ΑΕΚ μιά από τα... ίδια, ήττα (2-1) από την Βελέζ και τώρα... τρέχει! (VIDEO)

ΑΕΚ μιά από τα... ίδια, ήττα (2-1) από την Βελέζ και τώρα... τρέχει! (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

H AEK προβλημάτισε πολύ, έχασε στο Σαράγεβο και πλέον ψάχνει την ανατροπή στο ΟΑΚΑ για να περάσει στον Γ΄ προκριματικό γύρο του Conference League

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με την προβληματική εικόνα που τελείωσε την περυσινή σεζόν, ξεκίνησε και τη φετινή η ΑΕΚ που ηττήθηκε με 2-1 από τη Βελέζ Μόσταρ στο πρώτο ματς του 2ου προκριματικού γύρου του Europa Conference League.

Η ΑΕΚ είχε τις αδυναμίες της περασμένης χρονιάς, με άμυνα που έμπαζε και είχε πολλά θέματα, αν και προηγήθηκε από νωρίς με τον Ανσαριφάρντ. Πλέον, η ΑΕΚ θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά στη ρεβάνς της επόμενης Πέμπτης, ώστε να πάρει την πρόκριση και να πάθει ανυπολόγιστη ζημιά.

Είχε φανεί από τις προηγούμενες ημέρες, πως ο Μιλόγεβιτς προετοίμαζε την ΑΕΚ για την πρεμιέρα της στη νέα σεζόν. Ο Σέρβος τεχνικός στηρίχθηκε κατά βάση στους παίκτες της περυσινής σεζόν και είχε ως μοναδικό νέο πρόσωπο τον Τζαβέλλα. Επί της ουσίας, ήταν η ομάδα που έπαιξε στο φιλικό με τον Απόλλωνα Λεμεσού την περασμένη εβδομάδα, με αλλαγή τον Σβάρνα αντί του Νεντελτσεάρου που στο μεταξύ έχει παραχωρηθεί στην Κροτόνε.

Η ΑΕΚ δεν ήταν πειστική στο ξεκίνημα. Φάνηκε αρκετά επιπόλαιη, «μάσησε» από τον ενθουσιασμό και την ορμητικότητα της Βελέζ και μπήκε ιδιαίτερα νωθρά στο γήπεδο. Σταδιακά, όσο περνούσε η ώρα, η Ενωση ισορροπούσε το παιχνίδι. Με κινητήριο μοχλό τον Σιμάνσκι, άρχισε να πιέζει ψηλά και κάπως έτσι – στην πρώτη φορά που έβαλε την μπάλα κάτω – κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Ο Πολωνός πίεσε και έκλεψε, ο Αλμπάνης έδωσε υπέροχη ασίστ, ο Ανσαριφάρντ έκανε ιδανικό τελείωμα.


Πριν πανηγυρίσει, πάλι μαυρίλα

Πριν προλάβει πάντως να χαρεί η ΑΕΚ και να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των «κιτρινόμαυρων», βρέθηκε ξανά σε προβληματική φάση. Η αδυναμία που υπήρχε από τον Σάκχοφ να κινηθεί με ταχύτητα και να προσφέρει πίεση και μαρκαρίσματα έξω από την περιοχή της ΑΕΚ, έδωσαν τη δυνατότητα στη Βελέζ να ισοφαρίσει. Βέβαια, για να συμβεί αυτό υπήρξε και το τέλειο πλασέ, από τον Πρσες, που έστειλε την μπάλα με απίθανο τρόπο στο παραθυράκι του Τσιντώτα.

Αυτό το γκολ έδειξε να μπλοκάρει την ΑΕΚ. Ετσι και αλλιώς, μιλάμε για την περυσινή ομάδα με όλες τις αδυναμίες – και σε ψυχολογικό κομμάτι – που είχε. Η ΑΕΚ έδωσε χώρο στη Βελέζ, που είχε πλέον αυτοπεποίθηση και πίεζε. Οι Βόσνιοι έπαιζαν συχνά με μακρινές μπαλιές στην πλάτη της άμυνας της ΑΕΚ, πίεζαν ψηλά και έψαχναν τους χώρους γύρω από την περιοχή του Τσιντώτα για να σουτάρουν. Η ΑΕΚ είχε μεμονωμένα κάποιες ατομικές προσπάθειες, δίχως ουσία.

Πάντως, ακόμα και έτσι η ΑΕΚ θα μπορούσε να πάει με προβάδισμα στο σκορ στα αποδυτήρια. Η φάση του 42’, δείχνει πόσο έλειπε το VAR από το παιχνίδι, καθώς εντελώς λανθασμένα ακυρώθηκε γκολ του Λόπες επειδή έκανε κίνηση ο Ανσαριφάρντ και με τον Ιρανό πάντως να καλύπτεται στη διαδικασία. Εστω και έτσι, η ΑΕΚ έδειχνε πως είναι καλύτερη ομάδα και θα έπρεπε να πάρει περισσότερο την μπάλα για να γίνει αφεντικό στο ματς.


Μπήκε με διάθεση η ΑΕΚ, αλλά έμεινε πίσω στο σκορ

Η ΑΕΚ έδειξε διάθεση να ελέγξει το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά χωρίς να καταλάβει το πώς, βρέθηκε να είναι πίσω στο σκορ. Αρκούσε μια σειρά από καραμπόλες γύρω από την περιοχή της ΑΕΚ, έφερε τον Ζαϊμοβιτς να κάνει συρτό διαγώνιο πλασέ και να δίνει προβάδισμα στη Βελέζ στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, δίνοντας και μεγάλο ενθουσιασμό στην εξέδρα από μια ανέλπιστη ανατροπή που δεν περίμεναν.

Ο Μιλόγεβιτς προσπάθησε να ξυπνήσει την ΑΕΚ με διπλή αλλαγή και την είσοδο των Τάνκοβιτς και Μιτάι μέσα στο γήπεδο. Είναι αλήθεια πως από εκείνο το σημείο και έπειτα, η ΑΕΚ ήταν αυτή που άρχισε να πιέσει πιο ουσιαστικά και να φέρνει την μπάλα κοντά στην περιοχή της Βελέζ, έχοντας και τη φάση του Λιβάι που θα μπορούσε να καταλογιστεί πέναλτι. Βέβαια, η προσπάθεια της ΑΕΚ να κερδίσει κάποια μέτρα μέσα στο γήπεδο, άφηναν κενά στην άμυνα με την αργή μεσαία γραμμή.

Η Βελέζ από την πλευρά της επιχείρησε να ρίξει το ρυθμό και τα κατάφερε. Η ΑΕΚ πήρε πολλές στημένες μπάλες, αλλά δεν μπόρεσε να βρει γκολ. Ο Μιλόγεβιτς έριξε σταδιακά στο γήπεδο τόσο τον Αραούχο, όσο και τον Λε Ταλέκ, αλλά τα λάθη ήταν πολλά και η Ενωση έδειχνε να μην έχει ηρεμία.


Δείτε πως μετέφερε και σχολίασε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

Βελέζ Μόσταρ (Φ. Ντούντιτς, 4-2-3-1): Μπογκντάνοβιτς, Ζελίκοβιτς, Ισιτς, Οβτσινα, Φερέιρα, Πρσες (73΄Οσμιτς), Χασάνοβιτς, Τσόσιτς (85’ Ράντοβιτς), Αντουσιτς (69’ Βεχάντοβιτς), Ντε Σόουζα (85’ Ντεγιάνοβιτς), Ζαΐμοβιτς (69’ Γκεοργκίεβιτς)

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης, Σβάρνας, Τζαβέλλας, Λόπες (59’ Μιτάι), Σιμάνσκι, Σάκχοφ (80’ Λε Ταλέκ), Γκαρσία, Μάνταλος, Αλμπάνης (59’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (69’ Αραούχο)

Ο Βέλγος Βερμπόομεν χρέωσε με κίτρινη κάρτα τους Αντουσιτς (40’), Χασάνοβιτς (57’), Τσόσιτς (85’) – Μάνταλο (58’), Σάκχοφ (65’), Τάνκοβιτς (85’).

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X