Αν η ΑΕΚ πάρει τα σωστά μηνύματα, θα της βγει σε καλό!

Αν η ΑΕΚ πάρει τα σωστά μηνύματα, θα της βγει σε καλό!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου για το κάζο της ΑΕΚ με τη Βελέζ και πως μπορεί να βγει η ομάδα από τη δύσκολη κατάσταση

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

«Εχουμε λίγο χρόνο με τα παιδιά, προσπαθώ να δουλέψουμε αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά. Μπορεί να ακούγεται σκληρό αλλά τα φιλικά παιχνίδια δίνουν μια εικόνα, όμως εγώ περίμενα να δω την ομάδα σε ένα επίσημο παιχνίδι. Σίγουρα δεν περίμενα αυτό το αποτέλεσμα». Αντί κάθε άλλου προλόγου, μέρος των δηλώσεων του Βλάνταν Μιλόγεβιτς μετά το τέλος του ματς. Η ΑΕΚ ξανά στην ίδια κατάσταση μεμψιμοιρίας και απογοήτευσης για όσα γίνονται και όσα δεν έγιναν.

Η πρεμιέρα της ΑΕΚ μας προσέφερε – όπως σχεδόν κάθε παιχνίδι – χρήσιμα συμπεράσματα. Αρκεί να θέλει να τα κατανοήσει κάποιος. Να τα διαβάσει σωστά και να βγει ωφελημένος από τη διαδικασία που εξελίσσεται. Είναι δεδομένο, πως τουλάχιστον χρονικά, υπήρξαν λάθη μέχρι τώρα. Το θετικό είναι πως υπάρχει ακόμα αρκετός χρόνος ώστε αυτά τα λάθη να διορθωθούν και μια δεύτερη ευκαιρία, ώστε το κάζο του Σεράγεβο να μη γίνει ολική καταστροφή, όπως θα συνιστά για την ΑΕΚ ευρωπαϊκός αποκλεισμός Ιούλη μήνα.

Να φτιάξει την τύχη της

Για το ματς, τα πράγματα είναι αρκετά ξεκάθαρα. Εκτιμώ, πως η ΑΕΚ μπήκε υπέρ το δέον συντηρητικά, ίσως χωρίς να έχει προσεγγίσει σε απόλυτο βαθμό το βαθμό δυσκολίας του ματς. Ηταν η περυσινή ομάδα με μοναδικό νέο πρόσωπο τον Τζαβέλλα και σημαντικά αποδυναμωμένη ακόμα και από την περασμένη προβληματική σεζόν. Ελειπαν Λιβάγια, Ολιβέιρα, Τσιγκρίνσκι, ακόμα και εκείνος ο περίεργος Κρίστισιτς, που υπό τις συνθήκες που βρίσκεται η ΑΕΚ, θα μπορούσε να είναι χρήσιμος.

Η ΑΕΚ είχε την τύχη να προηγηθεί στην πρώτη φάση που δούλεψε σωστά και έβαλε την μπάλα κάτω, αλλά κάπου εκεί της σώθηκε η τύχη. Δέχτηκε την ισοφάριση με ένα από τα γκολ της χρονιάς, της ακυρώθηκε κανονικό τέρμα σε χρονικό σημείο μάλιστα που θα μπορούσε να είχε «τελειώσει» ψυχολογικά τους αντιπάλους της. Και την ώρα που ψάχνει τρόπο να γίνει – επιτέλους – αφεντικό στο ματς, γίνεται σειρά από καραμπόλες που οδηγεί στο δεύτερο γκολ της Βελέζ.

Βέβαια, με τα αν και τα ίσως, δεν γράφεται η ιστορία. Υπάρχει μια κατηγορία ανθρώπων και ομάδων, που έχουν άστρο και κάθονται με τα χέρια ανοιχτά και κερδίζουν. Η ΑΕΚ έχουμε εμπεδώσει πλέον απόλυτα, πως δεν ανήκει σε αυτήν την κατηγορία. Πρέπει να φτιάξει την τύχη μόνη της. Πρέπει να γίνει δυνατή, ώστε να ξεπερνά και τις ατυχίες και να βρίσκει λύσεις σε όλα τα ζητήματα. Σε πρώτη φάση, ο στόχος είναι να ανατρέψει την ήττα την Πέμπτη και να πάρει την πρόκριση.


Οι αυτονόητες προσθήκες

Εάν περάσει, μικρή σημασία θα έχουν όσα συνέβησαν χθες στο Σεράγεβο. Εχουν μεγάλη σημασία όμως, γιατί υπήρξαν απόλυτα ξεκάθαρα στοιχεία που οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ πρέπει να κατανοήσουν και να λάβουν σοβαρά υπόψη. Εάν η ΑΕΚ επιλέξει να ζει στον κόσμο των ψευδαισθήσεων και των λανθασμένων εκτιμήσεων, τότε θα οδηγηθεί με μαθηματική ακρίβεια σε μια νέα αποτυχημένη χρονιά. Η πρεμιέρα με τη Βελέζ, έδειξε ξεκάθαρα πράγματα.

Δεν θα σας πω το αυτονόητο. Η χθεσινή ΑΕΚ είναι ομάδα μιας χρήσης. Μια ομάδα που ακόμα και την Πέμπτη δεν θα έχει καμία σχέση. Θα προστεθούν Στάνκοβιτς, Βράνιες, Λε Ταλέκ, Αραούχο, αυτόματα ανεβαίνει το επίπεδο. Σφίγγει η άμυνα, έχει άλλη ποιότητα η επίθεση. Για τη Βελέζ και ματς τέτοιου επιπέδου, αρκούν εκτιμώ. Για υψηλότερο επίπεδο, χρειάζονται και άλλες κινήσεις που θα αφαιρέσουν κάθε γκρίζο σύννεφο πάνω από το ρόστερ της ΑΕΚ.

Ούτε βέβαια θα σας πω, ότι η ΑΕΚ πρέπει να ενισχυθεί με αριστερό εξτρέμ για να μην παίζει μονόπαντα με τον Λιβάι (που κάποια στιγμή πρέπει να κάνει και ένα ολοκληρωμένο καλό παιχνίδι) ή θα πρέπει να βρει έναν δεξιό μπακ που θα μπορεί να προσφέρει περισσότερα πράγματα δημιουργικά, ειδικά σε ματς με αντιπάλους τέτοιας δυναμικότητας. Αυτά πρέπει να θεωρούνται εκ των ουκ άνευ, όπως και η προσθήκη ενός χαφ με δημιουργικές ικανότητες, όταν ο Μάνταλος βρίσκεται σε κακή μέρα.

Διαβάστε τη συνέχεια πατώντας εδώ

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X