Δεν περιμένουμε θαύματα, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος

Δεν περιμένουμε θαύματα, αλλά δεν υπάρχει άλλος δρόμος
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για την παρουσία των τεσσάρων «νέων» στην ενδεκάδα ενόψει Βελέζ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Όποια ομάδα και να δεις στον πλανήτη που είχε νέο προπονητή και έχει αλλάξει τουλάχιστον έξι βασικούς παίκτες, χρειάστηκε χρόνο για να δέσει. Έτσι και η νέα ΑΕΚ που θα δούμε τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Κανένας μα κανένας δεν μπορεί να κρίνει τη νέα ομάδα με τα παλιά υλικά τα οποία όλοι μηδενός εξαιρουμένου έχουμε πει ότι δεν μπορούν να δώσουν κάτι παραπάνω.

Η ΑΕΚ την Πέμπτη αναμένεται να παραταχθεί έχοντας στη σύνθεσή της τέσσερις με πέντε νέους παίκτες στον άξονα. Τον Στάνκοβιτς κάτω από τα δοκάρια, τους Βράνιες και Τζαβέλλα ως κεντρικό αμυντικό δίδυμο, τον Λε Ταλέκ στη θέση 6 και ίσως πιο μπροστά τον Αραούχο, είτε στην κορυφή, είτε πίσω από τον φορ, είτε ακόμα και ως μία ακραία σκέψη έξω αριστερά.

Θα είναι εντελώς παράλογο να περιμένουμε να δούμε μία ομάδα που θα έχει συνοχή και χημεία. Που θα έχει διάρκεια στο παιχνίδι της. Είναι πρακτικά αδύνατο να συμβεί αυτό. Κάθε λογικός προπονητής θα πόνταρε στη χημεία. Αυτό έκανε και ο Μιλόγεβιτς στο Σαράγιεβο αλλά δεν του βγήκε. Διότι κάποιοι παίκτες όσες ευκαιρίες και να πάρουν εκεί που λες ότι ίσως κάτι δείξουν, θα σε απογοητεύσουν.

Η ΑΕΚ διόρθωσε πολλά λανθασμένα κομμάτια του παζλ της περσινής σεζόν, αλλά το έκανε με καθυστέρηση. Θα μου πει κάποιος ότι οι συγκεκριμένες κινήσεις ήρθαν όταν έγιναν εφικτές. Αυτό όμως δεν αλλάζει τη βασικότερη ουσία του προβλήματος. Ο Μιλόγεβιτς δούλεψε με άλλους παίκτες στο πρώτο στάδιο της προετοιμασίας και στο βασικό στην Ολλανδία και σε άλλους θα βασιστεί στη διάρκεια της χρονιάς. Τόσο απλά και τόσο ξεκάθαρα.

Η ΑΕΚ την Πέμπτη θα μπει στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με την πλάτη στον τοίχο. Διότι δεν της φτάνει νίκη με ένα γκολ διαφορά μετά την αλλαγή του κανονισμού. Θέλει δύο γκολ και πάνω για να προκριθεί. Δεν είναι καθόλου εύκολο αυτό κόντρα σε μία ομάδα που σε όλους μας θυμίζει «χωριό», αλλά βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση της -σύγχρονης τουλάχιστον- ιστορίας της.

Για αυτούς είναι ένα ματς. Για… μας είναι σχεδόν μια σεζόν. Διότι δε θέλω καν να σκεφτώ το ενδεχόμενο του αποκλεισμού. Τα αποτελέσματα θα είναι τραγικά για το σύνολο του οργανισμού της ΑΕΚ. Να ξεκινήσεις τη σεζόν με πρόωρο ευρωπαϊκό αποκλεισμό, απώλεια τουλάχιστον 5 εκατομμυρίων ευρώ, νέο ξενέρωμα του κόσμου που υπενθυμίζω ότι θα είναι και στο γήπεδο… Θα είναι αδιανόητο.


Πρέπει να υπερβάλλουν όλοι

Το βράδυ της Πέμπτης, όλοι θα πρέπει να υπερβάλλουν. Ειδικά κάποιοι παίκτες που δεν είναι έτοιμοι. Πάρτε για παράδειγμα τον Λε Ταλέκ. Πριν έρθει στην ΑΕΚ είχε περάσει κορονοϊό, όπως είπε στη συνέντευξη Τύπου πριν τη Βελέζ ο Μιλόγεβιτς. Πόσοι πιστεύουν ότι θα είναι απόλυτα έτοιμος ο Γάλλος; Εγώ όχι. Ή ακόμα και ο Αραούχο. Μία εβδομάδα προπονήσεων είχε και ήρθε στην ΑΕΚ. Ούτε φιλικό δεν είχε παίξει και πήρε χρόνο συμμετοχής στο Σαράγιεβο. Για αυτό το λόγο το μόνο που θα έχει πραγματικά σημασία το βράδυ της Πέμπτης είναι η πρόκριση. Τίποτα άλλο.

Μπορεί να μπει η ΑΕΚ και να «καθαρίσει» το ματς στο πρώτο μισάωρο. Μπορεί όμως και να στραβώσει. Συμβαίνουν αυτά στο ποδόσφαιρο. Εκεί λοιπόν θα χρειαστεί αυτοσυγκράτηση. Όσο μπορεί ο καθένας. Θα χρειαστεί να στηριχθεί η νέα ομάδα και ο νέος προπονητής. Δε λέω να μην κάνουμε κριτική. Κάθε άλλο. Αλλά σε αυτά τα 90 λεπτά ή αν χρειαστούν και περισσότερα θα πρέπει να μην περιμένουμε θαύματα.

Το πρόγραμμα και το καλεντάρι που γεμίζει

Πάμε τώρα και στα της κλήρωσης. Δεν έχει δύσκολα στο ξεκίνημα η ΑΕΚ. Ξεκάθαρο αυτό. Όμως αυτή η ΑΕΚ που βρίσκεται σε μία φάση ανακατασκευής, δεν είναι μία έτοιμη ομάδα στρωμένη. Όπως είναι για παράδειγμα ο Ολυμπιακός, ο οποίος μπορεί να διαχειριστεί λόγω ομοιογένειας καλύτερα τις απουσίες του.


Το πρώτο εμπόδιο για τους «κιτρινόμαυρους» θα είναι ο Ιωνικός στο ΟΑΚΑ στις 22/8, ενώ θα ακολουθήσει το εκτός έδρας ματς με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο (στις 29/8), πριν τη διακοπή του πρωταθλήματος για τις Εθνικές ομάδες.

Βεβαίως τα πράγματα δεν είναι και τόσο απλά, αφού η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που «χτίζεται» από την αρχή και αν καταφέρει και προκριθεί εις βάρος της Βελέζ (αρχικά) και της Έλφσμποργκ (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου) στη συνέχεια, πριν από τα δύο πρώτα ματς του πρωταθλήματος θα έχει να δώσει και τις δύο αναμετρήσεις για τον γύρο των play off του Europa Conference League!

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η ΑΕΚ -όπως και οι άλλες ομάδες που θα έχουν ευρωπαϊκές «υποχρεώσεις» την ίδια περίοδο- θα πρέπει να κρατήσουν δύο… καρπούζια σε μία μασχάλη, χωρίς να έχουν κανένα περιθώριο λάθους. Διότι οι απώλειες βαθμών στο πρωτάθλημα ειδικά στην αρχή κοστίζουν πολύ ακριβά και η απροσεξία στην Ευρώπη, μπορεί να προκαλέσει αποκλεισμό και απώλεια αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και φυσικά πρεστίζ.


Θεωρητικά εύκολο πρόγραμμα η «Ένωση» θα έχει και την τρίτη αγωνιστική, όπου θα υποδεχθεί τη Λαμία, αλλά στη συνέχεια ξεκινάει ο «Γολγοθάς» καθώς στις 16 Σεπτέμβρη θα δώσει το πρώτο ματς στη φάση των ομίλων στο Europa Conference League (αν προκριθεί) και αμέσως μετά θα πρέπει να ταξιδέψει στην Τούμπα για το εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στις 19 Σεπτέμβρη.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X