Κάνει καλή δουλειά η ΑΕΚ, έχασε 2-1 από την Μπριζ και περιμένει τις μεταγραφές (VIDEO)

Κάνει καλή δουλειά η ΑΕΚ, έχασε 2-1 από την Μπριζ και περιμένει τις μεταγραφές (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Θετικό τεστ και με την δυνατή Κλαμπ Μπριζ για την ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ ηττήθηκε με 2-1 από την καλύτερη και πιο δυνατή Μπριζ στο τελευταίο της φιλικό πριν επιστρέψει στην Αθήνα.

Η Ενωση έδειξε ξανά τις αμυντικές αδυναμίες της στα στημένα, αλλά μεσοεπιθετικά έφτιαξε πολλές φάσεις και απείλησε αρκετές φορές την βελγική ομάδα που είναι Πρωταθλήτρια Βελγίου και θα αγωνιστεί στο Champions League.

Σκόρερ ξανά για την ΑΕΚ ο Χρήστος Αλμπάνης.

Ετσι, η ΑΕΚ ολοκλήρωσε με ήττα την παρουσία της στην Ολλανδία και το Βέλγιο (έχασε από Φέγενορντ και Μπριζ, κέρδισε Φίτεσε και Αντβέρπ). Οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς δεν άξιζαν την ήττα με την ισοπαλία να είναι πιο δίκαιο αποτέλεσμα, ωστόσο η αδυναμία της στις στημένες φάσεις και στον αέρα την πλήγωσαν για μια ακόμα φορά, με αποτέλεσμα η Μπριζ να παίρνει τη νίκη.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Σ’ όλα τα προηγούμενα φιλικά της προετοιμασίας στην Ολλανδία, είχε φανεί πως γίνεται καλή δουλειά στο κτίσιμο της νέας ΑΕΚ. Επιβεβαιώθηκε και στο σημερινό τελευταίο φιλικό επί ολλανδικού εδάφους, παρά την ήττα με 2-1 από την Μπριζ. Απέναντι στην πρωταθλήτρια Βελγίου, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού και έχασε πολύ περισσότερες ευκαιρίες για να σκοράρει. Αυτό που πλήρωσε ήταν δυο πολύ κακές ανασταλτικές αντιδράσεις και ένα κακό δεκάλεπτο στην αρχή και το φινάλε του ματς. Εκείνο όμως που έχει σημασία, είναι πως η ΑΕΚ η οποία δεδομένα θα ενισχυθεί με προσθήκες, έβγαλε στο γήπεδο καλά στοιχεία και ως προς το πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου και ως προς την γρήγορη κυκλοφορία της μπάλας και την ανάπτυξη του παιχνιδιού κυρίως από τα άκρα. Προφανώς ακόμα χρειάζεται δουλειά και δεδομένα χρειάζεται τις ενισχύσεις. Όμως απέναντι στην πρωταθλήτρια Βελγίου, φάνηκε πως η δουλειά που γίνεται από τον Μιλόγεβιτς είναι σε πολύ καλό δρόμο.

Για δεύτερο συνεχόμενο φιλικό, μετά απ’ αυτό της περασμένης Τρίτης απέναντι στην Αντβέρπ, ο Μιλόγεβιτς επέλεξε να παρατάξει την ομάδα με σχηματισμό 4-2-3-1. Και η μοναδική διαφορά στα πρόσωπα της ενδεκάδας, σε σχέση με τα δυο ματς, ήταν η παρουσία του Τάνκοβιτς αντί του Μάνταλου σ’ έναν ρόλο ελεύθερο πίσω από τον φορ. Κατά τα άλλα, στο κέντρο της άμυνας ήταν και πάλι ο Νεντελτσεάρου στο πλευρό του Τζαβέλλα, με τον Μπακάκη στο δεξί άκρο και τον Λόπες στην αντίστοιχη θέση αριστερά. Στα αμυντικά χαφ ήταν ο Σάκχοφ με τον Σιμάνσκι. Με τον Ουκρανό να έχει περισσότερο τον ρόλο του εξαριού και τον Πολωνό αυτό του οκταριού, όπως δηλαδή και στο παιχνίδι με την Αντβέρπ. Στα δυο άκρα της επίθεσης ήταν ο Αλμπάνης με τον Γκαρσιά και στην κορυφή ο Καρίμ.

Η ΑΕΚ στο ματς δέχθηκε την απόλυτη ψυχρολουσία καθώς στο πρώτο κόρνερ και πριν καν συμπληρωθεί το δεύτερο λεπτό του ματς, μετά την πρώτη κεφαλιά του Μπας Ντοστ, ο Νεντελτσεάρου ήταν εντελώς εκτός θέσης, έχασε τον Ντεκέντελερ, ο οποίος με κεφαλιά πέτυχε από τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του. Ενώ μετά το γκολ, η ΑΕΚ χρειάστηκε λίγο χρόνο να συνέλθει και να βρει πατήματα στο γήπεδο και στο διάστημα αυτό δέχθηκε μια πίεση από τους Βέλγους. Ωστόσο από το τέταρτο του παιχνιδιού και μετά, βρήκε τρόπο να ισορροπήσει την κατάσταση, αλλά και να αρχίσει να κτίζει σωστά επιθέσεις και να προσπαθεί να απειλήσει.

Λιγότερο σε σχέση με τα προηγούμενα φιλικά, αλλά ακόμα και σ’ αυτό το ματς απέναντι στους δυνατούς Βέλγους, η ΑΕΚ δοκίμασε να βάλει πίεση χαμηλά στην αντίπαλη άμυνα. Και κατάφερνε να κερδίζει κατοχές της μπάλας. Ενώ η ανάπτυξη του παιχνιδιού, που ήταν εμφανώς δουλεμένη από τον Μιλόγεβιτς, ήταν πολλές φορές εξαιρετική. Ειδικά όταν δοκίμαζε να πάει από τα δυο άκρα και κυρίως από το δεξί που και πάλι ο Μπακάκης με τον Γκαρσία είχαν πολύ καλές συνεργασίες. Με τον Λιβάι να είναι ξανά πολύ κινητικός και πολύ επικίνδυνος.

Από το τέταρτο και μετά που η ΑΕΚ ισορρόπησε το παιχνίδι, άρχισε να βγάζει και φάσεις για γκολ. Στο 18’ απείλησε με τον Καρίμ, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία, πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 31’ ο Λιβάι έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Καρίμ, αλλά αυτός καθυστέρησε, δεν μοίρασε την μπάλα και δοκίμασε να τελειώσει μόνος του την φάση χωρίς επιτυχία. Στο 35’ ο Αλμπάνης μέσα από την περιοχή σούταρε, αλλά η μπάλα από κόντρα πήγε κόρνερ. Ενώ στο φινάλε του ημιχρόνου, η ΑΕΚ έκτισε εξαιρετικά σωστά την αντεπίθεσή της, αλλά η τελική πάσα του Τάνκοβιτς στον Λόπες δεν ήταν καλή.

Με το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, η ΑΕΚ μπήκε ακόμα πιο δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Και με ακόμα πιο αποτελεσματικό το πρέσινγκ που έκανε χαμηλά στην άμυνα της Μπριζ. «Καρπούς» απ’ αυτή την πίεση, η Ένωση πήρε στο 57’. Ο Ανσαριφάρντ έκλεψε χαμηλά στην άμυνα των Βέλγων. Κυκλοφόρησε σωστά και γρήγορα την μπάλα, η οποία έφτασε στον Αλμπάνη, εκείνος σούταρε και ο Μίτροβιτς έβαλε αυτογκόλ στην προσπάθεια να αποκρούσει. Και μετά το γκολ της ισοφάρισης, η ΑΕΚ πέρασε ένα δεκάλεπτο στο οποίο όχι απλώς είχε τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά έψαξε και το προβάδισμα στο σκορ. Πάλι χάρη στο πρέσινγκ και στα κλεψίματα μπάλας αλλά και στην καλή και γρήγορη ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα. Με τον Λιβάι να συνεχίζει να παίρνει πρωτοβουλίες αλλά και τον Αλμπάνη να μπαίνει ακόμα περισσότερο στο παιχνίδι.

Η ΑΕΚ πλησίασε το γκολ στο 62’, όταν μετά από προσωπική ενέργεια ο Γκαρσία μπήκε στην περιοχή, γύρισε πολύ σωστά την μπάλα στο ύψος της περιοχής, αλλά ο Ανσαριφάρντ (που γενικώς ήταν μέσα στις φάσεις), σούταρε πολύ ψηλά και πολύ άστοχα. Ενώ δυο λεπτά μετά, από πρέσινγκ της ΑΕΚ έκλεψε την μπάλα ο Αλμπάνης, μπήκε στην περιοχή, αλλά το σουτ που έκανε το απέκρουσε ο τερματοφύλακας της Μπριζ. Από το 67’ και μετά, ο Μιλόγεβιτς άρχισε να κάνει αλλαγές, με τον Γκαρσία να αποχωρήσει προληπτικά λόγω ενοχλήσεων και από εκείνο το σημείο η ΑΕΚ άρχισε να χάνει την δυναμική της. Παρόλο που ο κυρίως ο Μιτάι που είχε μπει από το 61’ αλλά και ο Μαχαίρας που μπήκε στη συνέχεια, έκαναν καλή δουλειά από το αριστερό άκρο.

Στα τελευταία δέκα λεπτά του ματς και μετά από την ολοκλήρωση ενός μεγάλο κύκλου αλλαγών, η ΑΕΚ έχασε αρκετά και την συνοχή της αλλά και την αγωνιστική της συγκέντρωση. Αποτέλεσμα ήταν να πιεστεί αρκετά από την Μπριζ και τελικά να δεχθεί ένα γκολ στο 87’ με κεφαλιά του Πέρεζ εξ επαφής.

Μπριζ-ΑΕΚ 2-1

Μπριζ: Λάμενς, Κοσουνού, Λανγκ, Μίτροβιτς, Ρίκα, Οκερέκε, Φόρμερ, Βαν Ντερ Μπρεμπτ, Ντοστ, Μέχελε, Ντε Κέτελερ. Αγωνίστηκαν και οι Ριτς, Μπάτζι, Πέρες, Ντε Κάιπερ, Μπάμπα, Μάτα, Μόντελε, Φαν Ντε Κέιμπους

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης (72′ Ραντόνια) Νεντελτσιάρου (72′ Σβάρνας) Τζαβέλλας, Λόπες (61′ Μιτάι) Σιμάνσκι, Σάκχοφ, Γκαρσία (68′ Μαχαίρας) Τάνκοβιτς (65′ Σαμπανάτζοβιτς) Αλμπάνης (68′ Νταντσένκο) Ανσαριφάρντ






LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X