ΕΠΟ: Παρέκαμψαν Αυγενάκη και πήγαν απ’ ευθείας στο Μαξίμου για τον αθλητικό νόμο

ΕΠΟ: Παρέκαμψαν Αυγενάκη και πήγαν απ’ ευθείας στο Μαξίμου για τον αθλητικό νόμο
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αφού είδαν στην ΕΠΟ (αλλά και σε FIFA/UEFA) ότι με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη δεν βγαίνει άκρη και δεν υπάρχει διάθεση από μέρους του να αλλάξει διατάξεις του αθλητικού νόμου που παραβιάζουν το αυτοδιοίκητο, η διοίκηση της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας απευθύνθηκε απ’ ευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ειδικότερα, την Τρίτη (27/7) πραγματοποιήθηκε συνάντηση ανάμεσα στον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη και τους Θοδωρή Ζαγοράκη (πρόεδρο ΕΠΟ), Παναγιώτη Δημητρίου (αναπληρωτή πρόεδρο ΕΠΟ) και Στέργιο Αντωνίου (α’ αντιπρόεδρο ΕΠΟ).

Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει ως τώρα, από την πλευρά της ομοσπονδίας ζητήθηκε να κατατεθούν στη Βουλή δύο τροπολογίες που θα τροποποιούν διατάξεις του αθλητικού νόμου.
Η πρώτη τροπολογία να προβλέπει ότι οι εκλογές στις Ενώσεις και στα σωματεία να γίνονται βάσει του καταστατικού της ΕΠΟ και όχι του νόμου.

Η δεύτερη να προβλέπει ότι η μη εγγραφή των σωματείων στο μητρώο της ΓΓΑ, θα έχει ως συνέπεια μόνο τον οικονομικό τους αποκλεισμό και όχι αγωνιστικές ή άλλου τύπου συνέπειες.

Όπως ειπώθηκε από τους ανθρώπους της ΕΠΟ, δεν είναι δυνατόν τα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, να μην μπορούν ούτε να ψηφίσουν στις εκλογές των Ενώσεων τους, ούτε να χρησιμοποιήσουν δημόσιες/δημοτικές εγκαταστάσεις, αλλά ούτε καν να αγωνιστούν στα πρωταθλήματά τους!

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ομοσπονδίας έφυγε ικανοποιημένη από τη συνάντηση, με την ελπίδα ότι ο νόμος θα αλλάξει.

Όπως αναμενόταν, ωστόσο, ο υπουργός Επικρατείας ζήτησε από την πλευρά του να υιοθετηθεί από την ΕΠΟ η περίφημη ολιστική μελέτη των FIFA/UEFA, στην Γενική Συνέλευση της 27ης Αυγούστου.

Στην ομοσπονδία θεωρούν ότι θα γεφυρωθεί το χάσμα με την ολιστική, αλλά σε κάθε περίπτωση θα περιμένουν πρώτα τις κινήσεις της κυβέρνησης σχετικά με τον αθλητικό νόμο.

Πηγή: Sport-fm

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X