Η ιστορία (με τον Τσίνο) δεν έχει τέλος, είχε όμως αρχή

Η ιστορία (με τον Τσίνο) δεν έχει τέλος, είχε όμως αρχή
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης θυμάται κάτι για Αραούχο και απαντά στην απορία «μα δεν υπάρχει για την ΑΕΚ άλλος επιθετικός στον κόσμο εκτός από τον Αραούχο»

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπαίνω κατευθείαν στο θέμα και πηγαίνω τον χρόνο περίπου 4,5 χρόνια πίσω.

Γενάρης του 2017 και η ΑΕΚ ψαχνόταν για να κάνει μεταγραφή σέντερ, καθότι το κορμί του Αλμέιδα, ο οποίος αποκτήθηκε το προηγούμενο καλοκαίρι, είχε αρχίσει να μην ακολουθεί αυτά που του ζητούσε η σπουδαία ποδοσφαιρική του προσωπικότητα. Τότε η ΑΕΚ είχε εντοπίσει στην μακρινή Μαλαισία και στην διόλου φημισμένη Τζοχόρ, έναν Αργεντινό ονόματι Περέιρα Ντίας.

Προφανώς ήταν πρόταση από μάνατζερ, καθώς ο αθλητής είχε πετύχει 18 γκολ και ήθελε να τα εξαργυρώσει με μια καλή μεταγραφή μακριά από το γραφικό μεν αλλά άσημο δε Μαλαισιανό πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ δεν ήταν αδιάφορη για την περίπτωση του Ντίας. Και όχι μόνο δεν ήταν αδιάφορη αλλά και την έψαξε και προσπάθησε ακόμα και να την προχωρήσει.

Την ίδια στιγμή κάπου στους Κανάριους Νήσους, ο Αραούχο επίσης ψαχνόταν να αλλάξει περιβάλλον. Είχαν γίνει πολλά και διάφορα με την Λας Πάλμας, που δεν είχαν καμία σχέση με το αγωνιστικό κομμάτι, αλλά το είχαν επηρεάσει. Ο Αραούχο μπορεί να μην γνώριζε καν την ύπαρξη της ΑΕΚ, αλλά εκείνο που ήξερε και ήθελε, ήταν να φύγει μακριά από την τοξικότητα για να ξαναβρεί τον καλό αγωνιστικό του εαυτό.

Ντίας την έστειλε στον… Αραούχο

Η ΑΕΚ το προχωρούσε το θέμα Ντίας και με τον παίκτη και με τον Τζοχόρ. Για δανεισμό. Μέχρι που η συζήτησε ανάμεσα στον Αργεντινό και τους Μαλαισιανούς, έφτασε στα χρήματα που του οφείλονταν. Και κάπου εκεί το πράγμα άρχισε να μπλέκει. Ο Ντίας μυρίστηκε «πιστόλι» και διεμήνυσε πως αν δεν πάρει τα οφειλόμενα, όχι στην Ελλάδα δεν πήγαινε, ούτε από το κρεβάτι του δεν είχε σκοπό να σηκωθεί. Η Τζοχόρ τον έπιασε στο ψηστήρι για να τον πείσει, αλλά ο χρόνος κυλούσε και ο Γενάρης χαιρετούσε. Η ΑΕΚ κινδύνευε να μείνει χωρίς φορ και ψάχνοντας απεγνωσμένα για εναλλακτικές λύσεις, έφτασε μέχρι και τον Αραούχο.


Ήταν τόσο μεγάλη η πίεση του χρόνου, που η ΑΕΚ συμφώνησε με την Λας Πάλμας να πάρει τον Αραούχο δανεικό για έξι μήνες, χωρίς καν οψιόν αγοράς. Προφανώς και δεν ήταν ιδιαιτέρως ευχαριστημένη η ΑΕΚ από εκείνη την εξέλιξη και την συμφωνία. Πιθανολογώ πως ούτε ο Αραούχο ήταν και πολύ χαρούμενος, που τελικά η επιλογή για να αλλάξει περιβάλλον, ήταν να βρεθεί από το ισπανικό πρωτάθλημα στο ελληνικό. Για να δούμε τι έγινε όμως, από εκείνον τον Γενάρη μέχρι και τώρα.

Ο Αραούχο ξαναήρθε ακόμα δυο φορές στην ΑΕΚ (και τώρα ετοιμάζεται την 3η φορά). Και τις δυο χάρη στην δική του καθοριστική συμβολή, επιθυμία και τεράστια πίεση. Και τις δυο φορές, είχε κόσμο της ΑΕΚ στο αεροδρόμιο να τον περιμένει. Όσοι τον έχουν ζήσει μέσα στα αποδυτήρια της ΑΕΚ, λένε πως δεν έχουν ξαναδεί ποδοσφαιριστή και ειδικά ξένο, να απολαμβάνει τόσο πολύ το γεγονός πως φοράει την κιτρινόμαυρη φανέλα. Και να μεταδίδει με την παρουσία του και με την διάθεση του, τόσο καλή ενέργεια σ’ όλη την ομάδα.

Όσοι είμαστε λίγο μεγαλύτεροι ηλικιακά, συμφωνούμε πως ο Αραούχο είναι ως σέντερ φορ, ότι πιο κοντά έχουμε δει σε Ντέμη Νικολάιδη. Από κινήσεις στο γήπεδο και εκτελέσεις με την μπάλα, μέχρι νοοτροπία και χαρακτήρα σε ματς που η μπάλα καίει. Όσοι είναι λάτρεις των αριθμών, διαπιστώνουν πως ο Αραούχο έχει σκοράρει απέναντι και σε Ολυμπιακό και σε Παναθηναϊκό και σε ΠΑΟΚ, περισσότερες από μια φορές. Κάτι που την τελευταία 20ετία είχαν πετύχει μόνο ο Σκόκο και ο Μπλάνκο και λίγο πιο πίσω ο Ντέμης.

Όσοι έχουν παρακολουθήσει το αγωνιστικό μοντέλο που δουλεύει ο Μιλόγεβιτς, ξέρουν πως ο Αραούχο είναι ο παίκτης που ταιριάζει γάντι σ’ αυτό που θέλει από τον σέντερ φορ του. Εξ ου και ο Σέρβος τον είχε βάλει μεταγραφικά στο μάτι, ακόμα και όταν ήταν στον πάγκο του Αστέρα. Όσοι ξέρουν έστω και λίγο το dna της ΑΕΚ, γνωρίζουν καλά πως το ξόρκι που χρειάστηκε το «βρώμικο» ’96 για να ξορκίσει την προσωπολατρία, δεν πιάνει πάντα τόπο. Και ποδοσφαιρικές φάτσες σαν τον Αραούχο πάντα θα αγαπιόνται παράφορα εδώ και κυρίως πάντα θα νιώθουν σαν το σπίτι τους.


Για τα προηγούμενα και τα επόμενα

Για όλα αυτά και κυρίως για όσα θα ακολουθήσουν τώρα που ο Αραούχο θα έρθει με την σιγουριά της ελεύθερης μεταγραφής και όχι με την αβεβαιότητα του δανεισμού και τώρα που θα μπορέσει για πρώτη φορά να κάνει επιτέλους κανονική προετοιμασία, θαρρώ πως χρωστάμε ευγνωμοσύνη στον γίγαντα Περέιρα Ντίας. Εκείνος μπορεί να μην κατάφερε να παίξει τελικά πουθενά μπάλα εκεί που πήγε όταν δεν ήρθε στην ΑΕΚ. Και με εξαίρεση μια παραγωγική χρονιά στην Μπολιβάρ, δεν κατάφερε να κλείσει καμία άλλη σεζόν με πάνω από δυο γκολ στις ομάδες που πήγε στην Αργεντινή. Εμείς όμως εδώ στην ΑΕΚ, επειδή ακριβώς χάλασε εκείνη η μεταγραφή του Ντίας, βρήκαμε ξανά τον δικό μας άνθρωπο με την φανέλα με το «έντεκα».

Και ξέρετε κάτι; Η δυνατή σχέση του Αραούχο με την ΑΕΚ, δεν είναι καν η μοναδική που ξεκίνησε από ένα ναυάγιο άλλης μεταγραφής. Μην ξεχνάτε πως ο λόγος που ο Σκόκο ήρθε στην ΑΕΚ, ήταν επειδή τελικά ο Κλέιτον προτίμησε να πάει στον Παναθηναϊκό. Εντάξει, κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα είχε συμβεί, αν η ιστορία είχε κυλήσει διαφορετικά. Μπορεί ο Κλέιτον να είχε βοηθήσει πολύ και να είχε δικαιώσει την επιμονή του Δώνη. Αλλά Σκόκο, φυσικά και δεν θα μπορούσε να ήταν. Βεβαίως δεν ξέρω αν θα διάλεγε παιχνίδια, όμως αυτή είναι μια άλλη κουβέντα που δεν θα την ανοίξουμε για να μην χαλάσουμε τις καρδιές μας. Σάμπως άραγε δεν υπάρχουν και αυτοί που είναι στο «μα δεν υπάρχουν άλλοι επιθετικοί στον κόσμο από τον Αραούχο». Σεβαστή η απορία. Επιτρέψτε μου όμως. Όχι, δεν υπάρχουν. Για όλους τους παραπάνω λόγους και ακόμα εκατό.

Και άντε να τελειώνουμε, να τον δούμε να πατάει Ελλάδα και να υπογράφει, γιατί έχουμε και το άγχος μην ξαναθυμηθεί ξαφνικά ο Ραμίρεθ τα όνειρα για 25 εκατομμύρια. Αν και πλέον αυτά έχουν περάσει και η ΑΕΚ την έχει φέρει την κατάσταση εκεί που κερδισμένες είναι όλες οι πλευρές. Η Λας Πάλμας εισπράττει πάνω από 1,5 εκατομμύριο για έναν παίκτη που δεδομένα δεν μπορεί να κρατήσει και γλιτώνει και τα περίπου 2,4 που θα είχε λαμβάνειν ακόμα ο Αργεντινός μέχρι την λήξη του συμβολαίου και που δεδομένα το μπάτζετ των Ισπανών πλέον δεν άντεχε να δώσει. Ο Αραούχο έρχεται εκεί που νιώθει σπίτι του και παίζει την καλύτερη μπάλα του, με ένα καλό συμβόλαιο και με το κεφάλι του ήσυχο. Και η ΑΕΚ σταματάει να πληρώνει ένα σκασμό λεφτά για να δανείζεται τον παίκτη που θέλει πολύ (πέρυσι το καλοκαίρι έδωσε 200χιλιάδες για να τον κρατήσει 20 μέρες παραπάνω) και τον έχει πλέον δικό της.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X