EURO 2021: Ιταλία-Αγγλία, Η ώρα της στέψης στον τελικό!

EURO 2021: Ιταλία-Αγγλία, Η ώρα της στέψης στον τελικό!
Photo Credits: INTIME

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η μεγάλη στιγμή του Euro έφτασε! Η ώρα της κρίσης για Ιταλία και Αγγλία στον τελικό της διοργάνωσης υπό το βλέμμα 65.000 θεατών στο «Γουέμπλεϊ». It’s Coming Home για τα Τρία Λιοντάρια ή το δεύτερο τρόπαιο για τη Σκουάντρα Ατζούρα;

Πέρασε ένας μήνας από την 11η Ιουνίου και το Euro συντρόφευσε τα καλοκαιρινά μας βράδια σε αυτό το διάστημα. Εντυπωσιακά ματς, αουτσάιντερ που έκαναν την έκπληξη, φαβορί που έπεσαν θύματα έκπληξης, εντυπωσιακά γκολ, αμφισβητούμενες φάσεις, σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με την επιστροφή του κόσμου στα γήπεδα. Ρώμη, Μόναχο, Μπακού, Αγία Πετρούπολη, Βουδαπέστη, Σεβίλλη, Βουκουρέστι, Άμστερνταμ, Γλασκώβη και Κοπεγχάγη. Τα τελευταία… χιλιόμετρα της πορείας γράφονται στο Λονδίνο.

Στο «Γουέμπλεϊ», όπου διεξήχθησαν οι δύο ημιτελικοί. Στο «ναό» του αγγλικού ποδοσφαίρου διεξάγεται και ο τελικός. Άλλωστε αυτή η διοργάνωση είχε επετειακό χαρακτήρα όταν τη «συνέλαβε» ο πρώην πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί. Δεν θα δούμε ξανά το format αυτό στο μέλλον, το ξεκαθάρισε και ο Αλεκσάντερ Τσέφεριν, ο οποίος στάθηκε στην αδικία που δημιουργείται λόγω των αποστάσεων που διανύουν οι εθνικές ομάδες.

Στο τέρμα αυτής της διαδρομής έφτασε η Ιταλία και η Αγγλίας. Δύο ομάδες που a priori ήταν μέσα στη φαβορί για να το πετύχουν. Η απονομή του τροπαίου έχει θέση για μία. Θα το σηκώσει για δεύτερη φορά η Σκουάντρα Ατζούρα ή It’s Coming Home για τα Τρία Λιοντάρια.

Μπορεί η Ιταλία να έχει τέσσερα Μουντιάλ στην τροπαιοθήκη της, αλλά μόνο ένα Euro. Εκείνο που κατέκτησε το 1968. Έφτασε δύο φορές στον τελικό, τόσο το 2000 όσο και το 2012, αλλά δεν κατάφερε να σηκώσει το τρόπαιο. Ο Κιελίνι άφησε την αιχμή του για το γεγονός ότι η Αγγλία μόνο ένα ματς δεν έχει δώσει στο Λονδίνο, στο ίδιο μήκος κύματος και ο «Διόσκουρός» του, Μπονούτσι, ο οποίος τόνισε ότι ούτε η έδρα, ούτε ο διαιτητής μπορεί να φοβίσει την ομάδα του.

Στην αποστολή για το Λονδίνο με την ομάδα και ο Σπινατσόλα. Ο αριστερός μπακ-χαφ της Ρόμα υπέστη ρήξη αχιλλείου στον προημιτελικό με το Βέλγιο, έχασε το υπόλοιπο τουρνουά, αλλά δεν θα μπορούσε παρά με πατερίτσες να είναι κοντά στην «οικογένειά» του.

Αυτός ο τελικός που περίμεναν γενιές και γενιές έγινε πραγματικότητα. Έπειτα από πολλές απογοητεύσεις, όνειρα που δεν δικαιώθηκαν, τα Τρία Λιοντάρια είναι κοντά στη δική τους Ιθάκη. Στη δική τους Γη της Επαγγελίας.

Η εξελικτική διαδικασία υπό τον Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δείχνει στην πράξη ότι αποφέρει καρπούς. Με ταπεινότητα και αυτοσυγκράτηση, βήμα-βήμα προς την κορυφή. Από μοιραίος στη διοργάνωση του 1996, η οποία φιλοξενήθηκε στην Αγγλία, τείνει να γίνει ωραίος ο ομοσπονδιακός προπονητής των Τριών Λιονταριών.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X