Αν δεν αποκτήσει γρήγορα έτοιμους, η Έλφσμποργκ θα μοιάζει... Ρεάλ

ΑΕΚ μιά από τα... ίδια, ήττα (2-1) από την Βελέζ και τώρα... τρέχει! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για τα... παλικάρια που θα σκοτώσουν λογικά το θηρίο του Μόσταρ, αλλά μετά πως θα παίξεις με αυτά τα ακραία μπακ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δεν αρνούμαι πως με βάση τα καθαρά ποδοσφαιρικά χαρακτηριστικά της ΑΕΚ όπως τουλάχιστον τα εκτιμούσα προσωπικά βλέποντας τα φιλικά, αισιοδοξούσα πως ο Μιλόγεβιτς ήταν σε καλό δρόμο για να μπορέσει να παρουσιάσει σε αυτά τα ματς ένα ορθόδοξο ποδοσφαιρικό σχήμα, μια μίνιμουμ σωστή ποδοσφαιρική λειτουργία, ακόμη και αναγκαστικά βασισμένος σε αυτούς. Έπεσα έξω. Έφαγαν ένα γκολ κι έγιναν άμεσα αυτό που ξέρουμε.

Το πρόβλημα βέβαια είναι πλέον πολύ πιο σύνθετο από το αν θα καταφέρεις να περάσεις μια ομάδα με μπαλωμένες στολές την Πέμπτη. Γι’ αυτό το ενδεχόμενο δεν μιλάω καν. Τι να πω; Με κόσμο στο γήπεδο την Πέμπτη, αν το καταφέρουν κι αυτό δεν θα υπάρχει κάτι άλλο για να συζητήσουμε με όσα λογικά θα ακολουθήσουν. Εκτός αν η ψυχολογία όλων στην ΑΕΚ έχει φτάσει στο σημείο να μπορούν να διαχειριστούν ως κάτι νορμάλ, ακόμη και έναν αποκλεισμό από την Βελέζ. Για κάποιους στην ομάδα δεν το θεωρώ απίθανο, αλλά το θεωρώ απίθανο για τον κόσμο.


Το ζήτημα είναι τι γίνεται μετά τη Βελέζ

Το πρόβλημα είναι λοιπόν πως είμαστε πλέον σε μια διαδικασία που κάθε μέρα που περνάει μετράει στην προσπάθεια η ΑΕΚ να πετύχει την καλύτερη δυνατή πληρότητα, με γνώμονα και τους επόμενους αντιπάλους.

Αυτή την στιγμή, στην κατάσταση που είμαστε σήμερα και με τους ρυθμούς που πάμε, αν τα παλικάρια κάνουν την υπέρβαση και σκοτώσουν το θηρίο του Μόσταρ, το πιθανότερο είναι πως με την πολύ πιο επικίνδυνη Έλφσμποργκ, στα άκρα της άμυνας θα έχουμε ακριβώς τις ίδιες επιλογές. Εκτός αν ως τότε πάρεις δεξί μπακ που να είναι ήδη σε αγωνιστικό ρυθμό ή εκτός αν κάνεις αυτό που έγραψε ο Σταύρος και δεν διαφωνώ πλέον και τόσο. Αναθεωρήσεις την στρατηγική σου δηλαδή, φέρεις μεν τον Χατζισαφί αλλά πάρεις κι άλλον αριστερό μπακ για να διαχειριστείς καλύτερα και σε πιο ομαλές συνθήκες την εξέλιξη του Μιτάι στην ΑΕΚ Β’ ή με έναν καλό δανεισμό στο εξωτερικό.

Αν δεν συμβεί τίποτε από τα παραπάνω, που προς το παρόν είναι το πιθανότερο, θα πας απέναντι στους Σουηδούς με τον Μπακάκη και τον Λόπες…

Το κύριο ζήτημα των χαφ

Μιλάμε για τον Λε Ταλέκ που θα δώσει λύσεις, αλλά ξεχνάμε πως αυτό σε πρώτη φάση θα γίνει κατ’ ανάγκη, με τον παίκτη να μην είναι ακόμη στην ιδανική κατάσταση και με τα όποια όχι ασήμαντα ρίσκα περιλαμβάνει αυτό.

Βεβαίως το πρόβλημα της ΑΕΚ στα χαφ αφορά το ένα ακόμη απρόοπτο με την διαχείριση ενός προβλήματος με ενοχλήσεις. Του Γαλανόπουλου στην συγκεκριμένη περίπτωση. Αυτό φέρνει στην ανάγκη να παίζει καθαρό αμυντικό χαφ ο Σάκχοφ που έτσι κι αλλιώς δεν είναι σε καλή κατάσταση. Όπως συμβαίνει μόνιμα στην ΑΕΚ σε αυτές τις περιπτώσεις, κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς έχει συμβεί με τον Γαλανόπουλο κι όποιος μπορέσει κάποτε να καταλάβει, ας μου το πει κι εμένα… Αν έστω υπήρχε ο Γαλανόπουλος, δεν θα υπήρχε τώρα η πίεση να περιμένουμε τον Λε Ταλέκ χωρίς να είναι στο 100%.


Ο,τι αναφέρθηκε για τα μπακ ισχύει και στα εξτρέμ

Αλλά μήπως στα εξτρέμ και στο δεκάρι, είναι καλύτερη η κατάσταση; Ένας παίκτης υπάρχει αυτή τη στιγμή: Ο Γκαρσία. Ελπίζω πως σε αυτό το επίπεδο τουλάχιστον ο Τάνκοβιτς θα καταφέρει κάποια στιγμή να δώσει δυο πράγματα, που δεν τα περιμένω από τον Αλμπάνη, αλλά μέχρι εκεί. Για τον Μάνταλο δεν λέω τίποτα. Αν μπορεί να ζει ο ίδιος με τέτοιο επίπεδο αυτό-υποτίμησης της ποδοσφαιρικής του αξίας, δεν θα είμαι εγώ που θα κάτσω να ασχοληθώ. Το μόνο που με απασχολεί υπό αυτές τις συνθήκες είναι το πόσο γρήγορα και με ποιον θα καλυφθεί το κενό που πλέον υπάρχει στην ενδεκάδα όταν αγωνίζεται. Το αποτέλεσμα σε κάθε περίπτωση παραμένει το ίδιο: Ένας παίκτης υπάρχει μέσο-επιθετικα, ο Λιβάι. Με τα δικά του θέματα, που αν γίνει κάτι και τον χάσεις έστω για ένα δυο ματς μέσα στα προκριματικά, ας το ξεχάσουμε καλύτερα.

Κι εδώ ισχούν όσα και για τους μπακ. Θα βρεις αριστερό εξτρέμ που να είναι σε αγωνιστικό ρυθμό; Θα βρεις παίκτη (υπάρχουν και οι δανεισμοί παιδιά…) να καλυφθείς για τον Λιβάι δεξιά, έτσι ώστε η ανάγκη να φτάσεις κάποια στιγμή στο να πρέπει να χρησιμοποιηθεί ο Αλμπάνης να πάει στην σφαίρα του απίθανου;

Κι εδώ θα καταλήξουμε στο ίδιο. Είναι εξαιρετικά δύσκολο να συμβούν όλα αυτά. Οπότε τα πράγματα στα προκριματικά είναι εξαιρετικά δύσκολα. Είναι δύσκολα στον Β’ προκριματικό που παίζουμε στην ουσία χωρίς αντίπαλο, θα είναι πολύ πιο δύσκολα μετα.

ΥΓ: Το ματς της Πέμπτης έχει μόνο μια σημασία. Να επισφραγίσει την πρόκριση. Τίποτε άλλο άξιο αναφοράς δεν υπάρχει και όποιος θεωρήσει πως επειδή θα τσουλήσει λίγο καλύτερα την μπάλα απέναντι στην Βελέζ στο ΟΑΚΑ, θα βγει κι από πάνω, είναι βαθιά νυχτωμένος. Αλλά εκεί έχουμε φτάσει. Πολλοί από αυτούς αν προκριθούμε την Πέμπτη, θα θεωρούν πως και κάτι θα έχουν κάνει και θα πρέπει να τους πούμε μπράβο.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X