Η πρεμιέρα του μεγάλου Σάντμπεργκ με την ΑΕΚ (VIDEO)

Η πρεμιέρα του μεγάλου Σάντμπεργκ με την ΑΕΚ (VIDEO)

Πρώτη εμφάνιση του Σουηδού σέντερ φορ Χόκαν Σάντμπεργκ σε ένα μεγάλο φιλικό ματς με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Γαλλίας στο ΟΑΚΑ, όπου κόπηκαν 34.811 εισιτήρια

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τα χρόνια της δεκαετίας του ΄80 ήταν δύσκολα για την ΑΕΚ. Εξαιρετικά δυσχερείς συνθήκες, μεγάλος ανταγωνισμός, κλοπές τίτλων. Αλλά και μεγάλοι παίκτες, όπως ο φοβερός και τρομερός, Χόκαν Σάντμπεργκ. Το θωρηκτό από τη Σουηδία, ένας…οδοστρωτήρας (όπως είχε γραφτεί εύστοχα σε πρωτοσέλιδο εφημερίδας) που έκανε ταιριαστό δίδυμο με τον Μαύρο και μια απίστευτη τριπλέτα και με την προσθήκη του Εστερχάζι.

Ο Σάντμπεργκ αποκτήθηκε από την ΑΕΚ το καλοκαίρι του 1984. Ο Ανδρέας Ζαφειρόπουλος ήθελε μια δυνατή μεταγραφή για την επιστροφή του στον προεδρικό θώκο και οι Ρίμπας, Χρηστίδης ταξίδεψαν στη Σουηδία για να δουν τον φορ της Γκέτερμποργκ. Σε μια τριετία με προπονητή τον Σβεν Γκόραν Έρικσον, ο Σάντμπεργκ κέρδισε ένα πρωτάθλημα και ένα κύπελλο, όμως η μεγάλη επιτυχία ήταν η κατάκτηση του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ το 1982, απέναντι στη μεγάλη ομάδα του Αμβούργου.

Η μεταγραφή ήταν τεράστια και δικαιολογημένα οι Ενωσίτες έσπευσαν στο ΟΑΚΑ για να τον θαυμάσουν. Η πρώτη εμφάνιση του Σουηδού σέντερ φορ πραγματοποιήθηκε σε μεγάλο φιλικό ματς με αντίπαλο την πρωταθλήτρια Γαλλίας Μπορντό στο ΟΑΚΑ, όπου κόπηκαν 34.811 εισιτήρια. Η ΑΕΚ στάθηκε καλά, αλλά ένα γκολ του Οντρέμ στο φινάλε έκρινε την αναμέτρηση.

Βέβαια, η χρονιά δεν είχε ανάλογη συνέχεια και ο Σάντμπεργκ δεν μπόρεσε να φέρει την…άνοιξη. Από την ΑΕΚ αποχώρησαν οι Ραβουσης, Στεργιούδας και Νικολούδης, ενώ ήρθαν επίσης οι Στάμπαχερ, Πιας, Παπαδόπουλος, Βοιτσίδης- Χατζής με προπονητή τον Βέντσελ Χάλαμα που είχε προϋπηρεσία στον πάγκο της Αούστριας Βιέννης και της Μόναχο 1860.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X