Αγγλία: Μέχρι 10 κεφαλιές την εβδομάδα στην προπόνηση!

Αγγλία: Μέχρι 10 κεφαλιές την εβδομάδα στην προπόνηση!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η αγγλική ομοσπονδία με επίσημη οδηγία της σε όλους τους επαγγελματικούς συλλόγους έβαλε πλαφόν 10 κεφαλιές ανά παίκτη την εβδομάδα στις προπονήσεις, ενώ τις απαγόρευσε σε ηλικίες 11 ετών και κάτω!

Ιστορική απόφαση στο νησί, αφού η αγγλική ομοσπονδία αποδέχεται πως η αλόγιστη χρήση της κεφαλιάς στο ποδόσφαιρο σχετίζεται μακρόχρονα με περιστατικά άνοιας και νευρολογικές διαταραχές στους ποδοσφαιριστές! Ως εκ τούτου με την νέα οδηγία της, βάζει ένα περιοριστικό όριο, θέλοντας να προστατεύσει την υγεία των ποδοσφαιριστών.

Πιο συγκεκριμένα κάθε ομάδα των τεσσάρων επαγγελματικών κατηγοριών καθίσταται υπεύθυνη, ώστε κάθε παίκτης να μην ξεπερνάει το όριο των 10 κεφαλιών με μεγάλη ένταση ανά εβδομάδα στο προπονητικό πρόγραμμα κάθε συλλόγου! Ως κεφαλιές με «μεγάλη ένταση» ορίζονται οι εναέριες επαφές με την μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ, κόρνερ, πλαγίων ή από μακρινές μπαλιές (σέντρες) που ξεπερνούν τα 35 μέτρα απόστασης.

Ανάλογη μείωση θα υπάρχει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και στα τμήματα υποδομής, ενώ οι κεφαλιές στις προπονήσεις απαγορεύονται εξ’ ολοκλήρου σε Αγγλία, Σκωτία και Βόρειο Ιρλανδία σε παιδιά κάτω των 11 ετών!

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά από μελέτες που έκαναν τα πανεπιστήμια του Λονδίνου και του Νότιχαμ σε πιθανή μακροχρόνια σύνδεση ανάμεσα στις κεφαλιές και σε νευρολογικά προβλήματα που εμφάνισαν ποδοσφαιριστές μετά το τέλος της καριέρας τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέντε Άγγλοι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 1966 εμφάνισαν άνοια με τελευταίο τον 83χρονο Μπόμπι Τσάρλτον, ο οποίος παρουσίασε πέρσι τα πρώτα σημάδια της νόσου.

Το 2019 μία έρευνα από πανεπιστήμιο της Γλασκώβης έδειξε ότι οι πρώην ποδοσφαιριστές έχουν αυξημένο κίνδυνο να πεθάνουν από άνοια ή νόσο του Πάρκινσον, χωρίς ωστόσο να έχει αποδειχθεί σε απόλυτο βαθμό ότι οι ασθένειες αυτές προκλήθηκαν από τα συστηματικά χτυπήματα της μπάλας με το κεφάλι.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X