Η ΑΕΚ με μία «βόμβα» στα πόδια της
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για το ματς της Πέμπτης που μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό στην ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προσπαθώ ακόμη να καταλάβω πως κατάφερε η ΑΕΚ να χάσει την Πέμπτη στην Βοσνία και δεν έχω βγάλει άκρη. Δίχως να υποτιμήσω μία τίμια ομάδα που έπαιξε όπως μπορούσε να παίξει.

Σίγουρα η ΑΕΚ έχασε από μία ομάδα που το ήθελε και το κυνήγησε περισσότερο από την ίδια. Και αυτό είναι λογικό από μία πλευρά, όταν η Βελέζ ζει το όνειρο της απέναντι στην ΑΕΚ. Θα «σκυλιάσει», θα «φάει» το γήπεδο, θα κάνει τα πάντα για να αρπάξει την ευκαιρία. Σε τέτοια ματς ο δυνατός πρέπει να βγάλει την ποιότητα του και τη δουλειά που έχει κάνει στο γήπεδο. Και η ΑΕΚ κάθε άλλο παρά δείχνει ότι είναι πιο δυνατή και ποιοτική από τον αντίπαλο, ενώ δεδομένα είναι. Και αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα για ένα κλαμπ που κρατά στο δυναμικό της ακόμη παίκτες που γενικώς… δεν.

Και αν κατάφερε να προηγηθεί, κατάφερε να τα… γκρεμίσει όλα. Οχι επειδή έγινε το 1-1. Διότι ήταν ένα γκολ που 9/10 δεν μπορεί να αντιδράσει ο τερματοφύλακας. Και αυτό μου το είπαν δύο πρώην τερματοφύλακες, δεν το έβγαλα από μυαλό μου, διότι η θέση αυτή είναι πολύ ιδιαίτερη και κανείς (μας) δεν γνωρίζει τι απαιτήσεις έχει και ποιό είναι το σωστό και το λάθος κάθε φορά. Εμείς έχουμε μπροστά μας μόνο την τελική εικόνα. Και εγώ από αυτή την εικόνα δεν βλέπω πως μπορεί να αντιδράσει ένας τερματοφύλακας. Και θα ήταν επίσης άδικο να γίνει για τέτοιο γκολ κριτική στον Σα, στον Τζολάκη, στον Διούδη και στον Στάνκοβιτς. Να είμαστε ειλικρινείς.


Ομάδα… πρόβλημα αυτή η ΑΕΚ που είδαμε

Η κακή αντίδραση της ΑΕΚ μετά το 1-1 και ειδικότερα στο β’ ημίχρονο, είναι πολύ σοβαρό και ανησυχητικό δείγμα. Δείχνει αυτό το πρόβλημα νοοτροπίας που υπάρχει στην ομάδα και ας περιμένουμε Αραούχο, Βράνιες και Λε Ταλέκ να μπουν στην 11άδα και να αλλάξουν την εικόνα και την αύρα της.

Προβληματική η εικόνα του Σβάρνα, του Λόπες, των δύο χαφ, του Μάνταλου, του Αλμπάνη και ένας «κακοποιημένος» Γκαρσία… εκτός ομάδας. Ναι πρώτο ματς, αλλά η κατάσταση είναι σοβαρή όταν μιλάμε για μία συνεχή προβληματική κατάσταση εδώ και 1-2 χρόνια. Προφανώς αν επαναλάβει μία τέτοια εμφάνιση δεν θα καταφέρει να περάσει την Βελέζ και η «βόμβα» που έχει τώρα στα πόδια της θα σκάσει. Και θα είναι ότι χειρότερο αυτή η νέα προσπάθεια στην ΑΕΚ να ξεκινήσει με έναν αποκλεισμό-ντροπή για όλους.

Το τι θα κάνει η ΑΕΚ με την Βελέζ, δεν έχει να κάνει με το τι πρέπει να κάνει ακόμη η διοίκηση για να στελεχώσει το ρόστερ. Χρειάζεται άμεσα δεξί μπακ, επανεξέταση του ζητήματος της θέσης του αριστερού μπακ με σοβαρότερα κριτήρια, χαφ με ποιότητα στο παιχνίδι για την θέση του Μάνταλου και αριστερό εξτρέμ που θα μπορεί να κάνει τη διαφορά στο 1 vs 1. Δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά πρέπει να γίνει για να ολοκληρωθεί ορθά η επιχείρηση αλλαγή σελίδας στην ΑΕΚ. Και δεν με ενδιαφέρει αν φέρει τους παίκτες ο ίδιος ο Μελισσανίδης, ο ίδιος ο Κονέ, ο ίδιος ο Παπαδημητρίου. Το τι θα έρθει με ενδιαφέρει.

Διότι πολλά πράγματα δεν μπορούν να γίνουν ανεκτά στην ΑΕΚ. Ήδη η καθυστέρηση μεταγραφών… πληρώθηκε στη Βοσνία. Αν «χοντρύνει» το πράγμα, φοβάμαι και τις αντιδράσεις. Διότι πλέον ο κόσμος επιστρέφει στο γήπεδο. Και μαζί με τον κόσμο επιστρέφει και η δημόσια αντίδραση του σε ότι βλέπει. Καλό ή κακό.


Για αυτό την Πέμπτη η πρόκριση πρέπει να είναι μονόδρομος και αυτοσκοπός για όλους. Δεν θα είναι και δα τίποτε σπουδαίο αν περάσει, αλλά μπορεί να προκαλέσει μεγάλο κακό το άσχημο σενάριο. Για αυτό γερό στομάχι, υπομονή και ο Θεός του ποδοσφαίρου ας είναι μαζί της… από τώρα.

ΥΓ: Αυτό που φοβόμουν γίνεται πραγματικότητα. Η ΑΕΚ έχει συνηθίσει στην αποτυχία. Στην ήττα. Στην ισοπαλία. Στη μη νίκη. «Δεν έγινε και… τίποτε», βγαίνει προς τα έξω από το κλαμπ. Και η αλήθεια είναι ότι έγιναν πολλά. Στη Βοσνία…


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X