Η μόνη λύση για την ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου προσπαθεί να βρει κάπου για να πιαστεί στο ναυάγιο της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μαυρίλα. Εχουν περάσει τόσες ώρες από το ναυάγιο της ΑΕΚ στα ευρωπαϊκά κύπελλα και ακόμα δεν μπορεί να ξεκολλήσει το μυαλό. Από χθες το βράδυ μέσω του AEK Talk και καθόλη τη διάρκεια της ημέρας, έχω ακούσει πάρα πολλά. Ετσι και αλλιώς, είναι γνωστό πως σε κάθε αποτυχία, το ανάθεμα συμπαρασύρει δίκαιους και άδικους. Αλλά αυτά μικρή σημασία έχουν. Ο καθείς ξέρει που ευθύνεται, τι πρέπει να αλλάξει, πως πρέπει να κινηθεί.

Δεν περίμενα πως Ιούλη μήνα θα φτάναμε σε διαδικασίες απολογισμού και επίρριψης ευθυνών. Είναι ξεκάθαρο και αποδείχθηκε έμπρακτα στην πράξη, πως η ΑΕΚ αποδείχθηκε ανέτοιμη για τα ευρωπαϊκά της παιχνίδια. Οσοι συμμετείχαν στο μεταγραφικό σχεδιασμό ευθύνονται γιατί οδήγησαν την ομάδα σε προετοιμασία με ρόστερ αδύναμο και φθαρμένο, ευθύνονται επειδή έκαναν αργοπορημένα τις μεταγραφές και οι παίκτες δεν ήταν έτοιμοι να προσφέρουν.


Καμία κίνηση

Το οξύμωρο που πάντα συμβαίνει στην ΑΕΚ είναι πως έπειτα από το σοκ που προκαλεί μια παταγώδης αποτυχία, όπως αυτή που σημειώθηκε χθες, δεν υπάρχει τίποτα που να δείχνει ζωντάνια σε αυτόν τον οργανισμό. Καμία ένταση, καμία παραίτηση, καμία ανάληψη ευθύνης, καμία κίνηση για να βγει η ομάδα από το αδιέξοδο. Θαρρείς και ήταν απλά μια κακή μέρα στη δουλειά. Ωστόσο, η ΑΕΚ έχασε σε πρεστίζ και χρήμα, ο κόσμος έχασε τον ύπνο και το κέφι του.

Το βάρος της ευθύνης για τη συνέχεια της ΑΕΚ ανήκει στον Μελισσανίδη. Ετσι και αλλιώς, αυτός είναι που φέρει την πρώτη ευθύνη για όλα τα καλά και τα κακά που συμβαίνουν σε αυτήν την ομάδα. Το ζήτημα είναι εάν έπειτα και από αυτό το φιάσκο, έχει αποφασίσει για το πώς πρέπει να κινηθεί. Διότι, όσο και αν φαίνονται τώρα όλα ρημαδιό, η σεζόν δεν έχει καν ακόμα ξεκινήσει. Η ΑΕΚ έχει να διεκδικήσει πρωτάθλημα και κύπελλο και να γίνει μια ομάδα ανταγωνιστική.

Κάθε πρόβλημα έχει λύση

Πως θα συμβεί αυτό; Είναι ικανοί να ενισχύσουν την ομάδα όσοι χειρίζονται το μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ; Μπορούν να φέρουν έστω και με καθυστέρηση που στοίχισε τόσο πολύ, τους παίκτες που θα μπορέσουν να κάνουν τη διαφορά; Πρέπει να θεωρούμε δεδομένο, όσο και αν υπάρχει απογοήτευση αυτή τη στιγμή, πως η ΑΕΚ μπαίνει σε μια σεζόν που πρέπει να σταθεί στα πόδια της και να αποτινάξει τα λάθη του παρελθόντος.

Κατά τη γνώμη μου, κάθε πρόβλημα έχει λύση. Για το πρόβλημα της ΑΕΚ, όπως εμφανίστηκε κατά την τελευταία τριετία με αποκορύφωμα την περυσινή σεζόν, η λύση εκτιμώ πως ήταν πρώτιστα επανασχεδιασμός και καθορισμός της στρατηγικής που πορεύεται το κλαμπ. Είδα μια διαφορετική στόχευση στις μεταγραφές, με παίκτες που έχουν εμπειρία και προσωπικότητα για να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας. Ηρθαν αργά όμως. Και σίγουρα, όσοι ήρθαν δεν αρκούν.


Η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί

Θα επαναλάβω, αυτό που έλεγα και σε προηγούμενο σχόλιο. Η ΑΕΚ δεν μπορεί να πάει με ωραιοποιήσεις και κρύβοντας κάτω από το χαλάκι τα προβλήματα. Η απώλεια της ευρωπαϊκής προοπτικής είναι ισχυρό πλήγμα, αλλά η ΑΕΚ φαίνεται πως έχει τις δομές και τον άνθρωπο που μπορεί να δώσει εγγύηση σταθερότητας. Παράλληλα, τώρα πρέπει να γίνουν οι υπερβατικές κινήσεις. Αν δεν συμβεί, τότε είναι νομοτελειακό πως η ΑΕΚ θα οδηγηθεί ξανά στην αποτυχία.

Είναι φανερό πως υπάρχουν παίκτες που δεν πρέπει να συνεχίσουν στην ΑΕΚ. Πως υπάρχουν κενά που δεν καλύπτονται εκ των έσω. Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα. Χάθηκε η Ευρώπη, μόλις αρχίζει η χρονιά. Ας βρουν τις λύσεις για να φτάσει η ΑΕΚ στο επίπεδο που πρέπει. Το ζήτημα είναι κομβικό και δεν μπορεί να πάρει αναβολή. Εστω και χωρίς Ευρώπη, η ΑΕΚ πρέπει να προχωρήσει, ειδάλλως θα ζήσουμε ξανά την απόλυτη απογοήτευση.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X