Ευτυχώς το έσωσε ο Μιλόγεβιτς για να μη γίνει... ροντέο!

Ευτυχώς το έσωσε ο Μιλόγεβιτς για να μη γίνει... ροντέο!
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για το κομβικής σημασίας deal με τον Λε Ταλέκ, καθοριστικό για την πνευματική ηρεμία του Μιλόγεβιτς

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αυτό το «oui» του Νταμιέν Λε Ταλέκ, είναι πολύ κομβικό, σημαντικό, καθοριστικό για την ηρεμία της ΑΕΚ, πολύ περισσότερο από όσο ο καθένας μπορεί να σκεφτεί ή φανταστεί.

Αναλογιστείτε, μετά την αρνητική τροπή των υποθέσεων Ντα Σίλβα και Εντσάμ, να προέκυπτε ένα τέτοιο άκυρο, από ποδοσφαιριστή ο οποίος μάλιστα είναι ελεύθερος και όχι ακριβώς περιζήτητος. Σαφώς και δεν κρίνω το ορθόν της απόκτησής του, από τη στιγμή που ο προπονητής τον ήθελε τόσο πολύ και έκανε ό,τι περνούσε από τις δυνάμεις του για να τον φέρει -ενώ παράλληλα δουλεύει σε προετοιμασία με λειψό υλικό- εμένα προφανώς και μου περισσεύει. Άλλωστε αν υπάρχει κάποιος στον οποίο να τρέφω αυτή την περίοδο περισσότερη εμπιστοσύνη ότι υπάρχει φως για να δούμε κάτι καλύτερο από την Ένωση, αυτός είναι ο Μιλόγεβιτς.


Υπό οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, ο Λε Ταλέκ δεν θα ερχόταν στην ΑΕΚ. Σαφώς έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Γάλλος απαίτησε και πήρε το συμβόλαιο που θα είχε με τη Μονπελιέ αν οι δύο πλευρές εξαντλούσαν και τον τελευταίο χρόνο του συμβολαίου που είχαν συνάψει, προτού παρθεί η από κοινού απόφαση να μείνει ελεύθερος. Οι περίπου 800.000 ευρώ ετησίως σε καθαρές αποδοχές είναι σπουδαίο δέλεαρ για έναν 31χρονο, τα χρήματα πάντοτε παίζουν το ρόλο τους. Αν ωστόσο δεν ήταν ο Μιλόγεβιτς να τον «ψήσει», να αποδιώξει όλους τους ενδοιασμούς του και να τον πείσει για την προοπτική της -εκ νέου- συνεργασίας μαζί του, ο Γάλλος θα βρισκόταν ήδη στη Ρωσία, όπως προέβλεπε το αρχικό οικογενειακό πλάνο.

Θα μου πείτε, αν η ΑΕΚ είχε άλλον προπονητή, θα την είχε απασχολήσει απαραίτητα ο Λε Ταλέκ; Ενδεχομένως και όχι, αυτός άλλωστε ήταν και ένας από τους βασικούς λόγους που το συγκεκριμένο deal έπρεπε οπωσδήποτε να επιτευχθεί. Βασικά είναι τρεις: α) η πνευματική ηρεμία του προπονητή ο οποίος θα έχανε τη γη κάτω από τα πόδια του σε περίπτωση αποτυχίας καθώς plan b για ποδοσφαιριστή με ανάλογα στοιχεία, δεν υπήρχε. β) για την ίδια την ομάδα ώστε να γεμίσει σιγά σιγά τις (μεγάλες) τρύπες με παίκτες που έρχονται για να γίνουν βασικοί. γ) την ψυχολογία του κόσμου που είναι στα κάγκελα τις τελευταίες εβδομάδες και αντιμετωπίζει με δικαιολογημένη δυσπιστία το καθετί.


Ό,τι κι αν ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς σκεφτεί και προσπαθήσει να δουλέψει ώστε να παρουσιάσει μία καλύτερη ΑΕΚ, όσο πιο ελκυστική εικόνα κι αν καταφέρει να εμφανίσει με τους υπάρχοντες ποδοσφαιριστές, η αλήθεια είναι ότι το ταβάνι αυτής της ομάδας όπως είναι φτιαγμένη σήμερα, είναι χαμηλό. Δεν είναι ένα ρόστερ το οποίο μπορεί να ανταγωνιστεί τους μεγάλους αντιπάλους και να ισχυριστεί ότι διεκδικεί το πρωτάθλημα αν δεν υπάρξουν πολύ σημαντικές προσθήκες σε όλες τις γραμμές. Αντιθέτως με 6-7 προσθήκες ενδεκάδας -και ασφαλώς ποιότητας- το πράγμα αλλάζει πολύ.

Η βοήθεια που δεν είχε και η ΑΕΚ που θα «χτίσει» με καλούς βασικούς

Μετά από καιρό, η ΑΕΚ έχει βρει έναν προπονητή ο οποίος δείχνει -εκ πρώτης ίσως και κάπως βιαστικής ματιάς- ικανός στο να παρουσιάσει στον αγωνιστικό χώρο διαφορετικές ιδέες από τους προηγούμενους και να δώσει στο σύνολο πιο ανταγωνιστική και επιθετική ταυτότητα. Για αυτό και θα πρέπει η διοίκηση να του παρέχει τα απαιτούμενα εργαλεία ώστε να κάνει πραγματικότητα αυτό που έχει κατά νου. Όσο καλός κι αν είναι, όσο υψηλό βαθμό και αν παίρνει στον τομέα της μεταδοτικότητας, η Ένωση έχει ανάγκη από βαθιές ενέσεις ποιότητας για να παρουσιάσει με συνέπεια και ανταγωνιστικότητα ένα πρόσωπο που θα την καθιστά διεκδικητική σε μεγάλους στόχους. Αυτή είναι η πραγματικότητα που βιώνει αυτές τις ημέρες στην Ολλανδία ο Μιλόγεβιτς, ο οποίος πλέον το μοντάρισμα που θα απαιτηθεί για τη νέα ΑΕΚ θα το κάνει στην Αθήνα όταν κι εφόσον ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες μεταγραφές.

Είναι τόσα και τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν στο διάστημα που ακολουθεί, ώστε να δημιουργούνται εύλογα ερωτήματα για το πού πήγε αυτή η όλη η περίφημη προεργασία που διαφημιζόταν ότι είχε ξεκινήσει από τον περασμένο Ιανουάριο, ώστε η ομάδα να καταφεύγει σε μια λύση που έφερε στο φως ο προπονητής και να δουλεύει πυρετωδώς μια άλλη που έχει πάρει επάνω του ο πρόεδρος, δηλαδή αυτή του Αραούχο. Όλα αυτά που συμβαίνουν στην ΑΕΚ τις τελευταίες εβδομάδες καταδεικνύουν δυσκολία στο να εντοπιστούν οι στόχοι που να είναι και εφικτοί για την ενίσχυση του ρόστερ, καθώς οι αρμόδιοι χτύπησαν πόρτες που δεν είχαν τον τρόπο να ανοίξουν, με συνέπεια τώρα να πιέζονται χρονικά για να στελεχώσουν την ομάδα με ποιότητα και όχι με περιπτώσεις παικτών που θα αποτελούν στοιχήματα.


Ανάγκη για στόπερ ηγέτη

Αργά ή γρήγορα θα το καταλάβουν και μέσα στην ΑΕΚ ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη για την απόκτηση ενός κεντρικού αμυντικού με ηγετικό προφίλ, να κολλήσει δίπλα στον Τζαβέλλα και να δημιουργήσουν ένα ισχυρό δίδυμο. Προς το παρόν αυτή η υπόθεση εργασίας έχει πάει αρκετά πίσω καθώς γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να ολοκληρωθούν οι μεταγραφές του Σέρχιο Αραούχο και του Νταμιέν Λε Ταλέκ, ενώ ως εξίσου πιο σημαντικές θεωρούνται οι προσθήκες των δύο ακραίων πλαγίων μπακ που θα αποκτηθούν για να είναι βασικοί, με τη μεταγραφική ομάδα να «τρέχει» και στο συγκεκριμένο πεδίο. 

Όταν όλα αυτά θα τελειώσουν κι αν εν τω μεταξύ δεν προκύψει ξανά θέμα Βράνιες -υπό την προϋπόθεση ασφαλώς ότι ο Βόσνιος στόπερ θα έχει μείνει ελεύθερος από την Άντερλεχτ- τότε η ΑΕΚ θα καταπιαστεί με την περίπτωση προσθήκης επιπλέον ενός κεντρικού αμυντικού και αφού θα πρέπει να έχει εισηγηθεί αναλόγως ο προπονητής της ομάδας Βλάνταν Μιλόγεβιτς. Είναι κομβικής σημασίας να είναι ενεργός και σε αυτό το θέμα ο Σέρβος, από τη στιγμή που αυτός είναι ο άνθρωπος που καθημερινά αξιολογεί το ρόστερ. Αν λοιπόν διακρίνει ότι προκύπτει ανάγκη για επιπλέον έναν κεντρικό αμυντικό, τότε θα πρέπει ο ίδιος να επιμείνει πολύ για να γίνει αυτή η προσθήκη και μάλιστα εγκαίρως.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X