Και μπάλα ο Σέρχιο, πότε θα είναι έτοιμος να παίξει;

Ο Αραούχο που δεν… χορταίνεις και πρώτες σκέψεις για τη νέα ΑΕΚ
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης βάζει στο τραπέζι πρακτικά ποδοσφαιρικά ζητήματα για τον Αραούχο

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Δυο πραγματάκια για να εξηγούμαστε και να μην παρεξηγούμαστε. Πρώτον, η προσωπολατρία ναι, δεν βοηθάει τις ομάδες. Κυρίως διότι δεν έχει χώρο στο σύγχρονο, απολύτως επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Δεύτερον, δεν είναι όλες οι επιστροφές ίδιες. Αλλιώς χάνεται και η διάκριση μιας ποδοσφαιρικής αξίας και η μπάλα γενικώς.

Παρόλα αυτά, ο Αραούχο είναι μια ποδοσφαιρομουτσούνα, που δεν μπορείς να μην καψουρευτείς. Δεν γίνεται. Τον έβλεπες στο βίντεο της παρουσίασης να κάνει τσαλιμάκια με την μπάλα μέσα στην Αγιά Σοφιά και «έλιωνες» το stop, το back και το play, για να το βλέπεις και να το ξαναβλέπεις και να το ξαναβλέπεις.

Και ο Σέρχιο ξέρετε, έχει και το σπάνιο χάρισμα να προκαλεί όλα αυτά τα συναισθήματα, σ’ όλους ανεξαιρέτως. Από τον κόσμο, μέχρι τους συμπαίκτες του, μέχρι και όλους όσους συνεργάζεται μέσα στην ομάδα. Εξ ου και όλοι στα Σπάτα τον περίμεναν με το «άντε να έρθει ο Τσινάκος μας πάλι». Δεν το βρίσκεις καθόλου εύκολα κάτι τέτοιο.

Άλλο η τρέλα, άλλο η ετοιμότητα

Βεβαίως καλά και άγια και όμορφα είναι όλα αυτά. Πάμε όμως και στο ποδοσφαιρικά πρακτικό ζητούμενο, που είναι το πότε θα είναι έτοιμος ο Αραούχο να μπει στο γήπεδο και να βοηθήσει την ομάδα. Ο ίδιος κουβαλά τρέλα και είναι γνωστό. Προσγειώθηκε στα Σπάτα την Τετάρτη και πριν φτάσει καν στο ξενοδοχείο να αφήσει τα πράγματά του, πέρασε από τα Σπάτα για να ρωτήσει τον Μιλόγεβιτς αν μπορεί να παίξει στο φιλικό. Και μετά όταν πήγε στην Αγιά Σοφιά, φόρεσε φανέλα, πήρε μπάλα και ήταν έτοιμος να παίξει μέσα στο εργοτάξιο.


Φυσικά και όλο αυτό δεν έχει να κάνει με το πότε πραγματικά και ποδοσφαιρικά θα είναι έτοιμος να μπει και να υπηρετήσει τον ρόλο για τον οποίο τον προορίζει στην ομάδα ο προπονητής. Ο Αραούχο τις προηγούμενες φορές που είχε έρθει στην ΑΕΚ, που ήταν χωρίς προετοιμασία, έστω και αν μπήκε αμέσως στην αγωνιστική εξίσωση της ομάδας, χρειάστηκε χρόνο για να βρει τον κανονικό αγωνιστικό εαυτό του.

Τα προηγούμενα παραδείγματα

Τον χειμώνα του 2017, ο Σέρχιο ήρθε στα τέλη του Γενάρη. Χωρίς αγωνιστικό ρυθμό, καθώς για μεγάλο διάστημα δεν αγωνιζόταν στην Λας Πάλμας. Έκανε ντεμπούτο στις 2 Φλεβάρη σε ματς κυπέλλου με τον Λεβαδειακό, στο οποίο μάλιστα σκόραρε. Αλλά το επόμενο γκολ του με την ΑΕΚ, το πέτυχε σχεδόν έναν μήνα μετά, απέναντι στον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Και από τότε άρχισε να βρίσκει και ρυθμό και δίχτυα.

Το καλοκαίρι του 2017, ο δανεισμός του Σέρχιο έκλεισε τελευταίες μέρες του Αυγούστου. Καθόλου προετοιμασία με την ΑΕΚ, ελλιπή προετοιμασία με την Λας Πάλμας. Μπήκε αλλαγή για πρώτη φορά στις 10 Σεπτέμβρη στο ΟΑΚΑ με την Λάρισα, σκόραρε κιόλας, αλλά το επόμενο γκολ του το πέτυχε στις 29 Οκτώβρη, συμπτωματικά και πάλι με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. Και ήταν και τότε το κομβικό σημείο, που βρήκε τον εαυτό του.


Όσο για τον χειμώνα του 2020, ο Αραούχο έτσι κι αλλιώς ήρθε πολύ ταλαιπωρημένος από τραυματισμό και με μεγάλο διάστημα αγωνιστικής αποχής. Και είχε δύσκολο εξάμηνο στην ΑΕΚ. Στο ντεμπούτο του στις 5 Φεβρουαρίου στο ματς κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ήταν εμφανώς εκτός ρυθμού. Μάλιστα τότε είχε κάνει μια μεγάλη στραβοκλωτσιά, που έστειλε την μπάλα έξω από το γήπεδο. Και είχε δώσει τροφή στους γνωστούς αγνώστους για ειρωνεία. Βεβαίως τέσσερις μέρες μετά, με γκολάρα του Σέρχιο, που συνέχιζε να είναι εκτός ρυθμού, η ΑΕΚ κέρδισε τον ΠΑΟ και το πρώτο ντέρμπι μετά από τρια χρόνια.

Τώρα όλα είναι αλλιώς

Η ουσία είναι πως τις προηγούμενες φορές, χωρίς προετοιμασία στα πόδια του, ο Αραούχο είχε χρειαστεί χρόνο. Επειδή μάλιστα ο ίδιος ο Σέρχιο ξέρει καλύτερα τον εαυτό του από τον καθένα, δεν ήθελε κάτι αντίστοιχο να επαναληφθεί και φέτος. Γι αυτό και στην πρώτη προπόνηση του με την Λας Πάλμας δήλωσε πως «αυτό που θέλω περισσότερο από κάθε τι, είναι να κάνω μια καλή προετοιμασία». Εξ ου και πίεσε να τελειώσει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η μεταγραφή του στην ΑΕΚ.

Κυρίως όμως, δούλεψε και ο ίδιος για να μπορεί να ενσωματωθεί στην ομάδα στα μέσα του Ιούλη, έχοντας στα πόδια του αν όχι καλύτερη, σίγουρα την ίδια δουλειά με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του που ήταν από την αρχή στην προετοιμασία. Ο Αραούχο ξεκίνησε δουλειά με τις Λας Πάλμας στις 5 Ιουλίου. Ήταν παρών από την πρώτη μέρα της προετοιμασίας της ισπανικής ομάδας, ακολουθώντας κανονικά το πρόγραμμα. Αυτό σημαίνει πως έκανε την πρώτη του προπόνηση για τη νέα σεζόν, περίπου 20 μέρες μετά την μέρα που έκανε την πρώτη της προπόνηση η ΑΕΚ.

Και μπάλα ο Σέρχιο, πότε θα είναι έτοιμος να παίξει;

Ωστόσο σ’ αυτές τις 20 μέρες, ο Αραούχο δεν έκανε διακοπές. Έκανε ατομικές προπονήσεις. Όχι διακοπές και κάποια ώρα της ημέρας προπονησούλα. Προπονήσεις κανονικές, διπλές και ζόρικες. Με πρόγραμμα που είχε εκπονήσει και επέβλεπε ειδικώς προπονητής και το οποίο μεταξύ άλλων προέβλεπε και ανεβοκατεβάσματα με τρέξιμο σε αμμόλοφους. Γι αυτό και στο κομμάτι της φυσικής κατάστασης, είναι σε εξαιρετικό επίπεδο. Κάτι που επιβεβαίωσαν και τα αποτελέσματα των εργομετρικών που έκανε προχθές.

Έτσι… μπαίνει

Ως προς την φυσική κατάσταση και την ετοιμότητα, μπορεί να μπει αμέσως στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης. Όπως και μπήκε. Ως προς το αγωνιστικό κομμάτι και την ενσωμάτωση στην ομάδα, ο Σέρχιο έχει το πλεονέκτημα πως πάντα μπαίνει στα Σπάτα, σαν να μην έφυγε ποτέ. Πολλούς από τους παίκτες του ρόστερ, ο Αραούχο τους ξέρει πολύ καλύτερα απ’ άλλους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που βρίσκονται ήδη έναν χρόνο στην ομάδα. Ενώ η θέση του και ο ρόλος που θα πάρει στο γήπεδο, τον περιμένουν ήδη. Ο Μιλόγεβιτς ξέροντας ποιος φορ θα έρθει, έχει δουλέψει για να είναι έτοιμος το παιχνίδι της ομάδας να τον υποδεχθεί.

Δεν θα μου προκαλέσει καμία έκπληξη, αν ο Αραούχο ξεκινήσει βασικός ακόμα και στο ματς της Πέμπτης στο Σαράγεβο με την Βελέζ. Παρόλο που πιθανότατα ο Μιλόγεβιτς θα προτιμήσει τον πιο «ζυμωμένο» με την ομάδα Καρίμ. Και για να μην υπάρχει κάποια παρεξήγηση. Μπορεί ο Μιλόγεβιτς να θεωρεί πως ο Αραούχο ταιριάζει καλύτερα στο αγωνιστικό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει. Αλλά τον Καρίμ και τον πιστεύει σ’ αυτά που μπορεί να δώσει στην ομάδα και τον στηρίζει πολύ. Και θα υπάρξουν και πολλές φορές μέσα στη σεζόν, που θα ξεκινήσουν στην ίδια ενδεκάδα ο Σέρχιο με τον Καρίμ.


Αλλά για να ξαναγυρίσω στον Αραούχο και να το κλείσω, έχει μεγάλη σημασία για το πώς θα κυλήσει η φετινή σεζόν, το πώς ήρθε τώρα ο ποδοσφαιριστής. Έχοντας ήδη κάνει σημαντική δουλειά στο κομμάτι της σωματικής ετοιμότητας και με χρόνο για να μπορέσει να «κουμπώσει» και στο αγωνιστικό μοντέλο που θέλει να εφαρμόσει ο προπονητής. Συν την ψυχολογική σιγουριά που του δίνει το τετραετές συμβόλαιο. Με λίγα λόγια, με τις ιδανικότερες συνθήκες από κάθε άλλη φορά.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X