Ο Χατζισαφί είναι ΡΙΣΚΟ και επιλογή κατηγορίας: «Αν σου κάτσει»!

Ο Χατζισαφί είναι ΡΙΣΚΟ και επιλογή κατηγορίας: «Αν σου κάτσει»!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει πως εφτά μήνες γίνεται προεργασία στην ΑΕΚ για να καταλήξει σε αριστερό μπακ που δεν παίζει μπακ εδώ και δύο χρόνια! 

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο Εχσάν Χατζισαφί φαίνεται πως είναι ο «εκλεκτός» των ανθρώπων της ΑΕΚ για τη θέση του αριστερού μπακ. Στο παρακάτω blog θα σας μεταφέρω αρχικά αυτά που λένε οι άνθρωποι της ΑΕΚ για να έχετε την πλήρη εικόνα της ιστορίας και μετά θα τοποθετηθώ.

Αυτό που έλεγαν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας οι άνθρωποι του Δικεφάλου, ήταν αρχικά πως ο Χατζισαφί δεν είναι η πρώτη επιλογή και ότι κοιτάζουν κάτι καλύτερο και ξαφνικά όλα ανατράπηκαν και ο 31χρονος Ιρανός είναι πλέον στην pole position!

Η εξήγηση που έδιναν ήταν η ακόλουθη: «Πιστεύουμε ότι ο Χατζισαφί είναι καλύτερος του Λόπες (ο οποίος είναι και ένα χρόνο μεγαλύτερος) σε όλα τα επίπεδα. Επίσης ο Μιτάι έδειξε πως αξίζει να επενδύσουμε πάνω του και να μην του κλείσουμε το δρόμο. Με τον Λόπες θα δούμε προσεχώς τι θα κάνουμε… Δεν είναι τελειωμένη υπόθεση του Χατζισαφί, αλλά είναι ξεκάθαρα το φαβορί». Σε σχετική ερώτηση μάλιστα για το αν θα αποκτηθεί η απάντηση ήταν: «Μάλλον».

Ο Χατζισαφί που θυμάμαι εγώ ήταν ένας καλός ποδοσφαιριστής. Τη σεζόν 2017-2018. Πριν από τέσσερα χρόνια δηλαδή! Τον σημερινό δεν τον ξέρω. Δεν έχω ιδέα, όπως κανένας από όλους εμάς, σε τι κατάσταση είναι. Οι αριθμοί του τη σεζόν που τρέχει είναι οι εξής: 25 ματς πρωταθλήματος και τρία γκολ με δύο ομάδες. Πέρσι είχε 29 συμμετοχές και πρόπερσι 24. Ενεργός δηλαδή. Υπάρχει όμως ένα τεράστιο ΑΛΛΑ…


Δεν παίζει πια αριστερό μπακ!

Η ΑΕΚ χρειαζόταν αριστερό μπακ και μάλιστα βασικό. Δεν το λέγαμε εμείς. Το έλεγε η ίδια η ΑΕΚ. Το είπε και ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Από πότε χρειάζεται αριστερό μπακ η ΑΕΚ; Από πέρσι το Νοέμβριο. Από τότε είχε φανεί ότι ο Ινσούα δεν έχει «κουμπώσει» και αφού φάγαμε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και δεν κάναμε τίποτα, δώσαμε τον Ινσούα στην Αλδοσιβί και μείναμε με τον Λόπες, από τον οποίο όλοι ξέραμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να δώσει και τον ξεζουμίσαμε.

Ναι, πίσω υπάρχει μία τεράστια ελπίδα που λέγεται Μάριος Μιτάι, αλλά αυτόν τον παίκτη τον βάλανε στην ΑΕΚ πολύ «βίαια» στην εξίσωση. Από την U-17 και ένα ματς στην U-19 στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ και στο ματς με τη Λέστερ. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ λοιπόν είχαν μπροστά τους εφτά (7) μήνες προκειμένου να κάνουν scouting στην αγορά. Από το τραπέζι τους πέρασαν τουλάχιστον 20 αριστερά μπακ. Όχι ένα και δύο. Είκοσι!

Πρόχειρα θα υπενθυμίσω κάποιες περιπτώσεις που προτάθηκαν, εξετάστηκαν αλλά για διαφορετικούς λόγους για τον καθένα, η υπόθεσή του δεν προχώρησε. Έχουμε και λέμε λοιπόν: Λιονέλ Καρόλ (με θητεία στη Γαλατά, στη Σεβίλλη και στη Στρασμπούρ), Ενρίκ Σαμπορίτ (Μακάμπι Τελ Αβίβ), Αντόνιο Μπαρέκα (Μονακό), Χοακίν Πικέρες (Πενιαρόλ), Νικολά Γκαβορί (Σταντάρ Λιέγης), Χουάν Μοχίκα (Χιρόνα), Τόνιο Γκαρσία (Λεβάντε), Γιούρι Ριμπέιρο (Νότιγχαμ Φόρεστ), Μιλάν Μοχαμαντί (Γάνδη). Φυσικά υπήρχαν και άλλοι που δεν είδαν καν το φως της δημοσιότητας και κάποιοι που δε γνωρίζουμε.

Ο Χατζισαφί μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός ποδοσφαιριστής. Γρήγορος, με καλό σουτ και καλές εκτελέσεις στατικών φάσεων. Δεν είναι όμως πλέον αριστερό μπακ! Την τελευταία διετία σε σχεδόν 70 επίσημους αγώνες με τις δύο ομάδες του σε συλλογικό επίπεδο και στην Εθνική έχει παίξει μόλις 6 φορές ως αριστερός μπακ.

Συγκεκριμένα ως αριστερός μπακ έχει παίξει τη σεζόν 2019-2020, μόλις τρεις φορές (δύο με την Τράκτορ και μία με την Εθνική) και τη σεζόν 2020-2021 άλλες τόσες (μία με την Τράκτορ και μία με την Σεπαχάν)!

Σε όλη αυτή τη διετία έχει αγωνιστεί 34 φορές ως αριστερό χαφ ή αριστερό εξτρέμ και άλλες 20 ως επιτελικός μέσος! Οφείλουμε επίσης να πούμε ότι με εξαίρεση το τελευταίο ματς της Εθνικής Ιράν στις 15 Ιουνίου κόντρα στο Ιράκ, όπου αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ για 69′, στις 11 προηγούμενες συμμετοχές του και συγκεκριμένα από τις 24 Ιανουαρίου του 2019 μέχρι και τις 7 Ιουνίου του 2021, δεν είχε αγωνιστεί ξανά σε αυτή τη θέση και χρησιμοποιήθηκε, όποτε αγωνίστηκε ως κεντρικός ή επιτελικός μέσος.

Με ποιο scouting λοιπόν πάει η ΑΕΚ να προχωρήσει σε αυτή την κίνηση; Με την εικόνα που είχαμε από τον παίκτη το 2017 στον Πανιώνιο; Με αυτό της σεζόν 2018-2019 στο πρωτάθλημα του Ιράν, όπου έπαιξε αριστερό μπακ; Πως θα πείσουν τον οποιονδήποτε ότι αυτή η επιλογή δεν εμπεριέχει τεράστιο ρίσκο; Δυστυχώς κανέναν! Και σε αναγκάζουν εκεί που λες ότι κάτι πάνε να κάνουν καλά, πως θέλουν να βγάλουν μόνοι τους τα μάτια τους!


Τι θα έπρεπε να κάνει η ΑΕΚ και η φημολογία

Τα πράγματα είναι πολύ απλά. Τι πάει να πει: «Δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε ακόμα με τον Λόπες;» Είστε τόσους μήνες στην ομάδα και ακόμα δεν ξέρετε; Και πότε θα μάθετε; Θέλετε να επενδύστε στον Μιτάι; Επενδύστε αλλά κάντε το σωστά. Φέρτε ένα κανονικό αριστερό μπακ και δώστε του χρόνο συμμετοχής. Στα εύκολα ματς για αρχή. Σε αυτά του Κυπέλλου. Ο Μιτάι σε ένα μήνα θα γίνει 18. Έχει χρόνο μπροστά του.

Για να γίνει ανταγωνιστική η ΑΕΚ θα πρέπει να φέρει ένα κανονικό, ένα «καθαρό» αριστερό μπακ για δύο χρόνια και όχι μία επιλογή της κατηγορίας «Αν σου κάτσει». Ένα λαχείο. Γιατί αν δεν σου κάτσει δεν μπορείς να περιμένεις να σε ξελασπώσει ένας 18χρονος. Ούτε να πας με την περσινή συνταγή που απέτυχε και μάλιστα παταγωδώς. Τόσο απλά, τόσο ξεκάθαρα.

Για το τέλος άφησα τη φημολογία που κυκλοφορεί εδώ και ώρες. Πως ο Χατζισαφί δεν είναι επιλογή των Παπαδημητρίου και Κονέ. Δεν αποτελεί δηλαδή προϊόν scouting, αλλά πρότασης απευθείας στον Μελισσανίδη. Αν αυτό αληθεύει, αυτομάτως ακυρώνει και τους δύο και τους κατατάσσει στην κατηγορία των διεκπεραιωτών. Αν δεν ισχύει, τότε αμφότεροι θα πρέπει να εξηγήσουν με ποια κριτήρια κατέληξαν στην συγκεκριμένη επιλογή. Για να καταλάβουμε όλοι τι ακριβώς θέλουν να κάνουν.

ΥΓ: Επειδή με ρωτήσανε πολλοί στα social media «μήπως ρε Σταμάτη δεν τον παίρνουμε για αριστερό μπακ, αλλά για να παίζει όπου χρειαστεί, ως πολυθεσίτης;». Την ίδια απορία είχα και εγώ για να σας πω την αλήθεια. Για αυτό και ρώτησα και η απάντηση που πήρα ήταν η εξής: «Μόνο για αριστερό μπακ και για καμία άλλη θέση». Μου συμπλήρωσαν δε πως οι επόμενες κινήσεις θα είναι αριστερό εξτρέμ και δεξί μπακ.

ΥΓ 2: Για την υπόθεση του Αραούχο δεν υπάρχει τη δεδομένη στιγμή καμία ανησυχία. Αυτό λένε τόσο οι άνθρωποι της ΑΕΚ, όσο και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ο οποίος είναι στην Αθήνα για να τελειώσει το deal. Εδώ που φτάσαμε πλέον δεν έχει σημασία αν θα είναι αύριο ή μεθαύριο. Σημασία έχει να τελειώσει. Έτσι και αλλιώς και σε αυτή την περίπτωση η ΑΕΚ άργησε, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ!


LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X