Ταυλαρίδης: «Ο σκάουτερ πληρώνεται για να δίνει πληροφορίες» (ΦΩΤΟ)

Ταυλαρίδης: «Ο σκάουτερ πληρώνεται για να δίνει πληροφορίες» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Τη δουλειά του σκάουτερ ανέλυσε μέσω Facebook ο Στάθης Ταυλαρίδης, ο οποίος βρίσκεται στο τμήμα σκάουτινγκ της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο αγωνιστικός σχεδιασμός της ΑΕΚ δεν έχει πάει όσο καλά θα μπορούσε και η κριτική από τον κόσμο είναι αναπόφευκτη.

Οπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις όμως, μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά. Αυτό γίνεται, από τη στιγμή που ο κόσμος δεν γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος του καθενός μέσα σε μία ομάδα.

Διαφορετικό ρόλο έχει ο προπονητής, διαφορετικό ο σκάουτερ και διαφορετικό ο αθλητικός διευθυντής.

Αυτές τις διαφορές ήρθε σήμερα να ξεκαθαρίσει ο Στάθης Ταυλαρίδης, ο οποίος έσπευσε να υπερασπιστεί τον εαυτό του σχετικά με τη θέση που καλύπτει στην ΑΕΚ. Δηλαδή, αυτή του Σκάουτερ.

Ο παλαίμαχος αμυντικός, εξήγησε αρχικά πως «ο σκάουτερ, δεν έχει τον ρόλο ούτε του προπονητή αλλά ούτε του Αθλητικού Διευθυντή. Ο ρόλος του είναι να βλέπει παιχνίδια, να κάνει εκτίμηση των παικτών, να δίνει πληροφορίες και τα έξυπνα σημεία».

Από εκεί και έπειτα με ένα απτό παράδειγμα έδωσε σε όλους να καταλάβουν μέχρι που τελειώνει η δική του δουλειά, για να αρχίσει αυτή του αθλητικού διευθυντή και ίσως και του προπονητή.

Αναλυτικά όσα σημείωσε ο Στάθης Ταυλαρίδης:

«Ο σκάουτερ, δεν έχει τον ρόλο ούτε του προπονητή αλλά ούτε του Αθλητικού Διευθυντή. Ο ρόλος του είναι να βλέπει παιχνίδια, να κάνει εκτίμηση των παικτών, να δίνει πληροφορίες και τα έξυπνα σημεία. Πληρώνεται για να δίνει πληροφορίες. Το τι θα κάνει ο Αθλητικός Διευθυντής ή ο προπονητής δεν είναι δική του δουλειά. Οι περισσότεροι θυμώνουν και μερικές φορές δεν θέλουν να καταλάβουν. Μερικοί νομίζουν ότι είναι για αυτήν την δουλειά αλλά δεν είναι.

Τάδε έφη

Μόριτζ Βολτζ ( Πρώην συμπαίκτης στην Arsenal, Σκάουτερ της Arsenal στην Γερμανία κ Αυστρία για 4 χρόνια)

Πάμε στα δικά μας τώρα:

Βρίσκομαι σε παιχνίδι σε κάποια χώρα της Ευρώπης, στο 60’ λεπτό το σκορ 2-2 σηκώνεται για αλλαγή κ σείεται το γήπεδο!!!

Μόλις είχε επιστρέψει μετά από επέμβαση χιαστού κ παρ’ όλα αυτά 2-3 ενέργειες κ το <παστέλι> στο 90’ ήταν ικανό να καταλάβει κάνεις ότι αυτός ο παίκτης είχε κάτι το ξεχωριστό!!

Είχα παρατηρήσει πιο μπροστά στην κερκίδα ένα ζευγάρι να φοράει την φανέλα του κ υπέθεσα ότι ήταν οι γονείς του. Με την επίτευξη του γκολ η μητέρα του να κλαίει κ ο πατέρας του να πανηγυρίζει με την μπύρα στα χέρια!!

Τελειώνει το παιχνίδι κατεβαίνουν οι γονείς την κερκίδα κ πάνε κ αγκαλιάζουν το παιδί τους που περίμενε κρεμασμένος στα κάγκελα. Δεν πέρασαν κ λίγα υπέθεσα..

Ακολουθώ κατά πόδας τους γονείς την ώρα που βγαίνουν από το γήπεδο, ο πατέρας πάει στην τουαλέτα..

Μπαίνω μέσα,στέκομαι δίπλα του κ λέω: “Hello Mr, my name is Stathis Tavlaridis, Scouter of Aek Athens” (Δηλαδή: Γειά σας κύριε, το όνομά μου είναι Στάθης Ταυλαρίδης και είμαι σκάουτερ της ΑΕΚ).

Αγγλικά,Γαλλικά αλλά ούτε κ τα λίγα Ισπανικά που ξέρω βοήθησαν την κατάσταση!! Βγαίνω έξω, μιλάω με την γυναίκα του στα Αγγλικά, ζητάω το τηλέφωνο του ατζέντη του παιδιού τους, τους χαιρετάω κ φεύγω από το γήπεδο.. Μπαίνω στο αυτοκίνητο, παίρνω τον προϊστάμενο μου κατευθείαν κ την ίδια στιγμή του στέλνω το τηλ του ατζέντη του παίκτη..

Κλείνω το τηλ κ αυτομάτως ωραία συναισθήματα με κατακλύζουν γιατί ένοιωσα ότι έκανα καλά την δουλειά μου..

Βάζω μπρος το αμάξι κ φεύγω…»

Ταυλαρίδης: «Ο σκάουτερ πληρώνεται για να δίνει πληροφορίες» (ΦΩΤΟ)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X