Εικόνες από την σημερινή προπόνηση της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τη νέα ΑΕΚ που θα δούμε στο γήπεδο και προσπαθεί να «διαβάσει» τη λογική που εκφράζεται από τους ανθρώπους της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αν επιδιώξουμε να αναλύσουμε μία μία τις μεταγραφές που έχει κάνει η ΑΕΚ, το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρόκειται να συμφωνήσει κανένας με κανέναν. Διότι πολύ απλά όλοι πιστεύουμε πως ξέρουμε καλύτερα από τον διπλανό μας, όλοι ξέρουμε κάποιον παίκτη που θα μπορούσε να έρθει και να εκτοξεύσει την ομάδα. Η σημαντική λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά είναι ότι δεν αποφασίζουμε εμείς. Εμείς κάνουμε κριτική έξω από το… χορό.

Η εικόνα της ΑΕΚ την τελευταία τριετία ήταν απογοητευτική. Η δε περσινή σεζόν σχεδόν καταστροφική όπως εξελίχθηκε και αυτό δεν το αμφισβητεί κανένας. Ας μιλήσουμε λοιπόν με γεγονότα για τα όσα έχουν ειπωθεί και όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα.

Είμαι βέβαιος πως όλοι μηδενός εξαιρουμένου θα προτιμούσαμε η ΑΕΚ να έχει πάρει τον Ντα Σίλβα και τον Μαϊκόν για το κέντρο της άμυνάς της και τον Εντσάμ για τα χαφ. Κάθε περίπτωση για εντελώς διαφορετικούς λόγους δεν προχώρησε. Ο πρώτος επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του στη Λιόν, με τον δεύτερο είχαμε σοβαρό θέμα και οδηγηθήκαμε σε φιάσκο και με τον τρίτο ήταν πολλά τα λεφτά και η ΑΕΚ επέλεξε να πάει στη λύση που ξέρει και δε φοβάται.

Πόση… σκούπα έβαλαν

Ας δούμε όμως και τι έχει κάνει η ΑΕΚ μετά το «εφιαλτικό» 1-5 από τον Ολυμπιακό και τα όσα ακολούθησαν μετά την προαναγγελία του Δημήτρη Μελισσανίδη για «σκούπα». Ένα γεγονός είναι ότι κάποιες κινήσεις θα μπορούσαν να είχαν γίνει νωρίτερα προκειμένου ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς να έχει βασικά εργαλεία στη διάθεσή του στο βασικό τουλάχιστον στάδιο της προετοιμασίας. Εκεί όπου πήγε με μία μεταγραφή βασικού, τον Στάνκοβιτς, τον οποίο έχασε ξαφνικά και στην πορεία βρέθηκε ένας ακόμα. Ο Τζαβέλλας.

Για να γυρίσω στο θέμα της σκούπας, ας δούμε πόσοι έχουν αποχωρήσει από το περσινό ρόστερ. Ούτε λίγο, ούτε πολύ από το περσινό ρόστερ που ολοκλήρωσε τη σεζόν έχουν αποχωρήσει ή δεν υπολογίζονται σχεδόν οι… μισοί. Πάμε να τους δούμε αναλυτικά.

Ο Γιώργος Αθανασιάδης, ο οποίος είχε την ατυχία να είναι και βασικός σε εκείνο το 1-5, μετακόμισε στη Μολδαβία για λογαριασμό της Σερίφ. Ο Σταύρος Βασιλαντωνόπουλος δεν δέχθηκε καν νέα πρόταση για να μείνει. Ο Εμάνουελ Ινσούα που είχε αποχωρήσει στα τέλη Ιανουαρίου, δε θα επιστρέψει και επέκτεινε το δανεισμό του με την Αλδοσιβί.

Ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι αποτελεί επίσης παρελθόν, καθώς δεν δέχθηκε να είναι απλά πέμπτος στην ιεραρχία. Ο Ιονούτς Νεντελτσιάρου πωλήθηκε στην Κροτόνε. Ο δε Νασίμ Χνιντ ξεκίνησε ήδη το ταξίδι του για το Κατάρ και ας προσευχηθούμε όλοι στον… Αλλάχ να πείσει τον συμπατριώτη του προπονητή και να τον κρατήσουν εκεί μόνιμα το επόμενο καλοκαίρι.

Ο Νέναντ Κρστίτσιτς μετά από σίριαλ αποχώρησε και επέστρεψε στον Ερυθρό Αστέρα. Ο Νταβίντ Σιμάο εμφανίστηκε ξαφνικά σήμερα σε μία φωτογραφία του Βράνιες στην προπόνηση στο ΟΑΚΑ και μάθαμε την ύπαρξή του. Δεν υπολογίζεται ούτε αυτός.

Στους αποχωρήσαντες θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τον Μάρκο Λιβάια, ο οποίος επίσης αρχές Φλεβάρη έβγαλε την κιτρινόμαυρη φανέλα με το δικέφαλο στο στήθος. Τέλος μετά από δύο χρόνια συνεργασίας μπήκε και στη σχέση ΑΕΚ – Νέλσον Ολιβέιρα, ο οποίος θα πήγαινε σε μεγάλο πρωτάθλημα του εξωτερικού αλλά τελικά μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν στο μέλλον θα υπάρξουν διαδικασίες «διαζυγίου» και με τους Ελντερ Λόπες και Όλεγκ Νταντσένκο.

Μιλάμε λοιπόν για δέκα συν δύο παίκτες, δηλαδή περισσότεροι από μία ενδεκάδα, εκ των οποίων οι 6+2 ολοκλήρωσαν τη σεζόν.

Τι άλλαξε η ΑΕΚ

Οι «κιτρινόμαυροι» έχουν ολοκληρώσει μέχρι στιγμής οκτώ (8) μεταγραφές. Τις έξι τις θεωρούν οι άνθρωποί της 11αδάτες και τις δύο επενδύσεις για το μέλλον. Αναμένεται να κάνει μάλιστα άλλες δύο προσθήκες. Μία για το δεξί άκρο της άμυνας και μία για το αριστερό φτερό της επίθεσης.

Συγκεκριμένα ο «Δικέφαλος» έχει αποκτήσει τον Στάνκοβιτς για βασικό γκολκίπερ, τον Τζαβέλλα τον έφεραν ως αντί-Τσιγκρίνσκι και τον Λε Ταλέκ για τη θέση του βασικού αμυντικού μέσου. Πήρε επίσης τον Αραούχο για βασική επιλογή στην κορυφή της επίθεσης, αντί του Ολιβέιρα.

Σήμερα ανακοινώθηκε και ο Βράνιες ο οποίος θα αποτελέσει το βασικό σου στόπερ τη νέα αγωνιστική περίοδο, ενώ το προσεχές διάστημα θα ολοκληρωθεί και η απόκτηση του Χατζισαφί που έχει ήδη δώσει τα χέρια με την ΑΕΚ και μόλις ξεμπερδέψει με τις «υποχρεώσεις» του με τη Σεπαχάν θα έρθει στην Ελλάδα.

Στις έξι μεταγραφές που έκανε η ΑΕΚ τις οποίες τις υπολογίζει ως 11αδάτες όπως προαναφέραμε πρέπει να βάλουμε και δύο ακόμα. Τον Γεράσιμο Μήτογλου και τον Αλέξανδρο Παρρά. Πήρε δύο παίκτες που θεωρεί ότι μπορεί να εξελιχθούν. Λάθος δεν είναι αυτή η κίνηση.

Η ΑΕΚ λοιπόν σε σχέση με πέρσι και σε σχέση με τις βασικές της επιλογές θα αλλάξει σε ποσοστό 73%! Με ένα νέο δεξί μπακ και με ένα νέο αριστερό εξτρέμ τοπ επιπέδου θα μιλάμε για μία νέα ομάδα. Οι 8 στους 11 θα έχουν αλλάξει. Ποιοι είναι οι τρεις που θα είναι από την παλιά φουρνιά; Ο Λιβάι Γκαρσία που δεν πιστεύω να «χαλάει» κάποιον, οι Μάνταλος και Τάνκοβιτς για τη θέση πίσω από τον επιθετικό και οι Σιμάνσκι, Γαλανόπουλος και Σάκχοφ για τη θέση «8». Άλλος τερματοφύλακας, άλλη τετράδα στην άμυνα, άλλος «κόφτης», άλλος βασικός επιθετικός και άλλος αριστερός εξτρέμ.

Τεράστιας σημασίας και η αλλαγή προπονητή

Φυσικά εκτός κάδρου δεν πρέπει να μείνει ούτε η αλλαγή προπονητή. Διότι δε θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η ΑΕΚ ξεκίνησε πέρσι με προπονητή τον Μάσιμο Καρέρα, ο οποίος είχε αναλάβει πρόπερσι μεσούσης της περιόδου και στου δρόμου τα μισά ήρθε ο Μανόλο Χιμένεθ. Ωστόσο ο Ισπανός δεν έμελλε να μακροημερεύσει και λίγο μετά το τέλος της σεζόν, ήρθε και το δικό του τέλος και τη θέση του πήρε ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, ο οποίος επιδιώκει να «χτίσει» κάτι κυριολεκτικά από την αρχή!

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι μιλάμε για μία άλλη ομάδα. Μη με ρωτήστε τι θα κάνει στο γήπεδο. Δεν είμαι μέντιουμ. Μέχρι στιγμής έχουμε μόνο δείγματα γραφής της παλιάς ΑΕΚ που είναι καλύτερα από αυτά της περσινής. Μία ΑΕΚ που με συνθήκες κανονικότητας δουλεύει καλύτερα και βγάζει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο γήπεδο.

Θα έχει διάρκεια; Θα είναι ανταγωνιστική; Δεν μπορώ να σας απαντήσω με βεβαιότητα. Θέλω να πιστεύω ότι δε θα δούμε το περσινό χάλι. Καθρέφτης όμως όλων είναι η δουλειά και το γήπεδο. Εκεί θα κριθούν όλοι!


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X