ΑΕΚ σοβαρή και έτοιμη για Ευρώπη, με σούπερ Λιβάι άνετο 3-0 επί του Απόλλωνα Λεμεσού!

ΑΕΚ σοβαρή και έτοιμη για Ευρώπη, με σούπερ Λιβάι άνετο 3-0 επί του Απόλλωνα Λεμεσού!
Photo Credits: INTIME

Με τον Λιβάι να κάνει θραύση (δύο γκολ, μία ασίστ) και εξαιρετικούς Τζαβέλλα, Σιμάνσκι και Μάνταλο, η ΑΕΚ πήρε καλό βαθμό στην ευρωπαϊκή πρόβα της

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ετοιμη για το πρώτο επίσημο ματς της νέας σεζόν έδειξε η ΑΕΚ στην τελική πρόβα της, κόντρα στον Απόλλωνα Λεμεσού. Η Ενωση ήταν σοβαρή και σωστά παραταγμένη μέσα στο γήπεδο από τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και κατάφερε να πάρει άνετη νίκη με 3-0, διατηρώντας και το μηδέν στην άμυνα. Πράγματα και θαύματα από τον Λιβάι, που είχε δύο γκολ και μία ασίστ, ενώ εξαιρετικοί ήταν οι Τζαβέλλας, Σιμάνσκι και Μάνταλος.

Στην πρόβα τζενεράλε της ΑΕΚ πριν από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ερχόμενης Πέμπτης, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έδειξε αρκετά κατασταλαγμένος στις επιλογές του. Παρέταξε την Ενωση με διάταξη 4-2-3-1, που είχε στα άκρα Μπακάκη και Λόπες, κεντρικό δίδυμο Νεντελτσεάρου και Τζαβέλλα, τον Σάκχοφ ως εξάρι με τον Σιμάνσκι δίπλα του και τους Λιβάι, Μάνταλο, Αλμπάνη (από δεξιά προς τα αριστερά), πίσω από τον Ανσαριφάρντ.

Εξαιρετικό ξεκίνημα

Η εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο 25λεπτο, ήταν ιδιαίτερα γοητευτική. Αν και επί της ουσίας επρόκειτο για την περυσινή ομάδα – και μάλιστα αποδυναμωμένη, δίχως σημαντικά στελέχη – και είχε μοναδικό νέο πρόσωπο τον Τζαβέλλα, η Ενωση έδειξε πως έχει ήδη κάτι από τη σφραγίδα του Μιλόγεβιτς. Ζητούσε και είχε την κατοχή της μπάλας, ήξερε να απελευθερώνεται με σωστό τρόπο από την περιοχή, να έχει συνεχώς βοήθειες στα φτερά, να βρίσκει κανονικό τρόπο ανάπτυξης.

Συν τοις άλλοις βέβαια, έδειξε και τρομερή αποτελεσματικότητα. Δύο φορές βρέθηκαν οι «κιτρινόμαυροι» στην αντίπαλη περιοχή στο πρώτο εννιάλεπτο, τρεις τελικές είχαν προς την εστία του Απόλλωνα Λεμεσού και σκόραραν δύο φορές, στο 6’ με τον Λιβάι να αξιοποιεί το γύρισμα του Λόπες και στο 9’ με διπλή προσπάθεια του Μάνταλου, έπειτα από ασίστ του Λιβάι. Συνυπολογίστε μάλιστα, πως σε αυτό το διάστημα, οι Κύπριοι δεν μπορούσαν ούτε να δουν την περιοχή του Τσιντώτα.

Καρέ για γούστα

Κομβικοί για το παιχνίδι της ΑΕΚ ήταν οι τρεις του άξονα: Τζαβέλλας, αρχοντικός στην άμυνα να κατευθύνει και να δίνει λύσεις, Σιμάνσκι σε εξαιρετική κατάσταση με διαγώνιες πάσες που μέχρι πέρυσι δεν έδειχναν να υπάρχουν στο ρεπερτόριο του και βέβαια ο Μάνταλος, που οργάνωνε μαεστρικά το παιχνίδι. Και βέβαια, έναν Λιβάι που έκανε θραύση, με γκολ, ασίστ και πανικό στους αντιπάλους σε κάθε επαφή με την μπάλα. Η ΑΕΚ θα μπορούσε να πετύχει και άλλα γκολ, όπως στο πέναλτι που έγινε στον Αλμπάνη, αλλά – λανθασμένα – υποδείχθηκε ως οφσάιντ.

Τα προβλήματα εμφανίστηκαν στο δεύτερο μισό του πρώτου ημιχρόνου. Ο Σάκχοφ, που είχε ρόλο κόφτη στο δίδυμο των αμυντικών μέσων, έκανε πολλά λάθη και η ΑΕΚ δεν είχε τρόπο να κερδίζει μπάλες, αλλά και να απορροφά την πίεση του Απόλλωνα. Ετσι, η άμυνα άρχισε πάλι να μπάζει και υπήρξαν φάσεις που ανάγκασαν τον Τσιντώτα σε επεμβάσεις και φανέρωσαν, πως κόντρα σε αντιπάλους μεγαλύτερης δυναμικότητας, θα υπάρχει πρόβλημα. Προσθέστε και πως ο Ανσαριφάρντ ήταν εκτός ματς, βαρύς και απομονωμένος στην επίθεση.

Με την ίδια λογική

Ο Μιλόγεβιτς διατήρησε και στο δεύτερο ημίχρονο τον κορμό που θα στηριχθεί και στο πρώτο επίσημο ματς, δίνοντας χρόνο πάντως και στους Μιτάι και Μήτογλου (πρεμιέρα με τη φανέλα της ΑΕΚ σε παιχνίδι). Η διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων φαινόταν τεράστια και ειδικά ο Λιβάι, κάθε φορά που πατούσε γκάζι έδειχνε άπιαστος. Οπως στη φάση του 51’, όταν…γκάζωσε και ξεπέρασε τρεις αντιπάλους, για να στείλει με διαγώνιο πλασέ την μπάλα στα δίχτυα του Γιοβάνοβιτς.

Βέβαια, σε αυτό το διάστημα, η ΑΕΚ δεν ήταν τόσο καταιγιστική όσο στο πρώτο μέρος. Υπήρχε ζήτημα στο κράτημα της μπάλας στη μεσαία γραμμή και οι «κιτρινόμαυροι» προτιμούσαν τις αντεπιθέσεις. Ο Μιλόγεβιτς έριξε σταδιακά στο γήπεδο τόσο τον Σβάρνα (τον προτίμησε για δεξί μπακ, ενώ είχε στον πάγκο τόσο τον Νταντσένκο, όσο και τον Ραντόνια), αλλά και τον Τάνκοβιτς. Οι Κύπριοι είχαν ανεβάσει την άμυνα για να βρουν ένα γκολ και η ΑΕΚ έβρισκε πλέον πολλούς κενούς χώρους για να πετύχει και άλλα τέρματα.

 

Δείτε πως μετέφερε ζωντανά την αναμέτρηση το enwsi.gr πατώντας εδώ

ΑΕΚ (Β. Μιλόγεβιτς, 4-2-3-1): Τσιντώτας, Μπακάκης (63’ Σβάρνας), Νεντελτσεάρου (46’ Μήτογλου), Τζαβέλλας (86’ Ραντόνια), Λόπες (46’ Μιτάι), Σάκχοφ, Σιμάνσκι (86’ Σαμπανάτζοβιτς), Γκαρσία (79’ Νταντσένκο), Μάνταλος (86’ Ρουκουνάκης), Αλμπάνης (65’ Τάνκοβιτς), Ανσαριφάρντ (86’ Κοσίδης)

Απόλλων Λεμεσού (Α. Τσόρνιγκερ, 4-2-3-1): Γιοβάνοβιτς, Χαμάς (61’ Ιντζια), Ουέλινγκτον, Κατελάρης, Φιλιώτης, Μάρκοβιτς (70’ Παπουνασβίλι), Ντένιτς (87’ Σπολιάριτς), Κυριάκου, Ζράντι, Πίττας (87’ Φώτη), Ψύχας (61’ Μαλεκκίδης).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X