Ποδοσφαιρικά αδόκιμη η δουλειά με ομάδα, που θα αλλάξει κατά 80%

Ποδοσφαιρικά αδόκιμη η δουλειά με ομάδα, που θα αλλάξει κατά 80%
Photo Credits: INTIME

Ο Κώστας Τσίλης γράφει για τις επιπτώσεις του χρόνου που χάθηκε χωρίς να κλείσουν βασικά κενά του ρόστερ της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φτάσαμε 6 Ιουλίου και μέχρι να τελειώσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, η ΑΕΚ θα παίξει δυο φιλικά και θα κάνει και δυο ακόμα μέρες προπονήσεις.

Εκτός από τον Τζαβέλλα, ο οποίος θα παίξει ήδη απ’ αυτό το φιλικό με την Αντβέρπ και μάλιστα βασικός, στην δουλειά που γίνεται στην Ολλανδία, δεν συμμετέχει καμία άλλη βασική μεταγραφική προσθήκη. Διότι θυμίζω πως ο Μήτογλου αποκτήθηκε ως επένδυση και ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο πως θα τον διαχειριστεί η ομάδα.

Φυσικά έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, μέχρι και την Παρασκευή που ολοκληρώνεται αυτό το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, δεν πρόκειται να ενσωματωθεί κάποια προσθήκη. Εκτός αν ανοίξει ο ουρανός της Ολλανδίας και αρχίζει να βρέχει μεταγραφές, που δεν το πολυπιστεύω. Κάποιοι λένε πως ο Μιλόγεβιτς δουλεύει όλο αυτό το διάστημα, με το περυσινό ρόστερ. Λάθος και ανακριβές. Ούτε καν με το περυσινό ρόστερ, διότι δεν υπάρχουν πλέον ούτε ο Λιβάγια, ούτε Ολιβέιρα, ούτε ο Τσιγκρίνσκι, που έχουν φύγει, ούτε ο Σιμόες που είναι τραυματίας και αργεί η επιστροφή του.


Πρακτικά, ο Μιλόγεβιτς τόσο στο Πήλιο, όσο και στην Ολλανδία, δούλεψε το περυσινό ελλιπές και προβληματικό ρόστερ, το οποίο μάλιστα ήταν και πετσοκομμένο. Αυτή είναι η πραγματική εικόνα. Μια εικόνα που το πρώτο που φανερώνει, είναι πως έχει πάει στραβά και ανάποδα η υλοποίηση του μεταγραφικού σχεδιασμού. Μέχρι τώρα τουλάχιστον. Υπενθυμίζω πως ο ίδιος ο Μελισσανίδης, αρχές του Ιούνη, είχε κάνει λόγο για επτά μεταγραφές και με συγκεκριμένες θέσεις. Απ’ αυτές έχουν γίνει μόλις οι δυο. Και με ερωτηματικό.

Δουλεύει ενδεκάδα, χωρίς τους βασικούς

Το δεύτερο που φανερώνει αυτή η εικόνα και είναι ακόμα πιο ανησυχητικό για ότι θα βρει μπροστά της η ΑΕΚ, είναι πως ο Μιλόγεβιτς δουλεύει στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, με μια ομάδα η οποία υποχρεωτικά θα αλλάξει μέχρι και το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου. Και δεν θα αλλάξει απλώς επειδή θα προστεθούν κάποιοι παίκτες. Θα αλλάξει κατά σχεδόν 80%, η βασική ραχοκοκαλιά της. Για να το κάνω πιο λιανά. Ο Μιλόγεβιτς δουλεύει στην Ολλανδία, στο στάδιο που πρέπει μπουν οι βάσεις για το αγωνιστικό οικοδόμημα, κυρίως με ποδοσφαιριστές που δεν πρόκειται να είναι βασικοί μέσα στη σεζόν.


Στο κέντρο της άμυνας, μέχρι τώρα στα φιλικά και στις προπονήσεις, έπαιζε ένα δίδυμο στόπερ που κανένας από τους δυο δεν θα είναι βασικός. Από τώρα αρχίζει και μπαίνει ο Τζαβέλλας, αλλά σίγουρα η ΑΕΚ θα χρειαστεί να προσθέσει στην πορεία και έναν ακόμα στόπερ για παρτενέρ του. Αριστερό μπακ μέχρι τώρα έπαιζε ο Μιτάι, καθώς ο Λόπες ήταν τραυματίας. Αλλά κανένας από τους δυο δεν πρόκειται να είναι βασικός. Και ενδεχομένως κάτι ανάλογο να συμβεί και στο δεξί άκρο της άμυνας.

Στο 4-1-4-1 που εφάρμοσε ο Μιλόγεβιτς στα δυο φιλικά, θέση «κόφτη» μπροστά από τα στόπερ, πήρε ο Σάκχοφ. Λόγω σωματοδομής και λόγω τεχνικής. Όμως είναι προφανές πως ο Ουκρανός δεν μπορεί να ανταποκριθεί σ’ αυτόν τον ρόλο. Και ο Μιλόγεβιτς περιμένει τον Λε Τάλεκ, για τον οποίο μάλιστα αν χαθεί και άλλος χρόνος, μπορεί να μην τον δει και καθόλου. Επομένως γύρευε πότε θα έρθει ο περιβόητος κόφτης, αλλά σίγουρα δεν θα είναι ο Σάκχοφ. Ούτε στο 4-1-4-1, ούτε στο 4-2-3-1 το οποίο μάλλον θα δοκιμάσει με την Αντβέρπ.

Προσθήκες και ντόμινο

Επίσης, μέχρι τώρα στα φιλικά ο Μιλόγεβιτς δοκιμάζει στο αριστερό άκρο της επίθεσης είτε τον Μάνταλο, είτε τον Τάνκοβιτς. Κανένας από τους δυο δεν έχει τα χαρακτηριστικά που θέλει ο Σέρβος γι αυτή την θέση και περιμένει μεταγραφική προσθήκη. Επομένως και αριστερά χρησιμοποιούνται παίκτες που δεν θα παίξουν στην θέση, αλλά και «ντόμινο» αλλαγών και στον άξονα θα γίνει όταν αποκτηθεί ακραίος. Με τον Μάνταλο ή τον Τάνκοβιτς να φεύγουν από τα άκρα και να παίρνουν μια θέση χαφ. Που τώρα η ομάδα δεν παίζει έτσι.

Και φυσικά υπάρχει και η θέση του φορ. Ο Μιλόγεβιτς δουλεύει με βασικό τον Καρίμ, παίζει στα φιλικά με βασικό τον Καρίμ, αλλά το πλάνο του και ο τρόπος παιχνιδιού του, είναι για φορ με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σαν αυτά του Αραούχο. Με λίγα λόγια, για να κάνουμε και την σούμα. Με βάση τον μεταγραφικό σχεδιασμό, από την ενδεκάδα που δουλεύει μέχρι τώρα και αυτή που παίζει στα φιλικά, είναι δυο ή μάξιμουμ τρεις, οι θέσεις που θα παραμείνουν ίδιες και μετά των μεταγραφών. Και δεν χρειάζεται ιδιαίτερη ανάλυση για το πόσο αδόκιμη ποδοσφαιρικά είναι αυτή η διαδικασία.


Ούτε κουμπί, ούτε μαγικό ραβδί

Στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, εκεί που όλοι οι προπονητές λένε πως γίνεται το μεγαλύτερο ποσοστό της δουλειάς που αφορά ολόκληρη την χρονιά, ο Μιλόγεβιτς δουλεύει με μια ομάδα που θα είναι εντελώς διαφορετική όταν θα ξεκινήσει τη σεζόν. Δουλεύει πάνω σε αυτοματισμούς που θα είναι στο τέλος άλλοι παίκτες αυτοί που θα πρέπει να τους εφαρμόσουν και σ’ ένα πλάνο με ρόλους οι οποίοι στο τέλος θα πάνε σ’ άλλους ποδοσφαιριστές. Όπως εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς, όλο αυτό πηγαίνει πολύ κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική.

Και για να ξέρουμε και τι λέμε, ακόμα και αν η διαδικασία μεταγραφικής ενίσχυσης ξεκολλήσει και αρχίσει να έρχεται ο ένας παίκτης μετά τον άλλον, ο Μιλόγεβιτς δεν θα μπορεί να πατήσει ένα κουμπί και ξαφνικά όλο αυτό να γίνει ομάδα και να αποκτήσει συνοχή. Το έχω ξαναγράψει και την προηγούμενη εβδομάδα. Όταν παίρνεις έναν ποδοσφαιριστή, δεν παίρνεις αυτοκίνητο. Βάζεις το κλειδί στην μίζα, πατάς γκάζι και αρχίζει και τρέχει. Η ενσωμάτωση θέλει και δουλειά, θέλει και χρόνο.

Θα υπενθυμίσω και κάτι άλλο. Από τις 22 Ιουλίου και μετά, η ΑΕΚ θα έχει ένα ευρωπαϊκό ανά επτά μέρες, μέχρι και τα τέλη Αυγούστου όταν θα προστεθούν και τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Και φυσικά ξέρουμε όλοι, πως όταν αρχίσει ένα σφικτό αγωνιστικό πρόγραμμα, η ουσιαστική δουλειά που γίνεται στις προπονήσεις σε στοιχεία του παιχνιδιού, δυσκολεύει πολύ. Γι αυτό άλλωστε υπάρχει και το βασικό στάδιο της προετοιμασίας κάθε καλοκαίρι. Αλλά δυστυχώς αυτό το κομμάτι η ΑΕΚ το ξόδεψε, χωρίς να μπορεί ο Μιλόγεβιτς να κάνει ουσιαστική δουλειά. Και μακάρι όλο αυτό να μην βρει το βρει η ομάδα μπροστά της. Κάτι που προφανώς εξαρτάται και από το πώς προχωρήσει η ιστορία με τις μεταγραφές.

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X