Γίνεται δουλειά, αλλά χρειάζονται και άλλοι Λε Ταλέκ!

Γίνεται δουλειά, αλλά χρειάζονται και άλλοι Λε Ταλέκ!
Photo Credits: INTIME

Ο Σταμάτης Βούλγαρης γράφει για τις κινήσεις που έκανε και πρέπει να κάνει η ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ολοκλήρωσε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της και είναι στο δρόμο της επιστροφής για την Ελλάδα. Από τις 18 Ιουνίου που πήγε η ομάδα στην Πορταριά μέχρι σήμερα έχουν περάσει τρεις εβδομάδες. Τα κενά που υπήρχαν και ήταν γνωστά σε όλους από το τέλος της περσινής σεζόν δεν έχουν καλυφθεί. Τουλάχιστον ακόμα. Η ΑΕΚ σε δύο εβδομάδες θα δώσει το πρώτο της ευρωπαϊκό παιχνίδι και πρέπει να «τρέξει».

Ο Στάνκοβιτς στο μικρό δείγμα έδειξε ότι μπορεί να κάνει τη διαφορά στα γκολπόστ. Ο Τζαβέλλας στα ματς που έπαιξε πρόσφερε περισσότερη σιγουριά στα μετόπισθεν από ότι έδιναν όλοι οι στόπερ μαζί πέρσι. Αλλά μόνος του δε φτάνει. Παρακολουθούσα τον Νεντελτσιάρου και στο φιλικό με τη Μπριζ και είχε πάντα μία κίνηση επιπλέον που προκαλούσε ανησυχία. Ενδεχομένως να χρειάζεται χρόνο για να δέσει με τον Τζαβέλλα, αλλά εμένα δεν με καλύπτει.

Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν ακόμα στόπερ αγωνιστικού επιπέδου Βράνιες (αγωνιστικού τονίζω και πάλι). Ένα φέρει έναν τέτοιο, πουλήσει τον Ρουμάνο και έχει πίσω τους Σβάρνα, Μήτογλου και Λάτσι θα είναι καλά.

Η μεταγραφή του Λε Ταλέκ που ολοκληρώθηκε πριν από λίγες ώρες είναι μία εξαιρετική προσθήκη που αναμένεται -γιατί ποτέ δεν μπορείς να είσαι σίγουρος πως θα βγει ένας παίκτης- να δώσει σημαντικές λύσεις σε μία θέση όπου απόντος του Σιμόες κανένας από το νυν ρόστερ δεν μπορεί να ανταποκριθεί.


Έβλεπα τον Σάκχοφ κατά τη διάρκεια των φιλικών που ξεκινούσε στο «6» και… αγκομαχούσε να τα βγάλει πέρα. Γιατί πολύ απλά δεν είναι αυτή η θέση του και δεν ξέρει να κάνει αυτή τη δουλειά. Ο Γάλλος είναι ένας παίκτης σε εξαιρετική ποδοσφαιρική ηλικία που έχει γεμάτα χρόνια μπάλας μπροστά του. Δεν μπορώ να ακούω αηδίες ότι είναι 31. Δεν είμαστε στο 1940 ή στο 1970. Εδώ έχουν έρθει παίκτες μεγαλύτεροι σε ηλικία και έχουν κάνει παπάδες.

Αν προσαρμοστεί γρήγορα και παίξει όπως στον Ερυθρό Αστέρα, τότε θα κάνει τη διαφορά στην Ελλάδα. «Διψασμένος» για μπάλα φαίνεται. «Διψασμένος» για να συνεργαστεί με έναν προπονητή που ξέρει και εκτιμά είναι. «Ψήθηκε» πολύ σύντομα να έρθει στην ΑΕΚ και πήρε αυτά που ήθελε χωρίς… παζάρια. Οι προϋποθέσεις λοιπόν είναι καλές.

Ο Αραούχο και οι άλλοι

Ωστόσο η ΑΕΚ για να μπορέσει να γίνει ανταγωνιστική πρέπει να κάνει και άλλες τέτοιες επιλογές. Ο Αραούχο που θα είναι η επόμενη επιλογή και εκτός απροόπτου θα έρθει την Κυριακή ή τη Δευτέρα στην Ελλάδα θα δώσει στον Μιλόγεβιτς την κίνηση που θέλει να κάνει ο επιθετικός.

Ο Καρίμ προσωπικά με απογοήτευσε με την εικόνα που είχε στα φιλικά. Ίσως του έκανε κακό το γεγονός ότι πίσω του ήταν ο Κοσίδης και ο Χριστόπουλος. Δηλαδή μηδέν ανταγωνισμός. Με τον Σέρχιο τα πράγματα θα είναι αλλιώς. Και θα πρέπει να φτύσει αίμα για να μπορέσει να πάρει φανέλα βασικού από τον «Τσίνο», ο οποίος έχει πολύ μεγαλύτερο ρεπερτόριο από τον Ιρανό.


Με την ολοκλήρωση της μεταγραφής του Αργεντινού η ΑΕΚ θα κλείσει τις θέσεις 1, 4, 6 και 9. Χρειάζεται όμως και άλλες μεταγραφές αναλόγου επιπέδου. Και στο 2 και στο 3 και στο 11. εγώ θα έλεγα και στο 8-10, αλλά για αυτή τη θέση υπάρχει πάντα ένας συγκεκριμένος αστερίσκος. Και δεν εννοώ τον Μάνταλο, αλλά τον Εντσάμ εάν και εφόσον.

Για το 2 ο Μπακάκης είναι πολύ καλύτερος του Νταντσένκο (ο οποίος δε βλέπεται), οπότε ξεκάθαρα θες έναν επιθετικογενή μπακ που θα βγάζει και μία σωστή σέντρα. Για το 3 ο Λόπες δεν δείχνει να μπορεί να σταθεί ως βασική λύση και ο Μιτάι κερδίζει τις εντυπώσεις. Αλλά έχει γίνει πολύ βίαια η αναβάθμισή του και η ΑΕΚ οφείλει να τον προστατέψει.

Στο αριστερό φτερό ο Αλμπάνης έχω την αίσθηση ότι κάνει το καλύτερο ξεκίνημα από τη μέρα που ήρθε, αλλά δεν με έχει πείσει για τη σταθερότητά του. Αν η ΑΕΚ αποκτήσει έναν ακραίο επιπέδου Γκαρσία θα έχει κάνει αυτό που πρέπει. Για μία θέση όμως μπορείς να περιμένεις. Για όλες όχι.


Δεν είναι θέμα οικονομικό

Το έγραψα και στο προηγούμενο blog ότι το θέμα της ΑΕΚ δεν είναι οικονομικό. Έχει πλέον τη δυνατότητα να κινηθεί άνετα. Απλά πρέπει να κινηθεί πιο αποφασιστικά. Η ΑΕΚ έχει δώσει μέχρι στιγμής σχεδόν 3 εκατ. ευρώ για μεταγραφές. Για αγορές παικτών. Κάποιος μου έγραψε ότι πρέπει ο Μελισσανίδης να δώσει 50 εκατομμύρια και μου έφυγε το τηλέφωνο από το χέρι. Γιατί να μη δώσει 100;

Για να μιλήσουμε με «γεγονότα». Πολύ απλά από τα συμβόλαια που «αποχώρησαν» η ΑΕΚ εξοικονόμησε ένα ποσό γύρω στα 5,3 εκατ. Ευρώ. 1,2 του Ολιβέιρα, 700 χιλιάρικα του Λιβάια, 600 του Κρστίτσιτς συν τα 500 από τον Αστέρα, 300 του Τσιγκρίνσκι, τουλάχιστον 300 του Ινσούα που είναι δανεικός, 800 χιλιάρικα από την πώληση του Βέρντε, ο οποίος θα είχε λαμβάνει άλλα 700 χιλιάρικα, βάλτε και τα… ψιλά για Αθανασιάδη, Βασιλαντωνόπουλο άλλα 200 μίνιμουμ…

Για τα 5+1 νέα αποκτήματά της έχει φτάσει ήδη τα 6,5 εκατ. Ευρώ. Για τον Στάνκοβιτς αγορά 1,5 εκατ. Ευρώ και 600 χιλιάρικα συμβόλαιο. Για τον Τζαβέλλα 400 χιλιάρικα αγορά και άλλα τόσα συμβόλαιο. Για τον Λε Ταλέκ 800 χιλιάρικα το χρόνο. Για τον Μήτογλου 300 χιλιάρικα αγορά και μαζί με τον Παρρά θα λάβουν πάνω από 200. προσθέστε και το μίνιμουμ 1,5 στη Λας Πάλμας για τον Αραούχο που θα πάρει για πλάκα μια 800άρα και έχετε το νούμερο που προαναφέραμε.

Το ζητούμενο το έχω ξαναπεί δεν είναι οικονομικό, αλλά επιλογών. Να γίνουν οι σωστές επιλογές. Παίκτες που θα έχουν την έγκριση του επιτελείου και του προπονητή και θα μπορούν να «κουμπώσουν» γρήγορα. Οι επιλογές Στάνκοβιτς, Τζαβέλλα, Λε Ταλέκ και Αραούχο δείχνουν ότι στην ΑΕΚ έχουν διαβάσει σωστά τις ανάγκες τους ακόμα και καθυστερημένα.

Μακάρι να πατήσουν γκάζι, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ και μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να κλείσουν άλλοι τρεις για να μπορέσει ο Μιλόγεβιτς να «χτίσει» αυτό που θέλει και όλοι ανυπομονούμε να δούμε από κοντά.


ΥΓ: Από όσα είδα στην τηλεόραση και εγώ, όπως και εσείς, από την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» στο γήπεδο, εκτός από τους Χνιντ και Σιμάο που είναι εκτός πλάνων και όλοι περιμένουμε πότε με το καλό θα φύγουν, θέση στην πρώτη ομάδα δεν έχουν αρκετοί. Ο «Νέντε», ο Νταντσένκο (μιλάμε για την απόλυτη απογοήτευση αν και εγώ είχα τολμήσει να πω ότι δε μου κάνει από την πρώτη του συμμετοχή), ο μικρός Σάμπα.

Ο Μαχαίρας μου μοιάζει -δυστυχώς- στάσιμος. Οι Κοσίδης, Χριστόπουλος, Ρουκουνάκης θα πάρουν ευκαιρίες στην ΑΕΚ Β. Όπως και ο Παρράς. Οι προαναφερόμενοι που ήρθαν από την U-19, θέλουν δουλειά για να φτάσουν να λογιστούν παίκτες της πρώτης ομάδας. Μία σύγκρισή τους με τους 19χρονους της Μπριζ ήταν αρκετή για να καταλάβεις τη διαφορά.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X