Οι παλιές αγάπες της ΑΕΚ και οι - φρούδες - ελπίδες του Λαγού (VIDEO)

Οι παλιές αγάπες της ΑΕΚ και οι - φρούδες - ελπίδες του Λαγού (VIDEO)

To απόγευμα της 1ης Αυγούστου 2006 στο ΟΑΚΑ ήταν πολύ ιδιαίτερο, με τη νεανική ΑΕΚ του Λορένθο Σέρα Φερέρ από τη μία και τις παλιές αγάπες στην Μπενφίκα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Συνήθως, τα φιλικά παιχνίδια – ακόμα και εκείνα απέναντι σε μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου – δεν έχουν να δώσουν πολλά στον κόσμο. Ωστόσο, εκείνο απέναντι στην Μπενφίκα, μια μέρα σαν σήμερα του 2006, είναι ακόμα αξιομνημόνευτο. Βλέπετε, εκείνο το ματς αποτέλεσε την ουσιαστικά πιο μεγάλη στιγμή του Παναγιώτη Λαγού με τα «κιτρινόμαυρα» της ΑΕΚ, ενώ βέβαια είχε και τις μεγάλες αγάπες των Σάντος και Κατσουράνη, που επέστρεφαν ως αντίπαλοι της Ενωσης με τη φανέλα της Μπενφίκα.

Το ματς με τους Πορτογάλους είχε γίνει λίγες ημέρες πριν από τα ματς με τη Χαρτς για τα προκριματικά του Champions League. Ολοι περίμεναν τα νέα στοιχεία του Φερέρ στην ομάδα και κυρίως τον νεοαποκτηθέντα σταρ της εποχής, Παναγιώτη Λαγό. Στο 19΄ο Καπετάνος έκανε το 1-0 και στο 23’ ο Λυμπερόπουλος το 2-0. Στο 40΄έγινε το 3-0 από τον Καπετάνο, ο οποίος είχε τροφοδοτηθεί και στα δύο γκολ του από τον Λαγό. Ειδικά το δεύτερο, ήταν μια μαγική ασίστ που ξεσήκωσε τον κόσμο. Υπήρχαν προσδοκίες για μεγάλα πράγματα από το αριστερό πόδι του Λαγού, αλλά αποδείχθηκαν φρούδες στην πορεία των ετών.

Το κλίμα ήταν εξαιρετικό. Ο Σάντος, αν και είχε αποπεμφθεί επί της ουσίας ως πατέρας του μη θεαματικού ποδοσφαίρου που αναζητούσε τότε η διοίκηση Νικολαϊδη, αποθεώθηκε ως προπονητής της Μπενφίκα. Το ίδιο συνέβη με τον Κατσουράνη, που είχε μεταγραφεί στους Λουζιτανούς, αλλά και στον Γιώργο Καραγκούνη, που επίσης ανήκε στην πορτογαλική ομάδα.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Σορεντίνο, Γεωργέας, Παουτάσο (46′ Τζιωρτζόπουλος), Μόρας, Τσιρίλο (81′ Παπαθαστόπουλος), Έμερσον, Λαγός(57′ Χετεμάι), Ίβιτς (46΄Κυριακίδης), Ζούλιο Σέζαρ (65′ Μπούρμπος), Καπετάνος (56΄Πλιάτσικας), Λυμπερόπουλος (88′ Τόζερ).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X