Το μεγάλο κόλπο για την ΑΕΚ παραμένει ο Εντσάμ

Εντσάμ: Τόσα του χρωστά η Σέλτικ
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου εξηγεί γιατί η ΑΕΚ παραμένει ενεργή στην υπόθεση του Ολιβιέ Εντσάμ και χαιρετίζει την πώληση του Νεντελτσιάρου

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγαλύτερη απόδειξη ότι η ΑΕΚ (εξακολουθεί να) ασχολείται ακόμα με τον Γάλλο μέσο της
Σέλτικ, Ολιβιέ Εντσάμ, προκύπτει μέσα από την ίδια την πρακτική της, συνδυασμός μεταγραφικής αναποφασιστικότητας και επικοινωνιακής αδυναμίας. Διέψευδε το ενδιαφέρον -σε αυστηρούς τόνους παρακαλώ- για τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο, ενώ του είχε κάνει πρόταση συνεργασίας.

Ακύρωσε -δια στόματος Μελισσανίδη μάλιστα- τον Βράνιες με τρόπο υποτιμητικό, καθώς τον παρομοίασε με «καμμένα λάδια», ενώ τώρα τρέχει ξωπίσω του. Θέλετε κι άλλα; Θα μπορούσα να αραδιάσω περισσότερα από 10. Τα δύο προαναφερθέντα αρκούν για να μας δείξουν το ανοιχτό μονοπάτι προς το Γάλλο.

Θα πείτε τώρα -ευλόγως- τι εννοείς με το «η ΑΕΚ ασχολείται»; Η απάντηση είναι πως παρακολουθεί την εξέλιξη της πορείας του ποδοσφαιριστή στη Σέλτικ και περιμένει στη γωνία για να αδράξει την ευκαιρία, όπως κατά το παρελθόν -και μάλιστα επιτυχημένα όπως πρέπει να συνομολογήσουμε- έχει πράξει με τόσες και περιπτώσεις. Περιμένει να πέσει στην αγκαλιά της σαν ώριμο φρούτο. Αν δεν της κάτσει, δεν τρέχει και κάτι, έχει ήδη δηλώσει πως έχει αποσυρθεί από αυτή την υπόθεση. Ενδεχομένως μάλιστα, αν του Εντσάμ ναυαγήσει οριστικά, να εμφανίσει κάτι άλλο δυνατό στο προσκήνιο.


Προτεραιότητα για την ΑΕΚ η απόκτηση ενός… Εντσάμ

Ο Γάλλος μέσος παραμένει εγκλωβισμένος στη Σέλτικ, παρά το γεγονός ότι ακολουθεί ξανά την
προπονητική καθημερινότητά της. Σε κάποια δόση, ίσως και να πίστεψε πως θα μπορούσε να γίνει εκ νέου σημαίνων μέλος της, όμως στα τελευταία φιλικά ματς, ο κόουτς Ποστέκογλου δεν δείχνει να τον υπολογίζει αλλάζοντας τη στάση απέναντί του. Το γεγονός αυτό, κρατά ζωντανό το ενδεχόμενο αποχώρησής του από το σύλλογο της Γλασκώβης. Είναι κάτι άλλωστε που το θέλει και ο ίδιος.

Για την ΑΕΚ η απόκτηση ενός μέσου με τα χαρακτηριστικά του Εντσάμ, θα έπρεπε να αποτελεί
προτεραιότητα και όχι μια υπόθεση που απλά προέκυψε. Έχει ανάγκη από έναν χαφ ανωτέρου
ποιοτικού επιπέδου στη δημιουργία από όλους όσους διαθέτει και αυτή η ανάγνωση ήταν τότε η σωστή. Προφανώς και υπήρξε τέτοια από τους ανθρώπους του σχεδιασμού ώστε να φτάσουν στην πόρτα του Γάλλου μέσου και να φέρουν την υπόθεση τόσο κοντά αλλά μαζί και τόσο μακριά, λόγω μιας αβλεψίας που αφορούσε στην πραγματικότητα του συμβολαίου του παίκτη με τη Σέλτικ. Έγινε ένας χειρισμός παιδικός. Το θέμα όμως παραμένει υπαρκτό.

Δεν θα έχανε από το Νεντελτσιάρου η ΑΕΚ

Για τον Νεντελτσιάρου και το σωστό της επιλογής του είχα γράψει προ μηνών, στο SPORT24, ότι η ΑΕΚ δεν θα βγει χαμένη από την υπόθεση του Ρουμάνου στόπερ και ότι στη χειρότερη περίπτωση, θα έπαιρνε πίσω τα χρήματα που ξόδεψε για να τον αποκτήσει. Πολλοί τότε σχολίασαν αρνητικά, χλεύαζαν ή υποτιμούσαν την εξήγηση του σκεπτικού.

Είχαν ασφαλώς το παράπονό τους επειδή οι προσδοκίες ήταν μεγάλες και αποδείχτηκαν ανέφικτες, ο μέσος οπαδός θέλει τη μεταγραφή να βγαίνει και δεν τον ενδιαφέρει αν θα φέρει πίσω οικονομικό όφελος. Από την άλλη, καλό είναι να συμμεριζόμαστε τα επιχειρήματα που ο άλλος παραθέτει.


Ο Νεντελτσιάρου ήταν μια πολύ σωστή επιλογή. Ένας παίκτης εν ενεργεία διεθνής με την Εθνική της χώρας του, σε εξαιρετική ηλικία (μόλις 24 ετών το περασμένο καλοκαίρι) και με πολύ κολακευτικά σχόλια να τον συνοδεύουν από όσους είχαν συνεργαστεί μαζί του αλλά και τον Τύπο στην πατρίδα του. Είχε ένα market value που δεν γινόταν να «τσαλακωθεί» από μία κακή προσωπική σεζόν σε ένα σύνολο που όμως πήγαινε κατά διαόλου. Τέτοιες περιπτώσεις όταν τις βρίσκεις διαθέσιμες, τις προχωράς και ορθώς η ΑΕΚ το έκανε τότε. Σήμερα δικαιούται να πανηγυρίζει που τον παραχώρησε με τα διπλάσια χρήματα.

Η διαφορετική περίπτωση του Χνιντ

Αντιθέτως, θεωρώ ότι δεν ήταν σωστή η επιλογή του Νασίμ Χνιντ, όσον αφορά το scouting και το διάβασμα της περίπτωσής του. Οι παίκτες από τέτοιες χώρες που δοκιμάζονται για πρώτη φορά εκτός της πατρίδας τους, είναι λαχεία και εύκολα καίγονται αν δεν υπάρχει επιμονή στη δουλειά και χρόνος άπλετος για να ωριμάσουν. Δεν της βγήκε της ΑΕΚ και σίγουρα ως επιλογή εμπεριείχε μεγαλύτερο ρίσκο από αυτή του Ρουμάνου που ήταν safe ως προς την επιστροφή των χρημάτων και με το παραπάνω όπως αποδείχτηκε. Η ΑΕΚ έπραξε σωστά που πήρε στην προετοιμασία της τον Νεντελτσιάρου, όμως ήταν λάθος το «κόψιμο» του Τυνήσιου διότι πετσόκοψε σημαντικά τις ελπίδες για την πώλησή του. Μολαταύτα, κάτι θα φέρει πίσω και αυτός…


ΥΓ Τι να πω για τον Βράνιες; Η επιλογή του αμιγώς ποδοσφαιρικά είναι ολόσωστη. Από την άλλη, αποκτάται παίκτης που δεν ήθελε ο τεχνικός διευθυντής -άρα τρόπον τινά ακυρώνεται και ως τέτοιος- ενώ ο παίκτης κακοχαρακτηρίστηκε από το μεγαλομέτοχο της ομάδας. Συμβαίνουν όμως αυτά στην ΑΕΚ, σημασία έχει να είναι γερός, δικός της πια και μόνιμα με τα μυαλά μέσα στο κεφάλι του. Γιατί ως στόπερ, θα είναι δεδομένα και πάλι ένας από τους 3 καλύτερους της ελληνικής λίγκας.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X