Η καθιέρωση του Μιτάι στην ΑΕΚ και οι δύο κουβέντες για τον Χατζισαφί

Η καθιέρωση του Μιτάι στην ΑΕΚ και οι δύο κουβέντες για τον Χατζισαφί
Photo Credits: INTIME

Ο Σταύρος Καζαντζόγλου καταπιάνεται με το θέμα του αριστερού μπακ στην ΑΕΚ και έχει εξηγήσεις για Μιτάι και Χατζισαφί

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πόσο απέχει η αποθέωση από το ανάθεμα; Αν κρίνουμε από όσα συμβαίνουν στην ΑΕΚ, ελάχιστες ώρες. Από εκεί που υπήρχε γενική ικανοποίηση μέσα στο Σαββατοκύριακο για το κλείσιμο του Λε Ταλέκ και τις τελευταίες πράξεις πριν την απόκτηση του Αραούχο, περάσαμε στο άλλο άκρο με τη διαφαινόμενη απόκτηση του Χατζισαφί.

Η καραμούζα πάει σύννεφο, είναι ξεκάθαρο πως υπάρχουν ζητήματα σε επίπεδο στόχευσης και επικοινωνίας, αλλά τα πράγματα είναι πιο απλά αν σκεφτεί κάποιος με λογική. Ας τα βάλουμε κάτω με όση ηρεμία μπορεί να έχει ο καθένας.

Δεδομένο πρώτο που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν. Το πρότζεκτ Μιτάι είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση για την ΑΕΚ. Οι έχοντες καλή μνήμη, θα θυμούνται πως για τον Μιτάι υπήρχαν άκρως κολακευτικά σχόλια και υψηλές προσδοκίες, προτού καν εμφανιστεί στο στερέωμα της πρώτης ομάδας. Οσοι είχαν δουλέψει μαζί του στα τμήματα υποδομής, έβαζαν το χέρι στη φωτιά πως ο νεαρός Αλβανός θα κάνει θραύση και θα αφήσει εποχή στη θέση του αριστερού μπακ.

Εστω και βίαια, έστω και αν αυτό δεν προέκυψε μέσα από συνετή διαχείριση, αλλά λόγω των λαθών που συνέβησαν το περασμένο καλοκαίρι και των προβλημάτων που είχαν προκύψει στην πορεία, ο Μιτάι έκανε άλμα από την Κ17 της ΑΕΚ στην πρώτη ομάδα. Δίχως να έχει παίξει καν στη δεύτερη ομάδα, μπήκε να παίξει σε ματς φωτιά, κόντρα στον ΠΑΟΚ και τη Λέστερ. Μπήκε στη φωτιά και δεν κάηκε. Μολονότι δεν ήταν έτοιμος σωματικά, έπεισε για τις ικανότητες του και είχε 13 ματς με δύο ασίστ, καλύπτοντας επάξια τη θέση.

Ετοιμος παίκτης

Με την προίκα της περυσινής σεζόν, ο Μιτάι μπήκε στην αφετηρία της νέας χρονιάς. Η αρχική εκτίμηση που υπήρχε στην ΑΕΚ για την εξέλιξη του, προέβλεπε το δανεισμό του ή την παρουσία του στην ΑΕΚ Β’, ώστε να κερδίσει χρόνο. Ωστόσο, με την έναρξη της προετοιμασίας, ο Μιτάι άλλαξε τα δεδομένα. Τα θετικά μηνύματα που είχε αφήσει πέρυσι, έγιναν ακόμα πιο δυνατά από την όψη του. Στο μεσοδιάστημα δεν σταμάτησε να δουλεύει, δυνάμωσε πολύ μυϊκά, δείχνει πολύ ώριμος και συνειδητοποιημένος.

Μπορώ να σας μεταφέρω την εξαιρετική άποψη που έχει ο Μιλόγεβιτς για τον Μιτάι. Σε συνομιλητές του, ο Σέρβος τεχνικός δεν αφήνει κανένα περιθώριο αμφιβολίας για την προοπτική και την ικανότητα του 18χρονου παίκτη. Σας είχαμε μεταφέρει ρεπορταζιακά εδώ και καιρό, πως ο Μιτάι κέρδιζε πόντους για παραμονή στο ρόστερ. Οσο περνούσε ο καιρός μάλιστα, ανταποκρίνονταν όλο και πιο καλά, πείθοντας πως μπορεί να είναι λύση για την ΑΕΚ. Αυτά είναι δεδομένα που δεν μπαίνουν σε αμφισβήτηση.


Πόσο Μιτάι αντέχεις;

Εδώ τίθεται το πρώτο μεγάλο ερώτημα. Είναι έτοιμη η ΑΕΚ να επιμείνει και να πετύχει την καθιέρωση του Μιτάι; Είμαστε όλοι έτοιμοι να αποδεχθούμε κάποια λάθη που ενδεχομένως θα κάνει λόγω απειρίας, όπως πέρυσι στην Τούμπα; Κατά τη δική μου γνώμη, η απάντηση πρέπει να είναι ναι. Διότι, δεν έχει νόημα να περιμένουμε να εξελιχθεί ο Μιτάι και να βγει κάποια στιγμή. Αφού είναι ταλέντο και μπορεί, ας παίξει τώρα και να δείξει όσα μπορεί να κάνει.

Ο Μιτάι θα έχει ευκαιρίες να παίξει. Πέρυσι πήρε το βάπτισμα του πυρός. Επαιξε κόντρα σε όλους τους σημαντικούς αντιπάλους της ΑΕΚ. Σε μια κανονική ομάδα, που θα έχει συγκεκριμένο ρόλο και βοήθειες μέσα στο γήπεδο – όπως είναι αυτή που φαίνεται πως φτιάχνει ο Μιλόγεβιτς – ο Μιτάι θα είναι πολύ καλύτερος. Σε μια άμυνα που θα έχει εμπειρία, προσωπικότητα και θα λειτουργεί ως ομάδα, ο Μιτάι θα εξελιχθεί και θα δείξει όσα μπορεί να κάνει.

Η αλλαγή που έφερε Χατζισαφί

Κάπως έτσι, η ΑΕΚ άρχισε να ψάχνει κάτι διαφορετικό για αριστερό μπακ. Ενώ αρχικά υπήρξαν κρούσεις σε ποδοσφαιριστές νεαρούς ηλικιακά, που θα μπορούσαν μέσω της ΑΕΚ να εξελιχθούν και να προοδεύσουν, η στόχευση άλλαξε. Η ΑΕΚ έψαχνε πλέον για έναν έμπειρο παίκτη, που θα μπορούσε να είναι αξιόπιστη λύση για την ομάδα και θα έδινε στον Μιλόγεβιτς το παιχνίδι που θέλει επιθετικά από τους ακραίους μπακ του.

Κάπου εκεί προέκυψε η λύση του Χατζισαφί. Παίκτης γνωστός στο ελληνικό κοινό. Μολονότι πολλοί μπερδεύτηκαν, δεν δούλεψε ποτέ με τον Μιλόγεβιτς στον Πανιώνιο, καθώς ο Ιρανός πήγε στη Νέα Σμύρνη μετά την αποχώρηση του προπονητή. Αλλά αυτό δεν σημαίνει, πως δεν τον ξέρει. Σε μισό χρόνο στον Πανιώνιο έκανε εξαιρετικά πράγματα και κίνησε το ενδιαφέρον πολλών ομάδων, μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ.

Τελικά τον απέκτησε ο Ολυμπιακός, που βρισκόταν σε μια περίεργη σεζόν, με πολλές αλλαγές προπονητών. Ο Χατζισαφί δεν προσαρμόστηκε και αποχώρησε στο φινάλε της σεζόν, αφού δεν βρισκόταν στα πλάνα του Μαρτίνς. Απέτυχε, γιατί απέτυχε όλη η ομάδα. Οπως συμβαίνει σε κάθε ομάδα του πλανήτη που δεν λειτουργεί σωστά. Είναι ανησυχητικό σημάδι για το αν μπορεί να παίξει στο επίπεδο που θέλει η ΑΕΚ; Ενδεχομένως. Το γήπεδο θα αποδείξει την πραγματικότητα. Μετά έπαιξε στη Γερμανία, πέρυσι έφτασε μια ανάσα από τον Αρη, τώρα κάνει πρωταθλητισμό στην πατρίδα του.

Το κενό

Σε προσωπικό επίπεδο, δεν είμαι αρνητικός στην προοπτική του Χατζισαφί. Είναι μπαλάτος, θα βοηθήσει επιθετικά, έχει εμπειρία. Δεν έχει την ευρωπαϊκή πειθαρχία, αλλά είναι γνώστης της ελληνικής πραγματικότητας. Δεν ξέρω αν θα βγάλει μάτια όπως λένε στην ΑΕΚ, αλλά σίγουρα θεωρώ με όσα έχω δει από τον Ιρανό, πως είναι καλύτερος από τον Ινσούα που πέρυσι ήταν εξ αρχής μια λάθος κίνηση στα δικά μου μάτια.

Τον Χατζισαφί δεν χρειάζεται να τον κρεμάσουμε προτού τον δούμε να αγωνίζεται. Το στοιχείο που προβληματίζει είναι για τη δυνατότητα του μεταγραφικού μηχανισμού της ΑΕΚ να έχει έτοιμες λύσεις, ώστε να μην απαιτούνται πρωτοβουλίες από τον Μελισσανίδη για να βγει η ομάδα από τα κατά καιρούς αδιέξοδα. Υπήρχε πολύς χρόνος, όπως και πέρυσι, που δεν αξιοποιήθηκε σωστά για να υπάρξει προετοιμασία και να βρεθούν πέντε λύσεις εκ των οποίων θα γίνονταν η τελική επιλογή.

Οπως και να έχει όμως, έξω από το χορό πολλά τραγούδια μπορεί να λέει ο καθένας. Το σημαντικό είναι πως η ΑΕΚ βρίσκεται ακόμα στου δρόμου τα μισά. Εχει να κάνει ακόμα πολλά, τόσο με προσθήκες ποδοσφαιριστών, όσο και με αποχωρήσεις. Το πράγμα πρέπει να ξεκαθαρίσει και όσο πιο καθαρά επικοινωνεί η ΑΕΚ, τόσο θα αφαιρούνται μπλεξίματα και νεφελώματα γύρω από την ομάδα. Ετσι και αλλιώς, καθρέπτης για την επιτυχία όλων είναι το γήπεδο και μόνο.


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X