Η σοβαρή ΑΕΚ κέρδισε (0-2) την Αντβέρπ με Τζαβέλλα-Γκαρσία να την δυναμώνουν

Η σοβαρή ΑΕΚ κέρδισε (0-2) την Αντβέρπ με Τζαβέλλα-Γκαρσία να την δυναμώνουν
Photo Credits: INTIME

Με σκόρερ τους Νεντελτσεάρου-Αλμπάνη η συγκεντρωμένη αμυντικά ΑΕΚ κέρδισε 0-2 την βελγική ομάδα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ νίκησε με 0-2 την Αντβέρπ στο τρίτο φιλικό προετοιμασίας της στην Ολλανδία.

Ο Γιώργος Τζαβέλλας και ο Λιβάι Γκαρσία δυνάμωσαν την 11άδα της ΑΕΚ, αλλά δεδομένα η Ενωση χρειάζεται άμεσα μεταγραφική ενίσχυση σε όλες τις γραμμές.

Σκόρερ για την ΑΕΚ ο Ιονούτ Νεντελτσεάρου και ο Χρήστος Αλμπάνης.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Με διαφορετικό σύστημα και με τον Γκαρσία και Τζαβέλλα για πρώτη φορά στην ενδεκάδα, η ΑΕΚ παρουσίασε και ένα διαφορετικό πρόσωπο σε σχέση με το φιλικό του περασμένου Σαββάτου. Σοβαρή και μετρημένη η Ένωση, στο μεγαλύτερο κομμάτι του παιχνιδιού, είχε τον απόλυτο έλεγχο του ματς και κέρδισε την Αντβέρπ με 2-0. Βεβαίως η βελγική ομάδα δεν εμφανίστηκε τόσο δυνατή, όσο η Φέγενορντ το Σάββατο, παρόλο που παίζει προκριματικά Γιουρόπα Λιγκ σε περίπου δυο εβδομάδες. Όμως για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς αυτό που έχει σημασία, εκτός από το αποτέλεσμα που πάντα μετράει, είναι πως η ΑΕΚ σ’ αυτό το ματς έβγαλε κάποια από τα στοιχεία που θέλει να βάλει στο παιχνίδι της. Όπως το ασφυκτικό αλλά και αποτελεσματικό πρέσινγκ, όπως την καλή κυκλοφορία της μπάλας και το κτίσιμο των επιθέσεων από τα άκρα. Σίγουρα η παρουσία του Λιβάι βοήθησε πολύ την επιθετική λειτουργία και αυτή του Τζαβέλλα το ανασταλτικό κομμάτι. Ωστόσο και πάλι φάνηκε πως με ενίσχυση στις θέσεις που υπάρχουν κενά, η ομάδα θα μπορεί να δείξει μια πολύ διαφορετική εικόνα, με βάση την δουλειά που κάνει ο προπονητής της.

Σ’ αυτό το φιλικό ο Μιλόγεβιτς αποφάσισε να αλλάξει σχηματισμό. Για πρώτη φορά στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο τεχνικός της ΑΕΚ εφάρμοσε το 4-2-3-1, το οποίο είχε δουλέψει κατά κύριο λόγο στο Πήλιο. Στο δίδυμο των αμυντικών μέσων ο Μιλόγεβιτς χρησιμοποίησε τον Σάκχοφ με τον Σιμάνσκι. Σε ρόλο αριστερού εξτρέμ ήταν ο Αλμπάνης και στην αντίστοιχη θέση δεξιά ο Γκαρσιά. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Ανσαριφάρντ και σε ρόλο ελεύθερο ακριβώς από πίσω από τον φορ, ήταν ο Μάνταλος.

Παρά την αλλαγή του σχηματισμού, η ΑΕΚ είχε ίδια στοιχεία στο παιχνίδι της. Με πρώτο και σημαντικότερο την προσπάθεια για πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου. Το είχε εφαρμόσει και στα προηγούμενα φιλικά. Το έκανε και τώρα. Και μάλιστα ήταν το στοιχείο που επέτρεψε σχεδόν σ’ όλο το πρώτο ημίχρονο στην ΑΕΚ, να χαλάει τις επιθέσεις του αντιπάλου αλλά και να κερδίζει δεύτερες και τρίτες μπάλες. Ενώ απ’ αυτό το πρέσινγκ, προήλθε και η μεγαλύτερη ευκαιρία της Ένωσης στο πρώτο μέρος, που ήρθε πριν συμπληρωθεί καν το πρώτο λεπτό του ματς και από το κλέψιμο και την πάσα του Γκαρσία, ο Μάνταλος με πλασέ δεν κατάφερε να κερδίσει τον αντίπαλο τερματοφύλακα.


Πάντως γενικώς ότι καλό έκανε η ΑΕΚ επιθετικά στο πρώτο ημίχρονο, ήταν από την δεξιά πλευρά και από τις ενέργειες του Λιβάι και τις συνεργασίες που είχε με τον Μπακάκη. Ο Γκαρσία περισσότερες από μια φορές στο πρώτο ημίχρονο, πήρε προσπάθειες πάνω του, γύρισε την μπάλα στην καρδιά της αντίπαλης περιοχής, αλλά ο Σιμάνσκι κυρίως δεν κατάφερε να βρει στόχο. Και μια φορά που ο Πολωνός, πάλι από προσπάθεια του Λιβάι βρήκε δίχτυα στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, το γκολ ακυρώθηκε λόγω συμμετοχής στην φάση του εκτεθειμένου Καρίμ.

Σημαντικό ρόλο στην καλή αγωνιστική εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο, έπαιξε και η παρουσία του Μάνταλου. Τόσο στο πρέσινγκ στους αντιπάλους, όσο και στην κυκλοφορία της μπάλας της Ένωσης. Και ακόμα πιο επιδραστική στο παιχνίδι της ΑΕΚ, ήταν η παρουσία του Μάνταλου στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και το πολύ καλό πρώτο 20άλεπτο που έκανε η Ένωση. Τότε που πέτυχε τα δυο γκολ και θα μπορούσε να είχε σκοράρει και περισσότερα.


Με ασίστ του Μάνταλου στο 52’ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ο Νεντελτσεάρου για το 1-0, από μια φάση που ξεκίνησε από τα πόδια του Γκαρσία. Ενώ στο 54’ εξ επαφής, ο Μάνταλος δεν κατάφερε να «νικήσει» τον τερματοφύλακα της Αντβέρπ. Και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, μόλις στο 48’, ο Αλμπάνης σε τετ α τετ με τον αντίπαλο πορτιέρε, δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Όμως ότι δεν κατάφερε σ’ αυτή την φάση, το πέτυχε στο 67’ όταν έφυγε και πάλι σε τετ α τετ μετά από πάσα του Καρίμ και δεν λάθεψε για να κάνει το 2-0.

Από το 70ο λεπτό και μετά, ο Μιλόγεβιτς άρχισε σταδιακά να κάνει αλλαγές. Και μάλιστα λόγω των απουσιών χρειάστηκε να παίξουν ως δίδυμο στο κέντρο της άμυνας στα τελευταία λεπτά, ένα δεξί μπακ (Ραντόνια) και ένα αριστερό μπακ (Λόπες). Πάντως έχει σημασία για τον Μιλόγεβιτς το γεγονός, πως ακόμα και μετά τις πολλές αλλαγές, η ΑΕΚ έμεινε σοβαρή μέχρι τέλους. Και έψαξε ακόμα και να σκοράρει, με τον Μαχαίρα να παίρνει δυο πολύ καλές προσωπικές ενέργειες. Στην πρώτη κόπηκε με τάκλιν τελευταία στιγμή πριν πλασάρει και στην δεύτερη δεν σημάδεψε εστία.

Όσο για το ντεμπούτο του Τζαβέλλα στην βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ, αυτό έφερε μια μεγαλύτερη ηρεμία και ασφάλεια και στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας αλλά κυρίως στον τρόπο που ο Μιλόγεβιτς θέλει να βγαίνει η μπάλα από τα μετόπισθεν στο κτίσιμο των επιθέσεων. Ο διεθνής στόπερ έδειξε να μην έχει ζητήματα προσαρμογής και φαινόταν σαν να είναι καιρό και όχι μόλις μια εβδομάδα στην ΑΕΚ.


Αντβέρπ-ΑΕΚ 0-2

ΑΕΚ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Τσιντώτας (75΄ Γκίνης), Μπακάκης (75΄ Νταντσένκο), Νεντελτσεάρου (70΄ Ραντόνια), Τζαβέλλας (75΄ Μιτάι), Λόπες, Σάκχοφ, Σιμάνσκι (75΄ Σαμπανάτζοβιτς), Μάνταλος (75΄ Ρουκουνάκης), Γκαρσία (62΄ Τάνκοβιτς), Αλμπάνης (80΄ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (80΄ Χριστόπουλος).

ΑΝΤΒΕΡΠ (Μπράιαν Πρίσκε): Ντε Βολφ, Κίρινεν, Ντε Λάετ, Σεκ, Μπούτα, Βερστρέτε Μπ., Βερστρέτε Λ., Αμπόμα, Γκέρκενς, Ντε Πο, Φράι
Στο β΄ ημίχρονο έπαιξαν οι: Μπάιρανβαντ, Μποάκιε Μουάνζα, Φαν ντεν Μπος, Κρασνίκι, Μπόγια, Ντε Σαρτ, Μουρατάι, Σούσι, Μπένσον, Μπενζά

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X