Ηλιόπουλος στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ ήταν ο καλύτερος λόγος για να επιστρέψω στην Ελλάδα»

Ηλιόπουλος στο enwsi.gr: «Η ΑΕΚ ήταν ο καλύτερος λόγος για να επιστρέψω στην Ελλάδα»
Photo Credits: INTIME

Ο Θέμης Ηλιόπουλος μιλάει για πρώτη φορά στο enwsi.gr για την απόφαση του να αφήσει την Γερμανία για να φορέσει την φανέλα της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ προχωράει με προσεκτικά βήματα τον σχεδιασμό της για τη νέα αγωνιστική περίοδο έχοντας ήδη προβεί σε τρεις δυνατές προσθήκες.

Ένα από τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας χάντμπολ είναι και ο Θέμης Ηλιόπουλος ο οποίος επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από οκτώ χρόνια παρουσίας στη Γερμανία. Ο Έλληνας διεθνής ανδρώθηκε σε ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου και επιστρέφει στην χώρα μας για να φορέσει τα «κιτρινόμαυρα». Μόλις στα 24 του χρόνου ο Ηλιόπουλος είναι ένας παίκτης που πιστεύουν πολύ στην ΑΕΚ και για αυτό άλλωστε φρόντισαν να τον «δέσουν» για τα επόμενα δύο χρόνια. Με τις παραστάσεις και την εμπειρία του αναμένεται να βοηθήσει την ομάδα του Δημήτρη Δημητρούλια τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Ο Ηλιόπουλος λίγες ημέρες πριν φορέσει και επίσημα την φανέλα του «Δικεφάλου» για να ξεκινήσει προετοιμασία μίλησε στο enwsi.gr για την απόφαση του να αφήσει την Γερμανία για λογαριασμό της ΑΕΚ και αποκάλυψε την προσέγγιση που του έγινε στα μέσα της χρονιάς από τους ανθρώπους του τμήματος.

Αρχικά το πως προέκυψε το ενδιαφέρον της ΑΕΚ ο 24χρονος δεξιός ίντερ σχολίασε:  «Υπήρξε μια κρούση στα μέσα της χρονιάς από την ΑΕΚ για μια ενδεχόμενη συνεργασία στην οποία και ήμουν προφανώς θετικός, ειδικά όταν ένα τόσο σπουδαίο σωματείο δείχνει ενδιαφέρον είναι πάρα πολύ τιμητικό. Επιπλέον και με τον coach Δημητρούλια γνωριζόμασταν και από πιο παλιά χωρίς ωστόσο ποτέ να έχουμε συνεργαστεί».

«Το να αγωνίζεσαι στην ΑΕΚ αποτελεί από μόνο του ισχυρό κίνητρο»

Στη συνέχεια σχολιάζοντας τους λόγους που τον έκαναν να αφήσει την Γερμανία για να επιστρέψει στην Ελλάδα ο  Ηλιόπουλος τόνισε: «Αρχικά αυτό που με έκανε να θέλω να επιστρέψω Ελλάδα είναι προφανώς το ενδιαφέρον μιας τόσο σπουδαίας ομάδας. Επιπλέον θεώρησα πως το timing ήταν σωστό για μένα για την επιστροφή στην Ελλάδα».

Ο Ηλιόπουλος έρχεται στην ΑΕΚ μετά από μια εξαιρετική σεζόν όπου κατέκτησε το τρεμπλ για πρώτη φορά στην ιστορία της. Ο ίδιος μιλώντας για το κίνητρο του τόνισε πως το όνομα της ΑΕΚ είναι από μόνο του σημαντικό ανεξάρτητα από το πόσο ψηλά έχει θέσει τον πήχη η ομάδα: «Το γεγονός ότι παίζει κανείς στην ΑΕΚ αποτελεί ήδη από μόνο του κίνητρό, πέρα από αυτό σίγουρα το γεγονός πως η ομάδα προέρχεται από το τρεμπλ με κάνει να θέλω να βοηθήσω όσο καλύτερα μπορώ να πετύχει τους στόχους της. Η ΑΕΚ θέλει πάντα να πρωταγωνιστεί» σχολίασε χαρακτηριστικά.

«Θέλω να ζήσω την ατμόσφαιρα του κόσμου»

Η ΑΕΚ κατέκτησε φέτος τρεις τίτλους ωστόσο σε όλες αυτές τις σημαντικές στιγμές είχε μια σημαντική απουσία. Αυτή του κόσμου της. Λόγω της μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας η «Ένωση» έζησε την σημαντικότερη χρονιά της ιστορίας της χωρίς να μπορεί να το πανηγυρίσει μαζί με τους φίλους της. Ο Θέμης Ηλιόπουλος ευχήθηκε τη νέα χρονιά να επιστρέψει η κανονικότητα και να μπορέσει να ζήσει και αυτός από κοντά την ατμόσφαιρα που δημιουργεί ο κόσμος της ΑΕΚ: «Πρώτα απ’ όλα εύχομαι να γυρίσουμε στη κανονικότητα και υγεία σε όλους, προφανώς εγώ και οι συμπαίκτες μου θα χαρούμε πολύ να δούμε τον κόσμο μας στο γήπεδο και να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε πολλές επιτυχίες. Προσωπικά αυτή η ατμόσφαιρα είναι κάτι που ήθελα πάντα να ζήσω» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Η πορεία του μέχρι την ΑΕΚ

Ο Ηλιόπουλος είναι γεννημένος στις 19/12/1996, αγωνίζεται ως δεξιός ίντερ και έχει ύψος 1,95 μ. Ξεκίνησε το χάντμπολ από τον ΑΣΕ Δούκα, με τον οποίο μάλιστα αγωνίστηκε και στο Challenge Cup της περιόδου 2014-15 και σε ηλικία 17 ετών μετακόμισε στη Γερμανία. Εκεί φόρεσε τις φανέλες των HSG Freiberg (2015-2017), ΗC Empor Rostock (2017-18), Northeimer (2018-2020) και Bayern Dormagen (2020-21), επιστρέφοντας στη χώρα μας για λογαριασμό των τρεμπλούχων. Είναι βασικό στέλεχος του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ έχει τιμήσει τη «γαλανόλευκη» και στις μικρές εθνικές ομάδες. Υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα χάντμπολ.

 

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X