Ο πρώτος μεταγραφικός απολογισμός...

Ο πρώτος μεταγραφικός απολογισμός...
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για όσα έχει κάνει η ΑΕΚ και για όσα υπολείπονται...

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Σέρχιο Αραούχο, ο οποίος επέστρεψε σπίτι του όπως ο ίδιος είπε, αποτελεί την πέμπτη μεταγραφή ενδεκαδάτου ποδοσφαιριστή ενόψει της νέας σεζόν για την ΑΕΚ. Στο παρακάτω blog θα προσπαθήσω εντελώς «ψυχρά» να κάνω τον πρώτο μεταγραφικό απολογισμό ενόψει της νέας σεζόν, μιλώντας μόνο με γεγονότα και δεδομένα και αφήνοντας στην άκρη τα… συναισθήματα.

Δεδομένο πρώτο: Άργησε

Βάσει όλων όσων είχε πει ο Δημήτρης Μελισσανίδης και όχι εγώ, η ΑΕΚ χρειαζόταν ενδεκαδάτους ποδοσφαιριστές στις θέσεις του τερματοφύλακα, των ακραίων μπακ, στα στόπερ, στα χαφ, στο αριστερό φτερό και στην επίθεση. Το ημερολόγιο δείχνει 15 Ιουλίου, η ΑΕΚ έκανε και το πρώτο και το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας της και προς το παρόν έχει καλύψει σχεδόν τα μισά και αυτά με καθυστέρηση. Μιλάω για βασικές επιλογές και μόνο Πήρε τερματοφύλακα, πήρε ένα στόπερ, πήρε ένα χαφ, πήρε επιθετικό και της απομένουν τα δύο ακραία μπακ -όπου εδώ μιλάμε με έναν αστερίσκο την υπόθεση του Χατζησαφί- και τον εξτρέμ.

Δεδομένο δεύτερο: Πήγε στοχευμένα

Καταρχάς θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι όλες οι μεταγραφές κρίνονται στο χορτάρι και όχι στο πληκτρολόγιο και στο καφενείο. Στο πρόσφατο παρελθόν έχουν έρθει παίκτες χωρίς «βαρύ» βιογραφικό και έχουν πετύχει πολλά. Και έχουν έρθει και άλλοι και έχουν αποτύχει παταγωδώς. Τον Σιμόες για παράδειγμα δεν τον ήξερε κανένας. Τον Γιόχανσον λίγοι. Τον Λέσκοτ όμως και τον Αλμέιδα τους ξέραμε. Και η προσφορά τους ήταν μηδενική. Κανένας δεν μπορεί να προδικάσει ποιος θα βγει και ποιος όχι.


Η ΑΕΚ έχει αποκτήσει για βασικό τερματοφύλακα τον Στάνκοβιτς που μόνο με ένα ημίχρονο έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει πολύ καλή λύση. Πολύ μικρό δείγμα, αλλά ας περιμένουμε. Πήρε τον Τζαβέλλα, δυστυχώς μετά την ιστορία με τον Ντα Σίλβα, κάτι που επικοινωνιακά ήταν «λάθος», αλλά ο Έλληνας στόπερ έδειξε ότι μπορεί να κουμαντάρει καλά τα μετόπισθεν και να καθοδηγήσει σωστά τους συμπαίκτες του. Το ιδανικό θα είναι να πλαισιωθεί από μία στοπεράρα. Λίγη υπομονή και θα δούμε τι θα γίνει. Εγώ είμαι αισιόδοξος.

Για τη θέση του αμυντικού χαφ, υπήρξε συγκεκριμένη επιθυμία. Ο Λε Ταλέκ έχει εξαιρετικό βιογραφικό για την Ελλάδα. Ακόμα δεν έχουμε πάρει «γεύση» αλλά είναι ξεκάθαρα επιθυμία του προπονητή που ικανοποιήθηκε στο απόλυτο. Όσο για τον Αραούχο επίσης ξέρουμε όλοι τι να περιμένουμε. Τέσσερις λοιπόν μεταγραφές που έρχονται για βασικοί συν τον Χατζησαφί.

Τα δεδομένα τα έγραψα και στο τελευταίο blog. Δε θα αλλάξω λέξη. Το κακό το προκάλεσε μόνη της η ΑΕΚ στον εαυτό της. Διότι θα μπορούσε πολύ απλά να εξηγήσει η ίδια τι σκοπεύει να κάνει. Όταν όμως δημιουργείς προσδοκίες και μετά μόνος σου τις «καταστρέφεις» δε φταίει ο ρεπόρτερ όταν κάνει κριτική. Σε αυτό το κομμάτι πάσχει η ΑΕΚ.

Ο Ιρανός μπορεί λέω μπορεί να έρθει και να δώσει πολλά. Να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη. Μακάρι να συμβεί αυτό και να κάνω εγώ λάθος. Όταν όμως πας από μία κατηγορία Α σε μία κατηγορία Β, τότε το λάθος το κάνεις εσύ ως οργανισμός.

Πόσο απλό δηλαδή θα ήταν να επικοινωνούσε η ΑΕΚ ότι αποφάσισε να δώσει ευκαιρίες στον Μιτάι που είναι hot project και θα πάρει κάποιον που δε θα του κλείσει το δρόμο; Να το επικοινωνήσει η ΑΕΚ όμως, όχι εγώ. Όταν για παράδειγμα το βράδυ της Κυριακής λες σαν οργανισμός ότι κοιτάζω τον Μπαρέκα που έχει κάνει μεταγραφή 10 εκατ. ευρώ και καταλήγεις στον Χατζησαφί, το λάθος δεν το κάνει ο δημοσιογράφος που τα ακούει και στο τέλος της ημέρας για την ΑΕΚ, αλλά εσύ. Το ζητούμενο είναι λοιπόν πως εσύ διαχειρίζεσαι τις καταστάσεις.


Δεδομένο τρίτο: Υπάρχουν ακόμα ανάγκες, θα απαιτηθεί χρόνος

Η ΑΕΚ για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική τη νέα χρονιά θα πρέπει να πάρει δεξί μπακ. Θα πρέπει να πάρει έναν στόπερ ηγέτη. Και θα πρέπει να πάρει ένα αριστερό εξτρέμ που να φυσάει. Με αυτόν τον τρόπο θα φτάσει στις οκτώ μεταγραφές ενδεκάδας.

Το ιδανικό θα είναι να πάρεις παίκτες επιπέδου. Το έχω ξαναγράψει, δε με ενδιαφέρει πόσο θα κοστίσουν. Αν θα τους αγοράσει η ΑΕΚ ή αν θα τους πάρει ελεύθερους. Η ουσία μετράει. Να είναι επιλογές που θα κάνουν τη διαφορά. Γιατί να με χαλάσει για παράδειγμα που πήρα τον Λε Ταλέκ ελεύθερο; Και γιατί να με ενδιαφέρει αν έχουμε δώσει 3,8 εκατ. για αγορές; το θέμα είναι αλλού. Είναι καλός παίκτης; Θα κάνει τη διαφορά; Εκεί σταματάει η κουβέντα.

Δεδομένο τέταρτο: Θα πάει στα πρώτα ευρωπαϊκά με την περσινή ομάδα

Ο Μιλόγεβιτς επιδίωξε να μοντάρει την περσινή ομάδα, από την οποία έφυγαν οι όποιοι ποιοτικοί παίκτες και θα πάει στα πρώτα ευρωπαϊκά με την περσινή ομάδα. Μόνο ο Τζαβέλλας προλαβαίνει το πρώτο επόμενο ευρωπαϊκό. Για Στάνκοβιτς, για τον Λε Ταλέκ που κάνει ειδικό πρόγραμμα και τον Αραούχο θα δούμε. Ο Χατζησαφί δεδομένα δε θα είναι. Δύσκολα θα έρθει στην Αθήνα πριν το τέλος του μήνα. Οπότε; Με μία προσθήκη και τα παλιά υλικά. Ακόμα και έτσι όμως η ΑΕΚ είναι υποχρεωμένη να προκριθεί και να το κάνει με δύο νίκες. Δε νοείται κάτι διαφορετικό.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X