Γιατί απέτυχε το παιδομάζωμα της ΑΕΚ

Γιατί απέτυχε το παιδομάζωμα της ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Θάνος Τσίμπος εξηγεί γιατί απέτυχε το παιδομάζωμα της ΑΕΚ που ξεκίνησε το 2015 και ποιες είναι οι ευθύνες της Ένωσης σε αυτήν την διαδικασία

Με την απόκτηση του Δημήτρη Μωραΐτη από το Περιστέρι, τελείωσε και επίσημα το παιδομάζωμα της ΑΕΚ που είχε αρχίσει από το 2015.

Ο Έλληνας γκαρντ ήταν ο τελευταίος που αποχώρησε από την Ένωση και αυτός που σημαδιακά είχε ξεκινήσει την όλη προσπάθεια όταν αποκτήθηκε το 2015 από τον Πανιώνιο μετά βαΐων και κλάδων. Τότε μάλιστα σε ηλικία 16 ετών είχε υπογράψει εξαετές συμβόλαιο με στόχο να είναι ο guard που θα βασιζόταν η αναγέννηση της ΑΕΚ, σε μια κίνηση που διαφημίστηκε πολύ και από την ίδια την Ένωση.

Εκτός από τον Μωραΐτη, τα τελευταία 5 χρόνια αποκτήθηκαν αρκετοί νεαροί παίκτες με την ταμπέλα ταλέντα όπως οι Τσαλμπούρης, Καμαριανός, Σκουλίδας, Άτιτς, Χατζιδάκης, Γιάννης Αγραβάνης, Πράπας, Σπύρογλου, Γκουαλτιέρι, Στεργίου και φυσικά ο Ρογκαβόπουλος. Από όλους αυτούς τους παίκτες, ουσιαστικά στην ΑΕΚ έπαιξαν οι Μωραΐτης, Ρογκαβόπουλος ενώ αρκετές ευκαιρίες πήρε και ο Τσαλμπούρης.

Που φταίει η ΑΕΚ

Το ερώτημα που τίθεται λοιπόν είναι αν η ΑΕΚ φταίει που αυτά τα παιδιά δεν έπαιξαν μπάσκετ στην ομάδα ή υπάρχει κάποιος άλλος λόγος. Παρόλο που η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή, για την πλειοψηφία αυτών των παικτών ο λόγος είναι ένας και μοναδικός. Στην Ελλάδα η παραγωγική διαδικασία βρίσκεται σε τέλμα εδώ και χρόνια και υπάρχει μια αγωνία να βαφτίσουμε ταλέντα όποιον παίκτη είναι νεαρός και μεταγράφεται σε μια μεγάλη ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι αυτά τα παιδιά δεν ήταν επιπέδου ΑΕΚ, δεν ήταν καν ταλέντα, για να λέμε γιατί δεν έπαιξαν στην ομάδα και αυτό αποδεικνύεται και από την μετέπειτα καριέρα τους σε ομάδες της Α2 ή όταν βρήκαν θέση ως ρολίστες σε μικρομεσαίες ομάδες της Α1. Μπορεί να είχαν κάποια προσόντα αλλά απείχαν πάρα πολύ από το επίπεδο που θα τους επέτρεπε να παίξουν στο επίπεδο της ΑΕΚ. Το Ελληνικό μπάσκετ γενικότερα, έχει τρομερή έλλειψη ταλέντων και αυτό φαίνεται και από τις εθνικές ομάδες είτε αντρών, είτε μικρότερων ηλικιακά παικτών, που απέχουν αρκετά από τις διακρίσεις.

Διαβάστε την συνέχεια εδώ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

Μία τετραπλή προσφορά* χωρίς κατάθεση σε περιμένει στην Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X