Με τον Λιβάι χάνουμε και τα λίγα μαλλιά που έμειναν...

Με τον Λιβάι χάνουμε και τα λίγα μαλλιά που έμειναν...
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Τσατάλης γράφει για τον Λιβάι Γκαρσία και τα προβλήματα του τραυματισμού του

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο τρόμος κάθε φορά που πέφτει κάτω ο Λιβάι Γκαρσία και η σκέψη του να μην τον έχεις λόγω τραυματισμού, απλά δεν αντέχονται.

Ήταν που ήταν η περσινή σεζόν της ΑΕΚ για να χάσεις κανά δυο δεκαετίες από την ζωή σου, ήταν κι αυτό το μαρτύριο με τον Λιβάι Γκαρσία. Που συνεχίζεται. Κάθε φορά που πέφτει κάτω ο ήδη αραιός πολύ τριχωτός της κεφαλής, αραιώνει κι άλλο. Και πέφτει πολλές φορές δυστυχώς. Δεν θυμάμαι κάποιο ματς χωρίς κάποια στιγμή που ο Λιβάι να έχει πέσει κάτω και να περιμένουμε με αγωνία. Κι αυτή η αγωνία έχει γίνει πλέον αβάσταχτη.

Γράφω το blog πριν έχουμε κάποια οριστικά γνωμάτευση και για το νέο πρόβλημα. Οπότε στέκομαι στο μέχρι τώρα, χωρίς να ξέρω αν θα έχουμε ζήτημα άμεσα στην συνέχεια. Μακάρι να μην έχουμε… Αυτό το συναίσθημα που περιγράφω κάθε φορά που πέφτει κάτω ο Λιβάι, σαφώς έχει να κάνει και με την επίγνωση της ποδοσφαιρικής του αξίας. Είναι η πιο ακριβή μεταγραφή της ΑΕΚ, αφού ξεπέρασε τα 2,5 εκατομμύρια για το 60% των δικαιωμάτων του.


Το ζήτημα είναι πως αυτή η οικονομική πτυχή της υπόθεσης αντικατοπτρίζεται και με το παραπάνω στο γήπεδο. Ένας παίκτης που η χρηματιστηριακή του αξία όταν αποκτήθηκε ξεπέρασε στην πράξη κι όχι… στο transfermarkt τα 5 εκατομμύρια είναι σαφές πως θα κάνει διαφορά μεγάλη στην Super League της Ελλάδας. Στην πραγματικότητα ο Γκαρσία κάνει μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση και με αυτό το κόστος. Ενώ ειδικά στην ΑΕΚ της προηγούμενης σεζόν, έκανε ακόμη μεγαλύτερη και ορατή και… σε τυφλούς.

Αυτό λοιπόν είναι που σε κάνει να τρελαίνεσαι όταν τον βλέπεις να πέφτεις κάτω. Αυτό που κάνει το συγκεκριμένο σκηνικό τρομακτικό και πλέον τον μεγαλύτερο εφιάλτη όταν βλέπεις ματς της ΑΕΚ, ακόμη και φιλικό. Η σκέψη και μόνο του τι υπάρχει στην ομάδα χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία, πόσο μεγάλη είναι η διαφορά με οτιδήποτε υπάρχει από πίσω του, σκορπίζει αυτόν τον τρόμο που κόβει χρόνια κι αφαιρεί μαλλιά…

Εχεις θέμα χωρίς τον Γκαρσία

Από τη μία είναι φυσικό λόγω της ποιότητας του παίκτη, από την άλλη δεν ταιριάζει σε μια ομάδα σαν την ΑΕΚ. Φυσικά όλες οι ομάδες ακόμη και στο υψηλότερο επίπεδο και με τα πιο γεμάτα ρόστερ, έχουν παίκτες που κάνουν την διαφορά σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού τουλάχιστον. Στις ομάδες όμως που δίνουν την πρέπουσα σημασία στην απαραίτητη ισορροπία, για να φτάσεις στο σημείο που φτάνουμε εμείς όταν σκεφτούμε την επίθεση της ομάδας χωρίς τον Λιβάι Γκαρσία, πρέπει να έχεις τουλάχιστον δύο ίσως και τρεις τραυματισμούς στις θέσεις που καλύπτει ο «Χ» παίκτης, για να έχεις πρόβλημα. Εδώ με το που χάνεται ο Γκαρσία, έχεις θέμα τεράστιο.

Και το αμέσως επόμενο σημαντικό πρόβλημα, είναι πως δεν χάνει λίγα παιχνίδια. Είναι φανερό για μένα πως στην διαδικασία απόκτησης του Λιβάι, η ποιότητα μέτρησε περισσότερο από κάποιες πιθανές παρενέργειες που σίγουρα όσοι τον εξέτασαν ξέρουν πως εύκολα θα εμφανίζονταν με τον εκρηκτικό χαρακτήρα του παιχνιδιού του. Πέρσι ο Λιβάι έχασε 13 ματς λόγω τραυματισμών.

Το μέγεθος δε του προβλήματος της ενδεχόμενης απουσίας του για μεγάλο διάστημα, ακόμη και στο μυαλό των ανθρώπων της ομάδας, φαίνεται κι από το ότι κάποια από αυτά τα έχασε για προληπτικούς λόγους. Έχουμε φτάσει στο σημείο δηλαδή η σημασία του για την ομάδα να είναι τέτοια που να μην τον βάζουμε ακόμη κι όταν μπορεί να παίξει, αν κρίνουμε πως σε κάποια ματς μπορεί να σηκωθεί το βάρος της απουσίας του χωρίς μεγάλο ρίσκο. Από αυτή την άποψη μου προκαλεί εντύπωση όμως που έμεινε και μετά το 60΄στο ματς με την Μπριζ…

Στέλνει μήνυμα

Σε κάθε περίπτωση υπάρχει θέμα εδώ. Ο Λιβάι έπεσε κάτω με την δεύτερη συμμετοχή του στην ενδεκάδα σε φιλικό στην προετοιμασία κι αυτό όποιο και να είναι το μέγεθος της ζημιάς τώρα, δεν σε προδιαθέτει για καλά πράγματα στην συνέχεια. Και στέλνει ένα μήνυμα ο τρόμος που πιστεύω όλοι νιώθουμε περιμένοντας τα νέα. Δεν μπορεί χωρίς τον Λιβάι να έχει την διαφορά που έχει σήμερα με την ΑΕΚ χωρίς τον Λιβάι.

Αυτό που έχει αποδειχθεί έμπρακτα είναι πως οι επιλογές που υπήρχαν στις μέσο-επιθετικές θέσεις πέρσι, δεν μπορούσαν ούτε κατά διάνοια να καλύψουν το απαραίτητο κομμάτι του χάσματος ανάμεσα σε αυτές τις… δύο ΑΕΚ. Και προς το παρόν οι επιλογές είναι οι ίδιες. Με μόνο τον Αλμπάνη να φαίνεται ανεβασμένος στην προετοιμασία. Ενδεχομένως να μην είναι θέμα μόνο μιας προσθήκης η κάλυψη όσο το δυνατό μεγαλύτερου μέρους αυτού του χάσματος. Αλλά τουλάχιστον μία πάρα πολύ υψηλού επιπέδου, είναι αυτονόητη. Αν κι εγώ εκτιμώ πως ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θέλει δύο προσθήκες μέσο-επιθετικά, που η μία ακόμη κι αν δεν είναι βασικά ακραίος να μπορεί κατ΄ανάγκη να παίξει κι εκεί.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X