ΑΕΚ: Αγώνας νούμερο 235 και πέμπτη πρεμιέρα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση

ΑΕΚ: Αγώνας νούμερο 235 και πέμπτη πρεμιέρα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση
Photo Credits: INTIME

Στατιστικά στοιχεία για το σημερινό παιχνίδι της ΑΕΚ με την Βελέζ Μόσταρ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ευρωπαϊκή σέντρα για την ΑΕΚ απόψε στο Γκρμπάβιτσα Στάντιον του Σαράγεβο αλλά ταυτόχρονα και ευρωπαϊκή πρεμιέρα στη νεοσύστατη διοργάνωση του UEFA Europa Conference League με τον 235ο ευρωπαϊκό αγώνα στην κιτρινόμαυρη ιστορία και φυσικά πρώτο σε αυτό το νέο μονοπάτι.

Για την ΑΕΚ η αποψινή είναι η πέμπτη πρεμιέρα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, μετά από εκείνες του 1963 στο Κύπελλο Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης κόντρα στη Μονακό στη Νίκαια, του 1964, την επόμενη χρονιά, κόντρα στην Ντιναμό Ζάγκρεμπ για το Κύπελλο Κυπελλούχων ομάδων Ευρώπης, του 1970 κόντρα στην Τβέντε για την τελευταία σεζόν διοργάνωσης του τότε Κυπέλλου Εκθέσεων και του 1972 κόντρα στη Σαλγκοταριάν στη Νέα Φιλαδέλφεια για το νεοσύστατο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ.

Από εκείνο το ματς είναι και η φωτό με τον Λάκη Νικολάου να πετυχαίνει το πρώτο γκολ της ΑΕΚ στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση και την ομάδα μας να επικρατεί των Ούγγρων με 3-1.

Από τότε μέχρι σήμερα η ΑΕΚ έχει αγωνιστεί 234 φορές στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων και οι αγώνες της μοιράζονται ως εξής:

-74 για το Κύπελλο Πρωταθλητριών, μετέπειτα UEFA Champions League με ρεκόρ 18-22-34
-22 για το Κύπελλο Κυπελλούχων, που καταργήθηκε το 1999, με ρεκόρ 10-3-9
-2 για το Κύπελλο Εκθέσεων (Inter-Cities Fairs Cup) με ισάριθμες ήττες από την ολλανδική Τβέντε
-136 για το Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, μετέπειτα UEFA Europa League, με ρεκόρ 46-32-58

Απόψε στο Σεράγεβο η ΑΕΚ κάνει μία ακόμα ευρωπαϊκή πρεμιέρα στη νεοσύστατη διοργάνωση του UEFA Europa Conference League, γεγονός που σε καμία περίπτωση δεν την αφήνει αδιάφορη.

Αφενός δεν πρόκειται για υποδεέστερη αλλά για απόλυτα ισότιμη ευρωπαϊκή διοργάνωση και αφετέρου για τη μοναδική ελληνική ομάδα που έχει καταφέρει να συμμετάσχει στην προημιτελική φάση των τριών μέχρι σήμερα Κυπέλλων (Πρωταθλητριών, Κυπελλούχων και ΟΥΕΦΑ) υπάρχει δεδομένα ο στόχος να διευρύνει αυτό το σημαντικότατο σερί…

Από πλευράς αριθμών ο σημερινός αγώνας είναι σημαντικός για τον Πέτρο Μάνταλο, ο οποίος αγωνιζόμενος απόψε θα συμπληρώσει 30 ευρωπαϊκές συμμετοχές με την ΑΕΚ και θα πιάσει τον Αντρέ Σιμόες στην πρώτη θέση των συμμετοχών της σημερινής ομάδας, μετά την επιστροφή, βάζοντας πλώρη για την πρώτη δεκάδα συμμετοχών στην ιστορία της ομάδας στην Ευρώπη. Και οι δύο θα απέχουν μόλις οχτώ συμμετοχές από τον μεγάλο Στέλιο Μανωλά.

Τρίτοι στη σημερινή λίστα είναι οι Μπακάκης και Γαλανόπουλος που έχουν από 26 συμμετοχές. Και οι τέσσερις ήταν παρόντες από την ευρωπαϊκή επιστροφή της ΑΕΚ κόντρα στη Σεντ Ετιέν τον Ιούλιο του 2016!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X