Μπριζ: Αυτή είναι η σημερινή αντίπαλος της ΑΕΚ - Το προφίλ της (VIDEO)

Μπριζ: Αυτή είναι η σημερινή αντίπαλος της ΑΕΚ - Το προφίλ της (VIDEO)
Photo Credits: INTIME

Η ΑΕΚ δίνει φιλικό σήμερα απέναντι στην Κλαμπ Μπριζ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

To τέταρτο της φετινό φιλικό δίνει σήμερα η ΑΕΚ κόντρα στην Μπριζ.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς αντιμετωπίζει σήμερα ώρα 17:00 στην Ολλανδία μια γνωστή για εκείνη αντίπαλο, την Κλαμπ Μπριζ. Πρόκειται για την πρωταθλήτρια Βελγίου που φέρνει όμορφες μνήμες στην ΑΕΚ, καθώς τελευταία φορά που οι δύο ομάδες τέθηκαν αντιμέτωπες ήταν τη σεζόν 2017-18, όπου η Ένωση με μια μια λευκή ισοπαλία στο Βέλγιο (0-0) και μια εντός έδρας νίκη (3-0), πήρε την πρόκριση για τους ομίλους του Europa League.

Ποια είναι όμως η Κλαμπ Μπριζ;

Η Κλαμπ Μπριζ είναι βελγική ποδοσφαιρική ομάδα με έτος ίδρυσης το 1891 και έδρα την πόλη Μπριζ. Διαθέτει μια από τις πλέον αξιοζήλευτες τροπαιοθήκες στο βελγικό ποδόσφαιρο με δεκαεπτά κατακτήσεις του εθνικού πρωταθλήματος – βρίσκεται στην δεύτερη θέση πίσω από την Άντερλεχτ -, έντεκα Κύπελλα Βελγίου, δεκαπέντε εγχώρια Σούπερ Καπ και δύο συμμετοχές σε τελικό ευρωπαϊκών διοργανώσεων, στον οποίο, όμως, ηττήθηκε και στις δύο περιπτώσεις.

Η Κλαμπ Μπριζ είναι μια από τις παραδοσιακές δυνάμεις του βελγικού ποδοσφαίρου και διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της, έχοντας κατακτήσει τα τέσσερα από τα έξι τελευταία πρωταθλήματα της χώρας της. Συνολικά μετράει 17 πρωταθλήματα, 11 κύπελλα και 15 Σούπερ Καπ Βελγίου.


Η περασμένη σεζόν

Η ομάδα του Φιλίπ Κλεμάν την σεζόν που πέρασε, σφράγισε το 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας της μετά τον βαθμό που πήρε στην έδρα της Άντερλεχτ (3-3) . Παρά τις τρεις σερί αποτυχίες στην έναρξη των play-offs, που έβαλαν σε κίνδυνο μια διαφορά 10 βαθμών, η ομάδα του Φιλίπ Κλεμάν σφράγισε το 17ο πρωτάθλημα της ιστορίας της μετά τον βαθμό που πήρε στην έδρα της Άντερλεχτ (3-3).

Με 44 βαθμούς έναντι 41 της Γκενκ που έκανε το πιο δυναμικό ντεμαράζ (4-1-0), η Μπριζ πρόσθεσε το τέταρτό της τρόπαιο τα τελευταία έξι χρόνια και δεύτερο σερί, για πρώτη φορά μετά την τριετία 1976-78 (πέρυσι το κέρδισε μετά την ακύρωση της σεζόν λόγω κορονοϊού).

Το ρόστερ της Κλαμπ Μπριζ

Η Κλαμπ Μπριζ συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη σεζόν με προπονητή τον Φιλίπ Κλεμέν, δείχνοντας πόση εμπιστοσύνη του έχει μετά από τρεις τίτλους στη σειρά. Και εκείνος είχε προτάσεις, αλλά όπως είχε δηλώσει τίποτα δεν συγκρίνεται με την παραμονή στο σπίτι του, την Κλαμπ ΜΠριζ.

Η βελγική ομάδα συνεχίζει δυνατά και αυτή τη σεζόν και όπως φαίνεται θα κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει τoν Νόα Λανγκ που δανείστηκε από τον Άγιαξ. Πρόκειται για ένα παιδί θαύμα που εκτόξευσε την ομάδα, αφού ήταν και ο πρώτος σκόρερ της. Είναι η αποκάλυψη της Μπριζ και αυτός που με το αξιοζήλευτο ταλέντο του την οδήγησε στην κορυφή του Βελγίου. 

Επίσης, έχει κρατήσει έναν από τους πολυτιμοτερους παίχτες της, τον Χανκ Βανακεν που φοράει την φανέλα του συλλόγου από το 2015 και έχει ανανεώσει μέχρι το 2024. Αγωνίζεται ως μέσος επιθετικός και είναι ο δεύτερος σκόρερ της σεζόν που πέρασε.

Ξεχωρίζουν επίσης, ο στόπερ Έντερ Μπαλάντα και ο σέντερ μπακ Μπράντον Μέχελε

Για την ενίσχυση της ομάδας υπάρχει έντονο ενδιαφέρον για τον Ουσάμα Ιντρίσι της Σεβίλλης που έπαιξε δανεικός στον Άγιαξ.

Τα φιλικά της Μπριζ 

Η πιο πρόσφατη φιλική αναμέτρηση της βελγικής ομάδας ήταν την περασμένη Τετάρτη με τη νίκη της απέναντι στην Ζούλτε Βάρεγκεμ (2-1). Άλλη μια νίκη που σημείωσε ήταν επί της Λοκομοτίβα Ζαγκρεμπ (2-1). Ενώ, απέναντι στη Κόρτραικ σημείωσε ήττα (0-1) και με την Μπέερσχοτ ήρθαν ισόπαλες (1-1).

Το παρελθόν με την ΑΕΚ 

Οι δυο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές στον αγωνιστικό χώρο το 2017 στα play-off για την πρόκριση στο Europa League. Το πρώτο παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο Βέλγιο και τελείωσε με βαρετή ισοπαλία χωρις γκολ, ενω η ΑΕΚ μετέτρεψε σε πάρτι τη ρεβάνς με την Κλαμπ Μπριζ στο ΟΑΚΑ (3-0) και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τους ομίλους του Europa League, επιστρέφοντας μετά από έξι χρόνια σε αντίστοιχη φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης!

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X