Ο «ερυθρόλευκος βόθρος» για ΑΕΚ – Βράνιες δείχνει πως έγινε το σωστό για την ομάδα

Ο «ερυθρόλευκος βόθρος» για ΑΕΚ – Βράνιες δείχνει πως έγινε το σωστό για την ομάδα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για τον ερχομό του Βράνιες που δεν μας απασχόλησε τόσο όσο την προπαγάνδα του ΟΣΦΠ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η περίπτωση του Ογκνιεν Βράνιες είναι μια μεγάλη επιτυχία για την ΑΕΚ κι αυτό φαίνεται από έναν και μόνο λόγο. Η γνωστή ιστοσελίδα «ερυθρόλευκος – βόθρος», όλη μέχρι χθες Σάββατο, αφιέρωσε όχι ένα, όχι δύο, όχι τρία, αλλά τέσσερα βασικά θέματα για να κράξει την ΑΕΚ, τον Μελισσανίδη, τον Βράνιες και να μας υποδείξει… το καλό μας. Τεράστιο ενδιαφέρον…

Ο εχθρός σου, ο χειρότερος εχθρός σου είναι αυτός που θα σου δείξει με μεγαλύτερη ασφάλεια αν έχεις κάνει μια σωστή ή λάθος επιλογή και πραγματικά θα ήμουν προβληματισμένος αν μετά από όλα αυτά τα βοθρολύματα, υπήρχε κι ένα έστω από τα επιχειρήματα τους που να με επηρέαζε, πολύ δε περισσότερο να το αναπαράγω κιόλας.

Ο Βράνιες στην ΑΕΚ είναι φανερό πως γι’ αυτούς είναι μια εξέλιξη μη επιθυμητή, το δείχνουν με κάθε τρόπο και δεν χρειάζεται καν να το αναλύσω. Όταν αφιερώνουν μια μέρα ολόκληρη σε αυτό το θέμα, στο βασικό διαδικτυακό προπαγανδιστικό τους εργαλείο, τι να πω εγώ περισσότερο. Και ποιον να προσπαθήσω να κάνει να καταλάβει; Όποιος δεν καταλαβαίνει ούτε από αυτό, απλά δεν θέλει να καταλάβει.

Πάμε στα σοβαρά

Οι ιδιορρυθμίες του Βράνιες είναι γνωστές. Οι επιπτώσεις τους όμως διογκώνονται όταν αρχίζει η κουβέντα αυτή και φτάνουμε στο να περιγράφεται ως μια σχεδόν καταστροφική παρουσία, χωρίς αυτό να στηρίζεται όμως σε οποιοδήποτε πραγματικό γεγονός. Η αλήθεια είναι πως με εξαίρεση το διάστημα που η ΑΕΚ πελαγοδρομούσε ανάμεσα στις επιλογές Καρντόσο και Κωστένογλου την σεζόν 2019-2020, ο Βράνιες υπήρξε πάντα κομβικός για να παρουσιάσει η ομάδα την καλύτερη αμυντική λειτουργία που έχουμε δει από το 2015 μέχρι σήμερα.


Όταν με κάποιο τρόπο η ομάδα έστρωσε με την έλευση του Καρέρα και – αυτό το ξεχνάμε συνήθως…- έκανε πορεία πρωταθλητισμού στο δεύτερο μισό από πλευράς συγκέντρωσης πόντων, ο Ιταλός τεχνικός δεν σταμάτησε ποτέ και πουθενά να στέκεται στην σπουδαιότητα της παρουσίας του Βράνιες. Πολύ απλά, αυτή η βελτίωση χωρίς τον Βράνιες δεν θα είχε υπάρξει.

Για την επίδραση του στο δεύτερο μισό της σεζόν 2016-2017 όταν ήρθε και φυσικά στην σεζόν του πρωταθλήματος, είναι περιττό και να μιλήσει κανείς.

Για τα υπόλοιπα; Σε μια ποδοσφαιρική ομάδα τίθενται πάντα και ζητήματα διαχείρισης χαρακτήρων. Με έναν προπονητή σαν τον Χιμένεθ που έχει κι αυτός τα δικά του θέματα είναι πιο εύκολο να έχουμε σκηνικά με περιπτώσεις σαν τον Βράνιες. Αλλά ακόμη κι ο Μανόλο ποτέ δεν έκρυψε το αίσθημα ασφάλειας που του δημιουργούσε η παρουσία του Βόσνιου.

Τα social media, οι «Καρλέουσες» κι όλα τα σχετικά, ναι, δεν γίνονται από όλους. Όμως από την άλλη είναι πλέον πολλές οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών σε διεθνές επίπεδο που μπλέκουν σε καταστάσεις μέσα από τα social και δεν τα διαχειρίζονται σωστά. Λυπάμαι, αλλά απλά κάποιες φορές ο Βράνιες γίνεται ένας από αυτούς. Στην πραγματικότητα πολλά απ’ όσα έχουν συμβεί με τον Βόσνιο πρωταγωνιστή, σε άλλες χώρες δεν θα είχαν απασχολήσει το ίδιο. Έχουμε δει ακρότητες ακόμη και σε τεράστια club με αυτά τα ζητήματα και ποτέ σε αυτές τις περιπτώσεις τα σχόλια που γίνονται εδώ.

Υπάρχουν κι άλλες ιστορίες που έχουν αφήσει εντυπώσεις που δεν δικαιολογούνται τόσο. Πολλοί λένε για την περίπτωση που ο Βράνιες έφυγε μέσα στα play offs. Και τότε, δεν είχα βιαστεί να πάρω θέση. Ο Βράνιες αντιδρά πολλές φορές ενστικτωδώς όταν πιστεύει πως έχει αδικηθεί ή αν θεωρεί πως δεν τηρήθηκε κάποια υπόσχεση που του είχε δοθεί. Σωστά ή όχι αυτή την εντύπωση είχε τότε. Και σε κάθε περίπτωση κι από πλευράς ΑΕΚ γνωρίζουν πιστεύω και οι περισσότεροι συνάδελφοι μου, πως υπήρχε τότε παραδοχή ότι δεν ήταν απόλυτα αβάσιμα κάποια από τα παράπονα του.

Στην ουσία όμως γίνεται άνευ λόγου αυτή η κουβέντα, γιατί το βασικό ζήτημα ήταν πως η Άντερλεχτ ζητούσε την επιστροφή του. Θα έπαιζε ένα ή δύο παιχνίδια ακόμη; Το πολύ. Επιπλέον, δεν είναι τυχαίο πως ούτε ένα μήνα μετά, στην ΑΕΚ συζητούσαν ξανά την επιστροφή τους. Σαφώς κάτι παραπάνω θα ήξεραν και για τις μεταξύ τους παρεξηγήσεις.

Στην κουβέντα που γίνεται για τις ευθύνες που έριξε με ακραίο και ανεπίτρεπτο τρόπο από τα social σε πρόσωπο που δεν κατανόμασε, για το γεγονός πως δεν ήρθε στην ΑΕΚ τον περασμένο Γενάρη, έχω να πω το εξής: Οι πρωταγωνιστές ξέρουν καλύτερα πως πρέπει να τα χειριστούν και το να προσπαθούμε να εκθέσουμε κάποιον για ζητήματα αξιοπρέπειας, σε στυλ υπόδειξης κιόλας, δεν είναι και το πλέον κομψό.

Όσοι δουλεύουν για την ΑΕΚ δεν είναι μόνο ο εαυτός τους. Είναι και ο ρόλος που έχουν στην ομάδα, η ευθύνη απέναντι σε αυτή και η υποχρέωση να υπερασπίζονται τα συμφέροντα της, υπερβαίνοντας ακόμη και προσωπικά ζητήματα. Αν κάποιος είναι στην ΑΕΚ και το κάνει αυτό, προσωπικά θα του πω μπράβο και δεν θα αναζητήσω λόγους για να τον κάνω να αισθανθεί μειωμένος.


Από κει και πέρα προσωπική μου εκτίμηση είναι πως συζήτηση για άλλες επιλογές, δεν έχει τόση σημασία από την στιγμή που υπόψη των ανθρώπων της ΑΕΚ είχε τεθεί ζήτημα επιστροφής Βράνιες σε ρεαλιστική βάση. Μπορούμε να συζητάμε ενδεχομένως για ώρες πάνω σε αυτό, αλλά η αλήθεια είναι πως να είναι διαθέσιμος ο Βράνιες και να βρεθεί σε άλλη ομάδα εκτός της ΑΕΚ, είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Φυσικά και υπήρχαν εναλλακτικές, φυσικά και υπήρχαν επιλογές, ωστόσο πιστεύω πως καμιά από αυτές δεν πήγε στην άκρη για άλλον λόγο εκτός από έναν: Πως μπορούσε η ΑΕΚ να πάρει τον Βράνιες.

Κι επειδή σίγουρα δεν προέκυψε τα τελευταία 24ωρα το θέμα του να μείνει ελεύθερος από την Άντερλεχτ, είναι σαφέστατο για μένα πως εδώ κι αρκετές μέρες το ενδιαφέρον της ΑΕΚ ήταν στο να δρομολογηθεί με συμφέροντες όρους η πώληση του Νέντε και ακολούθως να έρθει ο Βράνιες.

ΥΓ: Για την τοποθέτηση του Δημήτρη Μελισσανίδη στην συζήτηση μαζί μας στις αρχές του καλοκαιριού και πάλι δεν δίνω μεγάλη σημασία. Όλη την τελευταία 3ετία, ανάλογα την συγκυρία έχουν ειπωθεί και προς τα έξω και μεταξύ τους διάφορα αντιφατικά. Κανείς όμως δεν έχει αμφιβολία για το τι πιστεύει ο Μελισσανίδης για τον ποδοσφαιριστή Βράνιες και τι πιστεύει ο Βράνιες για τον διοικητικό ηγέτη της Ένωσης… Η τελευταία εξέλιξη άλλωστε, δεν αφήνει και πολλά περιθώρια για αμφιβολίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X