Ο Μιλόγεβιτς μπορεί να πετύχει πολλά, όχι όλα

Ο Μιλόγεβιτς μπορεί να πετύχει πολλά, όχι όλα
Photo Credits: INTIME

Ο Τάσος Καπετανάκος γράφει στο blog του στο enwsi.gr για τη δουλειά του Βλάνταν Μιλόγεβιτς και όσα χρειάζεται η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ επέστρεψε στη βάση της μετά από προετοιμασία περίπου ενός μηνός σε Πορταριά και Ολλανδία.

Έδωσε τέσσερα φιλικά, πήρε λίγα πράγματα από τις λίγες μεταγραφές της και κυρίως δουλεύτηκε το περσινό ρόστερ με ελλείψεις και τα δεδομένα προβλήματα που κουβαλούσε.

Η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση και η αλήθεια είναι ότι έχει μπει το νερό στο αυλάκι για να γίνουν και μάλιστα άμεσα. Το τι θα δούμε, θα φανεί. Το σημαντικό είναι σε πρώτη φάση να έρθουν καλύτεροι ποδοσφαιριστές από τους υπάρχοντες στο ρόστερ. Οπως συμβαίνει με την περίπτωση του Στάνκοβιτς, του Λε Ταλέκ, του Τζαβέλλα, του Αραούχο. Τα δύο μπακ οπωσδήποτε θα πρέπει να είναι καλύτερο από τους Μπακάκη και Λόπες, αλλά είναι μία δύσκολη αγορά σε αυτές τις δύο θέσεις και πολλές ομάδες δυσκολεύονται. Ακόμη και αυτές με πιο άνετο πορτοφόλι.


Δεν είναι εύκολη δουλειά, αλλά απαιτείται τώρα

Εκτός των δύο ακραίων μπακ, η ΑΕΚ δείχνει ότι χρειάζεται ακόμη ένα στόπερ για να αισθάνεται σίγουρη και ασφαλείς πίσω, κυρίως στις στημένες φάσεις, αλλά να έχει και ταχύτητα που τώρα λείπει από το κέντρο της άμυνας. Χρειάζεται επίσης έναν μεσοεπιθετικό με οργανωτικές ικανότητες για να βοηθά ως λύση στο κομμάτι της ανάπτυξης, ενώ πρέπει να καλυφθεί και το κενό αριστερά με παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, όπως κάνει ο Γκαρσία δεξιά.

Δεν είναι εύκολη δουλειά αυτή να πετύχεις όλα τα παραπάνω. Ομως η ΑΕΚ επειδή έχει ξεμακρύνει από την κορυφή (δλδ τον Ολυμπιακό), δεν αντέχει λάθη. Και δεν έχει περιθώρια για τέτοια αυτό το καλοκαίρι.

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς μπορεί να πετύχει πολλά. Να φτιάξει άμεσα μία ομάδα με συνοχή και αρχές που να πάρει τις προκρίσεις που χρειάζονται αυτό το καλοκαίρι. Είναι μετρ σε αυτό, αλλά δεν μπορεί να τα κάνει και όλα. Χρειάζεται και τα μέσα και δεδομένα δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος με το ρόστερ που είχε στα χέρια του στις τρεις εβδομάδες της προετοιμασίας.


Χάθηκε σημαντικός χρόνος δουλειάς και θα πρέπει αργότερα να χτίσει μία άλλη ομάδα κατά 70-80%. Και να το πετύχει εν μέσω αγώνων, λειψών εβδομάδων με ταξίδια και πίεση για προκρίσεις μέχρι να αρχίσει το πρωτάθλημα. Δεν είναι εύκολο. Και σίγουρα δεν είναι καθόλου εύκολο για έναν νέο προπονητή που προσπαθεί να φτιάξει μία νέα ομάδα, με τόσες απαιτήσεις και αυτούς τους στόχους.

Ο κίνδυνος να «καεί» ο Μιλόγεβιτς μέσα από τα προβλήματα της ίδιας της ΑΕΚ είναι υπαρκτός. Τόσοι και τόσοι «κάηκαν».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X