Ολα στραβά, όλα άσχημα και αποκλεισμός ΝΤΡΟΠΗ για την ΑΕΚ!

Ολα στραβά, όλα άσχημα και αποκλεισμός ΝΤΡΟΠΗ για την ΑΕΚ!
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ ήταν απροετοίμαστη για 90λεπτο φωτιά, δεν είχε ρέντα και έμεινε εκτός Ευρώπης από τον Ιούλιο!

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ το έκανε θρίλερ, έπαιξε με τη φωτιά και εμφανώς ανέτοιμη, έχασε στα πέναλτι με 3-2 από την Βελέζ (1-0 κ.δ και παράταση) και αποκλείστηκε από το Conference League!

Η ΑΕΚ έδειχνε να βρίσκεται κατάφατσα με την καταστροφή, μέχρι να τη λυτρώσει ο Μάνταλος στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων και να στείλει το ματς στην παράταση αλλά τελικά έχασε την πρόκριση στα πέναλτι.

Ο Μιλόγεβιτς είχε φανεί έντονα απογοητευμένος από την εικόνα της ΑΕΚ στη Βοσνία και άλλαξε τη μισή και πλέον ομάδα. Η Ενωση παρατάχθηκε με έξι νέα πρόσωπα συγκριτικά με το παιχνίδι στο Σεράγεβο, αλλά και με αλλαγή σχηματισμού (4-1-4-1). Στο αρχικό σχήμα ήταν όλες οι νέες μεταγραφές, αλλά άλλαξε σε απόλυτο βαθμό και η αριστερή πλευρά, καθώς ο Μιλόγεβιτς αντικατέστησε τους Λόπες και Αλμπάνη με τους Μιτάι και Τάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επιβάλει εξ αρχής το ρυθμό της. Να πιέσει ψηλά, να προκαλέσει προβλήματα στην κυκλοφορία των Βόσνιων, να βρει το εύκολο γκολ που θα της άνοιγε το δρόμο για την πρόκριση. Με κινητήριο άξονα τον φοβερό και τρομερό Αραούχο, η Ενωση επέβαλε το δικό της τρόπο. Ο Αργεντινός ήταν κεφάτος, κινήθηκε σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου και έκανε τη διαφορά. Γκρίζο σημείο στην εξαιρετική παρουσία του, η αδυναμία να τελειώσει τις φάσεις που βρέθηκε, αν και ήταν μέσα σε κάθε καλή στιγμή της ΑΕΚ.


Πρόβλημα στη δημιουργία

Το ζήτημα για την ΑΕΚ ήταν πως δεν είχε καθόλου παιχνίδι από τα άκρα. Τόσο αμυντικά που δημιουργούνταν ρήγματα και επικίνδυνες καταστάσεις (κυρίως από τα αριστερά με τον Μιτάι), όσο κυρίως επιθετικά, όπου η ΑΕΚ δεν πήρε σχεδόν τίποτα από τον Λιβάι και τον Τάνκοβιτς. Παράλληλα, ήταν φανερό πως ο Λε Ταλέκ δεν είχε ρυθμό και δυνάμεις, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ξανά επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από την περιοχή του Τάνκοβιτς και να μην «καθαρίζονται» φάσεις.

Η ΑΕΚ έψαχνε το γκολ, αλλά δεν είχε δημιουργία. Τα άκρα της έμοιαζαν κομμένα και ο Μάνταλος (πρώτιστα) και ο Σιμάνσκι, δεν μπορούσαν να κάνουν παιχνίδι. Ειδικά ο Μάνταλος ήταν κομβικός, καθώς η ΑΕΚ ήθελε από αυτόν την ηρεμία και το σωστό μοίρασμα της μπάλας για να μπορέσει να βγει με ορθολογικό τρόπο στην επίθεση, κάτι που δεν έπαιρνε. Σημαντικό στοιχείο, πως ο Στάνκοβιτς κράτησε ζωντανή την Ενωση στο ματς όταν απαιτήθηκε και διόρθωσε το λάθος του Μιτάι.


Φουλ επίθεση με Καρίμ

Ο Μιλόγεβιτς δεν άλλαξε κάτι στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, αλλά η εικόνα του ματς παρέμενε ίδια. Η Βελέζ αμυνόταν σθεναρά, η ΑΕΚ δεν είχε παιχνίδι από τα άκρα και εμφάνιζε τεράστιο πρόβλημα στη δημιουργία και δεν έβρισκε καν τις φάσεις για το γκολ που θα έδινε την πρώτη ανάσα. Στη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, ο τεχνικός της Ενωσης έριξε στο ματς τον Ανσαριφάρντ, μετατρέποντας το σχηματισμό πλέον σε 4-4-2, με τον Μάνταλο αριστερά.

Ο χρόνος περνούσε και το άγχος κυρίευε τους «κιτρινόμαυρους». Ο Μιλόγεβιτς έριξε στο ματς και τον Λόπες για να πάρει βοήθειες επιθετικά, με τη Βελέζ να έχει ταμπουρωθεί γύρω από την εστία της, αλλά και να είναι «φαρμάκι» στις αντεπιθέσεις, απέναντι στην αργή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ. Οσο και αν υπήρχε διάθεση, η ΑΕΚ δεν έκανε ούτε φάση στο δεύτερο 45λεπτο, με εξαίρεση το άστοχο πλασέ του Τάνκοβιτς, σε ματς δίχως ρυθμό.


Λύτρωση με Μάνταλο

Η ΑΕΚ δεν μπορούσε να βρει λύσεις και έδειχνε μπλοκαρισμένη μέσα στις αδυναμίες της. Ο Μιλόγεβιτς έριξε στο ματς και τον Αλμπάνη αντί του Λιβάι που ήταν ωσεί παρών μέσα στο γήπεδο, με την ελπίδα να του δώσει πράγματα μέσα από κάποια ατομική προσπάθεια και δίχως να κρατά την μπάλα πολύ στην κατοχή του. Οι Βόσνιοι έπεφταν συνεχώς κάτω, προκαλούσαν διακοπές στο ματς και η ΑΕΚ γεμάτη εκνευρισμό και χωρίς δυνάμεις, δεν έδειχνε πως μπορεί να βρει το γκολ.

Ωστόσο, εκείνη ήταν η στιγμή που θα έπρεπε να γίνουν υπερβάσεις και να βγάλουν οι παίκτες χαρακτήρα. Η ΑΕΚ έδειξε τη βαριά φανέλα και πως είναι πολύ σκληρή για να πεθάνει, στο όγδοο λεπτό των καθυστερήσεων. Ο Αλμπάνης – που έπαιζε με ατομική ευθύνη έπειτα από σκληρό χτύπημα στον αυχένα – έφερε γλυκά την μπάλα στην περιοχή, ο Μάνταλος χώθηκε και βρήκε τον τρόπο να εκμεταλλευθεί το κενό και από κοντά, λύτρωσε όλη την ΑΕΚ.


Στο ξεκίνημα της παράτασης, ο Μιλόγεβιτς έριξε στο ματς τους Σβάρνα (σε ρόλο δεξιού μπακ με τον Μπακάκη να μην έχει άλλες δυνάμεις) και τον Σάκχοφ αντί του Αλμπάνη που δεν μπορούσε να συνεχίσει άλλο. Η ΑΕΚ είχε το ψυχολογικό πλεονέκτημα, αυτήν τη φορά έδειχνε πως μπορούσε να δημιουργήσει ευκαιρίες πολύ πιο εύκολα σε σχέση με το δεύτερο ημίχρονο της κανονικής διάρκειας, αλλά έλειπε το καθαρό μυαλό στο τελείωμα των φάσεων.

Το ματς πήγε στα πέναλτι, όπου η εξέλιξη ήταν η εξής:

-Χαμένο πέναλτι Γκεοργκίεβιτς

-Χαμένο πέναλτι ο Ανσαριφάρντ (δοκάρι)

-Γκολ Μπραντάο

-Γκολ Τζαβέλλας

-Χαμένο πέναλτι Βεχάμποβιτς

-Γκολ Σάκχοφ

-Γκολ Βελέζ

-Χαμένο πέναλτι Λόπες

-Γκολ Ζβόνιτς

-Χαμένο πέναλτι Αραούχο

 

Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-1-4-1): Στάνκοβιτς, Μπακάκης, Βράνιες, Τζαβέλλας, Μιτάι (69’ Λόπες), Λε Ταλέκ, Γκαρσία (80’ Αλμπάνης), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Τάνκοβιτς (62’ Ανσαριφάρντ), Αραούχο

Βελέζ (Φ. Ντούντιτς, 4-2-3-1): Μπογκντάνοβιτς, Οβτσινα, Ισιτς, Ζελίκοβιτς, Φερέιρα, Χασάνοβιτς, Ράντοβατς (86’ Ζβόνιτς), Τσόσιτς, Αντουσιτς (73’ Τσβιγιάνοβιτς), Πρσες (63’ Βεχάμποβιτς), Ζαΐμοβιτς (73’ Γκεοργκίγεβιτς)

Ο Σκωτσέζος Κλάνσι έδειξε κίτρινη κάρτα στους Βράνιες (45’+), Μιτάι (46’) – Ζαϊμοβιτς (32’), Τσόσιτς (58’), Τσβιγιάνοβιτς (82’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X