Μόνο ο Μιλόγεβιτς μπορεί να απαντήσει

Μόνο ο Μιλόγεβιτς μπορεί να απαντήσει
Photo Credits: INTIME

Ο Ογκνιεν Βράνιες επέστρε (ξανά και ξανά) στο προσκήνιο για την ΑΕΚ και ο Τάσος Καπετανάκος καταγράφει στο blog του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η πώληση του Ιονούτς Νεντελτσεάρου στην Κροτόνε συνιστά μία πολύ καλή συμφωνία για την ΑΕΚ.

Μέχρι εκεί όμως. Δεν είναι για πανηγυρισμούς να πουλάς με αυτό το ποσό βασικό διεθνή κεντρικό αμυντικό στην Ιταλία. Παραμένει ένας παίκτης με καλό «πακέτο» στην αγορά. Ομως δεν «κόλλησε» ποτέ στην ΑΕΚ και περισσότερο προκαλούσε φόβο παρά ασφάλεια. Ετσι ορθώς πουλήθηκε και πάμε για άλλα. Συμβαίνουν και αυτά στο ποδόσφαιρο. Τα χρήματα από την Κροτόνε πάντως δείχνουν να είναι καλά με το κέρδος της Ενωσης να φτάνει λίγο λιγότερο από το 1 εκατ.ευρώ, όπως αναφέρουν από την Ιταλία, συν το μπόνους ανόδου στην Serie A του χρόνου τέτοια εποχή.

Η ΑΕΚ εδώ και καιρό γνώριζε ότι ο Ρουμάνος στόπερ αργά ή γρήγορα θα αποχωρήσει. Άρα έπρεπε να είναι έτοιμη για τον αντικαταστάτη του, για τον οποίο ασχολούμαστε εδώ και καιρό. Δηλαδή, τον Νο1 της άμυνας. Η Ενωση πέρυσι τον Γενάρη ήθελε να φέρει τον Σωκράτη Παπασταθόπουλο και μετά από λίγους μήνες τον Νταμιάν Ντα Σίλβα. Απέτυχε δις. Έφερε τον Γιώργο Τζαβέλλα για καλύψει τα μεγάλα κενά στα καλοκαιρινά προκριματικά, καθώς ήταν μία πιο εφικτή λύση. Τώρα πλέον ψάχνει τον άνθρωπο που θα ανεβάσει επίπεδο την άμυνα. Υπάρχει ο Σβάρνας, ο Λάτσι και ο Μήτογλου, μαζί με τον Τζαβέλλα. Αλλά εδώ τώρα μιλάμε για τον αμυντικό που θα βγαίνει… μπροστά.

Ο Βράνιες θέλει, η ΑΕΚ τι θέλει…

Το όνομα του Ογκνιεν Βράνιες είναι ξανά στο προσκήνιο. Θα μου πείτε και… εύλογα «πότε δεν ήταν;», αφού σε κάθε μεταγραφική περίοδο υπήρχε επαφή μαζί του και όλο και κάτι γίνεται και γράφεται. Τώρα είναι στην Κ18 της Αντερλεχτ και… προσπαθούν να τον ξεφορτωθούν ξανά. Τα οικονομικά δεδομένα έχουν πέσει και αυτό είναι το θετικό στοιχείο για την ΑΕΚ αν πραγματικά τον θέλει πίσω για 3η φορά.


Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είχε μιλήσει για «καμένα λάδια» όταν μας κάλεσε στα Σπάτα, ο Παναγιώτης Κονέ έχει αρνητική εισήγηση εδώ και μήνες και όμως η ΑΕΚ ασχολείται σοβαρά με τον Βράνιες. Παράξενα πράγματα, αλλά αυτή είναι η πραγματικότητα στο κλαμπ και ο τρόπος λειτουργίας του. Και όπως έχετε καταλάβει δεν αλλάζει εύκολα ή δεν θέλουν να αλλάξει. Τo scouting έχει χάσει σε μεγάλο βαθμό την μάχη και η ΑΕΚ κινείται ξανά σε αυτά που… ξέρει. Ενώ πιστέψαμε ότι θα πάει σε διαφορετική λογική το τελευταίο 6μηνο, επανήλθε εσχάτως το παλιό μοντέλο λειτουργίας. Αραούχο, Τζαβέλλας, Βράνιες, Χατζισαφί κλπ…

Προφανώς και υπάρχουν και άλλοι δεκάδες αμυντικοί, όπως και για τις άλλες θέσεις, που κάνουν στην ΑΕΚ. Αλλά η ΑΕΚ δεν παίρνει το (λογικό) ρίσκο να πάει σε τέτοιες επιλογές. Πληρώνει και μάλιστα πολύ καλά για αγορές και συμβόλαια, συνήθως, μόνο για αυτούς που ξέρει. Εξαίρεση η τρανταχτή περίπτωση του Λιβάι Γκαρσία πέρυσι. Και Μαϊκόν υπάρχει στην λίστα, όπως υπάρχουν και άλλα ονόματα και δεν έχει νόημα να τα αραδιάσουμε.


Νόημα έχει για την ΑΕΚ το γήπεδο. Και εκεί κουμάντο κάνει (ευτυχώς) ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Αν του κόουτς του κάνει ο Βράνιες και θεωρεί ότι μπορεί να του δώσει όσα του λείπουν τώρα στην άμυνα, όπως και ότι μπορεί να τον βάλει σε «καλούπια» για να μην έχει συμπεριφορές που δεν τιμούν τον ίδιο και κυρίως το κλαμπ και δημιουργούν προβλήματα, τότε «ναι» να γυρίσει και γρήγορα.

Αν «όχι», προφανώς και δεν πρέπει να πάμε σε μία τέτοια επιλογή. Μόνο ο Μιλόγεβιτς μπορεί να δώσει την απάντηση για τον Βράνιες και να δώσει την κατεύθυνση για την απόφαση του κλαμπ.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X