Η ΑΕΚ γκρέμισε τα σύνορα, πρόβα φιλίας με την τουρκική Γαλατασαράι (VIDEO)

Η ΑΕΚ γκρέμισε τα σύνορα, πρόβα φιλίας με την τουρκική Γαλατασαράι (VIDEO)

Στις 27 Ιουλίου του 1988, περίπου 25.000 οπαδοί γέμισαν τη Νέα Φιλαδέλφεια για να δουν τη νέα ΑΕΚ του Μπάγεβιτς στο φιλικό με τη Γαλατασαράι

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τον Ιανουάριο του 1988 , πραγματοποιήθηκε στο Νταβός της Ελβετίας , η προγραμματισμένη συνάντηση του Ανδρέα Παπανδρέου και του Τουργκούτ Οζάλ . Λίγους μήνες πριν , τον Μάρτιο του 1987 , οι δύο χώρες είχαν φτάσει στα πρόθυρα πολεμικής σύρραξης . Το «Σισμίκ» είχε βγει «τσάρκα» στο Αιγαίο και ο Παπανδρέου διέταξε τους επικεφαλείς των τριών όπλων να είναι με το δάχτυλο στη σκανδάλη . Οι Έλληνες , πανικόβλητοι , αδειάζουν τα ράφια των Super market με εκπληκτική ταχύτητα .

Τον Ιούλιο του 1988 , ΑΕΚ και Γαλατάσαράϊ συμφώνησαν να δώσουν δύο φιλικά ματς , σε Αθήνα και Κωνσταντινούπολη , στο πνεύμα του Νταβός και της ειρηνικής συνύπαρξης των δύο χωρών . Οι Τούρκοι ήρθαν στην πρωτεύουσα με όλα τους τα αστέρια . Το δυναμικό του Γιουπ Ντέρβαλ ( που δεν έκατσε στον πάγκο και τη θέση του πήρε ο Μουσταφά Ντενιζλί ) , πρωταθλητή Ευρώπης με τη Δυτική Γερμανία το 1980 , ήταν γεμάτο ποδοσφαιρικό σφρίγος και λάμψη , για τα δεδομένα του τουρκικού ποδοσφαίρου .

Ο Γάλλος διεθνής επιθετικός Ντιντιέ Σιξ , ο Ελιάς Τουφεξί της Στουτγκάρδης , οι δύο πλάβι , ο Σίμοβιτς και ο Πρεκάζι , και ο μεγαλύτερος όλων , ο πρώτος σκόρερ των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για τη σεζόν 1987-1988 Τσολάκ Τανζού έδιναν στη Γαλατά προσωπικότητα , χαρακτήρα και πρεστίζ .  Άλλωστε , στο τέλος της σεζόν θα φτάσει ένα βήμα πριν τον τελικό της Βαρκελώνης , όταν θα αποκλειστεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης από τη Στεάουα του Γκεόργκι Χάτζι .

Η ΑΕΚ έκανε ένα νέο ξεκίνημα . Ο Στράτος Γιδόπουλος , με το δυναμικό στυλ και την πειθώ του , άλλαξε την ψυχολογία των καταρρακωμένων παικτών από τη μετριότητα των προηγούμενων ετών , ενώ ο Ντούσαν Μπάγεβιτς έδωσε ποιότητα , τακτική , αυτοματισμό στις κινήσεις και σιγουριά στο παιχνίδι των κιτρινόμαυρων , κλείνοντας ερμητικά τις πόρτες των αποδυτηρίων προς κάθε ανεπιθύμητο .

Το ραντεβού δόθηκε στις 27 Ιουλίου του 1988 . Τόπος , η Νέα Φιλαδέλφεια . Μία προσφυγούπολη θα φιλοξενούσε ένα ματς-φιλίας . Εκεί όπου 25 χιλιάδες θεατές με το χειροκρότημα τους έδωσαν το πραγματικό μήνυμα στους πολιτικούς των δύο χωρών . Ο αθλητισμός μπορεί να χωρίζει τη στιγμή της προσπάθειας για τη νίκη , αλλά στο τέλος ενώνει και δίνει μηνύματα .

Ο κόσμος ευχαριστήθηκε το παιχνίδι . Παρακολούθησε τέσσερα υπέροχα γκολ , είδε τον Οκόνσκι να βάζει το πρώτο του γκολ , και τι ..γκολ , μπροστά σε ελληνικό κοινό , δίνοντας τη σκυτάλη στους Τούρκους μετά από λίγες ημέρες στον επαναληπτικό του “ Αλί Σαμί Γεν ” . Το Βυζαντινό λάβαρο που στήθηκε στο κέντρο του γηπέδου από τους παίκτες της ΑΕΚ έδωσε το έναυσμα για ένα παρατεταμένο χειροκρότημα μπροστά στους συναδελφωμένους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X