονται πολύ πιο εύκολα. Αλλά στην ΑΕΚ από την στιγμή που άρχισαν τα λάθη πριν τρία χρόνια, σα να περιχαρακώνεται σε αυτό που δημιουργούν, κάθε χρόνο όλο και περισσότερο. Ωστόσο παραμένει ζήτημα πραγμάτων που δεν είναι περίπλοκα.

Η ΑΕΚ αρχικά έχει ένα γκρουπ παικτών που δεν χρειάζεται και το πρόβλημα της είναι πως δεν έχει ασχοληθεί σοβαρά με αυτό. Το να έχει καλύτερους από αυτούς στις θέσεις που καλύπτουν είναι το πιο εύκολο πράγμα που καλείται να κάνει στον σχεδιασμό της. Και είναι κι απαραίτητο για να κάνει κι όλα τα υπόλοιπα που χρειάζεται.

Αντί να ξεκινήσει από αυτό πολύ νωρίς μάλιστα, γιατί η αναβάθμιση εδώ δεν είναι δύσκολη υπόθεση, το αφήνει να λιμνάζει, να συνεχίζει να παράγει άσχημα αποτελέσματα για την ομάδα κια ταυτόχρονα πάει για να ενισχυθεί σε επίπεδο ενδεκάδας, αναζητώντας μόνιμα το «κάτι καλύτερο». Για μένα εντελώς αόριστα και με γνώμονα να δείξουμε πως είμαστε σε θέση να κάνουμε κινήσεις – ματ και να δείξουμε πως το χουμε. Αλλά για να το καταφέρεις αυτό θέλει πολλά ψωμιά, θέλει πολύ δουλειά πρώτα μέσα στον ίδιο τον μηχανισμό που τρέχεις για τα μεταγραφικά.

Το αποτέλεσμα είναι να έρχονται κατραπακιές, αυτά που λέμε «κάζο», «πόρτες» και τα σχετικά, να χάνεται η εμπιστοσύνη και να καταλήγουμε σε αυτό που πολλοί αρέσκονται να λένε ανακύκλωση. Ωστόσο το γεγονός πως η διοίκηση αποφάσισε να στραφεί εκεί δεν είναι τυχαίο. Προηγήθηκαν πολλά «ψάχνουμε κάτι καλύτερο», πολλές αστοχίες γιατί πηγαίναμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα και λέω ξανά, όλα αυτά μειώνουν την εμπιστοσύνη.


Η ομάδα υπάρχει ακόμη εδώ κι έχει ανάγκες

Η ΑΕΚ ακριβώς επειδή έστω κι αν πούμε πως αυτό θα τις πάρει δυο και τρία μεταγραφικά παράθυρα, χρειάζεται πάρα πολλούς νέους παίκτες, για πολλές περιπτώσεις χρειάζεται καθαρή εικόνα, ευελιξία, δυνατότητα να γρήγορες λύσεις κι όχι πολλά εξεζητημένα, που δεν είναι ακόμη καν σε φάση να τα εξυπηρετήσει. Δεν το είχε αυτό, αλλά πρέπει να το αποκτήσει. Γιατί μπορεί είχαμε αγωνιστική καταστροφή, αλλά η ομάδα υπάρχει ακόμη εδώ κι έχει ανάγκες.

Όλος ο Αύγουστος είναι μπροστά μας, είναι μεγάλο το διάστημα για μια ομάδα που για 20 μέρες δεν έχει επίσημα ματς και τα δύο που έχει είναι με τον Ιωνικό στο ΟΑΚΑ κι ένα δύσκολο με τον ΟΦΗ στην Κρήτη.

Μιλάμε για μια ομάδα που ήδη έχει κάνει πέντε σοβαρές κινήσεις ενδεκάδας που θα βοηθήσουν πολύ σίγουρα. Πρέπει για μένα να γίνει κατανοητό πως πλέον εκτός από μια δυο κινήσεις, οι υπόλοιπες που είναι για μένα επίσης απαραίτητες, πρέπει να αφορούν την κάλυψη που θα κάνει τη διαφορά στην ΑΕΚ. Και τι θα κάνει την διαφορά στην ΑΕΚ; Είτε να βρει τρόπο να αποχωρήσουν, είτε να πάει πολύ πίσω στο rotation, 5-6 παίκτες που αναγκαστικά στηρίχθηκε στα δύο πρώτα επίσημα ματς. Είναι κρίσιμο στα δικά μου μάτια (μπορεί να κάνω και λάθος) να καταλάβουμε πως ούτε με όρους βάθους στο ρόστερ μπορούν να έχουν ρόλο κάποιοι. Για πολλούς και διάφορους λόγους. Αγωνιστικούς καθαρά και ψυχολογικούς.

Μιλάμε για δύο διαφορετικά πράγματα εδώ. Για παράδειγμα, θες βασικό αριστερό εξτρέμ. Εκεί είναι συγκεκριμένα υψηλά τα ζητούμενα. Αλλά για να έχεις βάθος κι αναβάθμιση και στις λύσεις κάλυψης σε αυτή τη θέση και σε άλλες που θα πάρει και βασικούς, πρέπει να πάρεις και παίκτες άλλους, όχι στο επίπεδο αναζήτησης που κάνεις με όρους ενδεκάδας. Εκεί είναι το κλειδί αν θα τα καταφέρεις. Γιατί εκεί θα πάρεις ουσιαστικά το κάτι πολύ παραπάνω.

Δεν αγνοώ τις δύσκολες προϋποθέσεις που έχουν δημιουργηθεί. Δεν λέω πως θα γίνουν όλα τον Αύγουστο. Μίλησα και πιο πάνω με όρους δύο και τριών μεταγραφικών παραθύρων. Αλλά θέλει επίγνωση πως χρειάζεσαι και τέτοιους παίκτες, δεν πρέπει να τους κόβεις με όρους απαιτήσεων ενδεκάδας όταν τους βρίσκεις και δεν πρέπει να βλέπεις λύσεις από τους υπάρχοντες, εκεί που δεν υπάρχουν.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X