Στέλιος Μανωλάς: Τα γενέθλια ενός μύθου, που δέθηκε ανεξίτηλα με την ΑΕΚ (VIDEO)

Μια μέρα σαν σήμερα του 1961 γεννήθηκε ο Στέλιος Μανωλάς, που έμελλε να γίνει ο μεγαλύτερος Ελληνας αμυντικός όλων των εποχών, φορώντας μόνο τη φανέλα της ΑΕΚ

Μία μέρα σαν σήμερα του 1961, ήρθε στον κόσμο ο Στέλιος Μανωλάς. Ο άνθρωπος που έμελλε να συνδεθεί όσο ελάχιστοι με την ΑΕΚ. Να γίνει παίκτης, τεχνικός διευθυντής, προπονητής στην πρώτη ομάδα και στα τμήματα υποδομής, παντοτινός φίλαθλος αυτής της ομάδας. Μα πάνω απ’ όλα, να γίνει η παντοτινή σημαία της Ενωσης. Ενας από τους ελάχιστους που έκαναν μόνο ένα δελτίο, που φόρεσαν μόνο μια φανέλα στην αθλητική τους σταδιοδρομία.

Ο Μανωλάς υπήρξε κομμάτι της ΑΕΚ από τα μέσα της δεκαετίας του ’70. Τότε που ο Στέλιος Σεραφείδης τον ανακάλυψε στις αλάνες του Γαλατσίου και τον πήγε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Πέρασε τις πύλες των αποδυτηρίων και δεν βγήκε ποτέ. Εκεί πάντα, στα εύκολα, αλλά και στα δύσκολα. Γαλουχήθηκε στη μεγάλη ομάδα των τελών της δεκαετίας του ’70, βίωσε τα πέτρινα χρόνια του ’80, την αναγέννηση και την απόλυτη καταξίωση του ’90.

Αυτά που πέτυχε ο Μανωλάς με την ΑΕΚ δεν μπορούν να μετρηθούν με αριθμούς. Θεωρείται δικαιολογημένα από το σύνολο των φιλάθλων, ως ο κορυφαίος Ελληνας αμυντικός όλων των εποχών. Το ακατέργαστο διαμάντι που με σκληρή δουλειά μετατράπηκε σε στολίδι πολυτελείας. Ευθύς, απόλυτος, αλλά πάντα με σεβασμό στα ιδανικά της ΑΕΚ. Και είναι πολύ ευχάριστο, που σε αυτή την αναγέννηση της Ενωσης, ο Μανωλάς ήταν εκεί. Η σημαία πάντα στον ιστό της.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X