Να μη γίνει αυτή η... Χατζιστραβή
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για τους Τσιάρτα και Χατζισαφί και το πως η ΑΕΚ καταφέρνει να μπλέξει τον εαυτό της σε υποθέσεις που της δημιουργούν προβλήματα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ημέρες δύσκολες και αυτές στην ΑΕΚ. Όχι βέβαια ότι εδώ και καιρό έχουν υπάρξει εύκολες. Αμφιλεγόμενες δράσεις και αποφάσεις. Η προσπάθεια πρόσληψης του Βασίλη Τσιάρτα σε ρόλο προπονητή που εν τέλει δεν ευδοκίμησε, η επιθυμία για την απόκτηση του Χατζισαφί.

Αλήθεια ποιος είναι ο λόγος να μπαίνει αυτή η ομάδα σε τέτοιες διαδικασίες, σε πολιτικά διλήμματα; Αν και δεν θα έπρεπε να συμβαίνει αυτό για να χάσει κάποιος τη δουλειά του, πριν την πάρει ακόμα. Υπάρχουν τόσα άλλα βασικά ζητήματα.

Ταξιδεύουν ως φήμες εδώ και πολύ καιρό οι σκέψεις του Βασίλη Τσιάρτα για τον Παναγιώτη Κονέ και το ρόλο που έχει αναλάβει ως τεχνικός διευθυντής. Δεν είναι και τα καλύτερα που μπορεί να ακούσει κάποιος… Είναι επίσης άξιον απορίας το πως η ομάδα επιλέγει έναν ποδοσφαιριστή που δεν έχει πια το ρόλο για τον οποίο τον προορίζει. Έχει πάψει εδώ και χρόνια ο Χατζισαφί να είναι αριστερό μπακ. Είναι επίσης ένα ερώτημα το πόσο ικανός είναι και ως παίκτης για το επίπεδο που η ΑΕΚ έχει έλλειμμα. Στην Περσία παίζει, το επίπεδο είναι πολύ χαμηλό εκεί.


Να έχει άποψη ο Μιλόγεβιτς

Εδώ θα ήθελα να πω το εξής… Ο προπονητής (πρέπει να) επιλέγει τους παίκτες, ή όταν δεν ισχύει κάτι τέτοιο, να έχει το δικαίωμα να τους απορρίπτει. Άρα λοιπόν, ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα έπρεπε να έχει άποψη και να την εκφράζει. Αν ο τεχνικός μιας ομάδας δεν έχει γνώμη, τότε κάθε άλλο παρά άμοιρος ευθυνών είναι. Ειλικρινά δεν ξέρω ποια είναι η γνώμη του για τον Χατζισαφί, δεν μπορώ όμως να πιστέψω ότι είναι παίκτης που δεν του αρέσει, στην περίπτωση που αποκτηθεί.

Πολλά χρόνια τώρα, λέμε ξανά και ξανά τα ίδια πράγματα. Ο κόσμος θεωρεί ότι οι προπονητές είναι άμοιροι ευθυνών, όμως από τη στιγμή που συμβιβάζονται σε μία κατάσταση δεν είναι τέτοιοι. Παραδείγματα του παρελθόντος μας διδάσκουν ότι οι τεχνικοί που επέλεξαν να είναι αμέτοχοι στις αποφάσεις, στο τέλος το πλήρωσαν πάνω στη δουλειά τους. Ας θυμηθούμε τι έγινε με τον Ουζουνίδη το καλοκαίρι του 2018. Συμβιβάστηκε ο άνθρωπος με καταστάσεις και στο τέλος το πλήρωσε εκείνος στο επάγγελμά του. Σίγουρα έκανε και ο ίδιος λάθη, όμως δεν βοηθήθηκε όσο θα έπρεπε από την ίδια την ομάδα για να κάνει τη δουλειά σωστά.


Ο Μιλόγεβιτς θέλει τον Χατζισαφί

Δεν πρόκειται για μία υπόδειξη προς τον προπονητή ώστε να πράξει κάτι διαφορετικό από αυτό που έχει στο μυαλό του. Είναι η ουσία της συζήτησης και το να καταλάβουν όλοι πως όταν αναλαμβάνεις μία δουλειά, είσαι συμμέτοχος σε όλα αυτά που συμβαίνουν. Δεν γίνεται να δέχεσαι ποδοσφαιριστές που δεν θέλεις. Αν δεν το εκφράζεις, τότε είσαι συνυπεύθυνος για όλα αυτά που (θα) γίνονται. Στη συγκεκριμένη φάση λοιπόν, πρέπει να δεχθούμε ότι ο Μιλόγεβιτς θέλει τον Χατζισαφί. Όχι για να του ρίξουμε το ανάθεμα αν δεν βγει, αλλά γιατί θα έχει λάθος αν πράττει διαφορετικά.

Μετά η κουβέντα πηγαίνει σε ένα άλλο ζήτημα… Πώς ακριβώς δουλεύει το τμήμα σκάουτινγκ στην ΑΕΚ; Υπάρχουν επίσης ένας τεχνικός και ένας εκτελεστικός διευθυντής οι οποίοι έως σήμερα δεν έχουν βάλει την παραμικρή πινελιά στα μεταγραφικά δρώμενα. Όλοι οι παίκτες που έχουν αποκτηθεί, δεδομένα δεν έρχονται μέσα από scouting του Γιάννη Παπαδημητρίου, του Παναγιώτη Κονέ και του επιτελείου τους. Είναι ένα ζήτημα αυτό, όπως και το πώς μπορεί να μεταφραστεί.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X