ΑΕΚ: Ασημένιο για τους άνδρες, χάλκινο για τις γυναίκες στην ξιφασκία

ΑΕΚ: Ασημένιο για τους άνδρες, χάλκινο για τις γυναίκες στην ξιφασκία
Photo Credits: INTIME

Νέες επιτυχίες για το τμήμα ξιφασκίας της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με μετάλλια ολοκληρώθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών-Νέων Γυναικών ξιφασκίας για την ΑΕΚ που έδειξε τη δυναμική της ακόμα μία φορά. Οι Νέοι Άνδρες κατέκτησαν το ασημένιο μετάλλιο, χάνοντας την κορυφή κυριολεκτικά στον τελευταίο πόντο σε έναν απίστευτο τελικό κόντρα στα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα. Με τη σειρά τους οι Νέες Γυναίκες κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο ανεβαίνοντας στο βάθρο για ακόμα μία χρονιά.

Πιο συγκεκριμένα, οι Νέοι Άνδρες που αποτελούνταν από τους Παναγιώτη Κοντοειδή, Aποστόλη Βιδάλη, Μιχάλη Αληφραγκή και Λουκά Κοσενάκη αρχικά επικράτησαν με 45-23 της Βικτώρια Αθηνών. Στα Ημιτελικά τέθηκαν ανιμέτωποι με τον Απόλλωνα Βριλησσίων και με νίκη 45-39 πήραν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό. Αντίπαλος ήταν τα Εκπαιδευτήρια Κωστέα Γείτονα, σε έναν αγώνα που θα μνημονεύεται για χρόνια. Οι αθλητές και των δύο ομάδων τα έδωσαν όλα και παρουσίασαν εξαιρετικό θέαμα, με την ΑΕΚ τελικώς να ηττάται με 45-44, αλλά να αποδεικνύει τη δυναμική της για ακόμα μία χρονιά.

Στις Νέες Γυναίκες, η “Ένωση” πέρασε bye στα Ημιτελικά, όπου γνώρισε την ήττα με 45-41 από τον Απόλλωνα Βριλησσίων στις λεπτομέρειες με 45-41. Στον Μικρό Τελικό, η ΑΕΚ επιβλήθηκε με 45-44 του Ηλυσιακού και έτσι κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο. Την ομάδα αποτελούσαν οι Aθηναΐς Μαυρικάκη, Βασιλική Θεοδόση, Πηνελόπη Γραμματικοπούλου και Κατερίνα Πετράκη.

Το Σάββατο (03/07) διεξήχθησαν τα ατομικά αγωνίσματα. Ο Παναγιώτης Κοντοειδής με σπουδαίες εμφανίσεις κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο παραμένοντας στους κορυφαίους της κατηγορίας. Ο Κοντοειδής αρχικά σημείωσε 4 νίκες στον όμιλο και πέρασε στους 64. Εκεί πήρε άνευ αγώνος την πρόκριση στους “32” και με νίκη 15-5 επί του Ευκαρπίδη (Εκπ. Κωστέα Γείτοταν) έφτασε στους “16”. Ακολούθησε η νίκη με 15-10 επί του Περγαμάλη (Απόλλων Βριλησσίων) και η νίκη με 15-11 επί του Μανεσιώτη (ΑΟ Ηλυσιακός), για να εισέλθει έτσι στην 4άδα. Μετά από έναν αγώνα για γερά νεύρα κόντρα στον Πάγκαλο (Εκπ. Κωστέα Γείτονα), ο Κοντοειδής ηττήθηκε με 15-11 παίρνοντας όμως το χάλκινο μετάλλιο.

Ο Απόστολος Βιδάλης με 4 νίκες πέρασε τον όμιλο, ενώ είχε bye στους “64”. Στη Φάση των “32” επικράτησε με 15-13 του Περδάρη (Εκπ. Κωστέα Γείτονα), όμως ηττήθηκε στους “16” από τον Χατζηχρήστο (Εκπ. Κωστέα Γείτονα) με 15-13, καταλαμβάνοντας την 11η θέση ανάμεσα σε 43 αθλητές.

Ο Λουκάς Κοσενάκης σημείωσε 2 νίκες στον όμιλο και έφτασε δίχως αγώνα στους “32”. Εκεί ηττήθηκε με 15-12 από τον Στραγάλη (Α.Α. Ιωαννίνων) κατακτώντας την 25η θέση.

Ο Μιχάλης Αληφραγκής με 2 νίκες στον όμιλο πήρε το εισιτήριο για τους “32”, καθώς είχε bye στους “64”, ωστόσο δεν κατάφερε να υπερπηδήσει το εμπόδιο του Χατζηχρήστου (Εκπ. Κωστέα Γείτονα), καταλαμβάνοντας την 26η θέση.

Στα ατομικά των Νέων Γυναικών, η Αθηναΐδα Μαυρικάκη πέτυχε 4 νίκες στον όμιλο και προκρίθηκε στις “32”. Απέκλεισε κατά σειρά τις Χατζηκόκκινου (Απόλλων Βριλησσίων, 15-9) και Γαζεπίδη (Ολυμπιακός ΣΦΠ, 15-10), για να ηττηθεί από την Κεφαλά (Εκπ. Κωστέα Γείτονα) με 15-14, μετά από σπουδαία προσπάθεια και να κατακτήσει την 7η θέση στην Ελλάδα.

Η Βασιλική Θεοδόση με τη σειρά της πέτυχε 4 νίκες στον όμιλο και προκρίθηκε στις “32”. Απέκλεισε με 15-9 την Φραγκοπούλου (Άρης Θεσσαλονίκης), όμως γνώρισε την ήττα με 15-10 από την Παπαπετροπούλου (Εκπ. Κωστέα Γείτονα), καταλαμβάνοντας τελικώς την 9η θέση.

Την πρόκρισή της στο κυρίως ταμπλό πέτυχε και η Πηνελόπη Γραμματικοπούλου με 2 νίκες. Η νεαρή αθλήτρια της ΑΕΚ, ηττήθηκε με 15-6 από την Καρακώστα (Εκπ. Κωστέα Γείτονα), κατακτώντας όμως την 26η θέση ανάμεσσα σε 36 αθλήτριες.

Τέλος, η Κατερίνα Πετράκη δεν τα κατάφερε να περάσει στο κυρίως ταμπλό στην πρώτης της προσπάθεια σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Νέων Γυναικών, δείχνοντας όμως πολύ καλά στοιχεία για το μέλλον.

Στον πάγκο του “Δικεφάλου” βρισκόταν ο Θανάσης Δελενίκας, ενώ την αποστολή συνόδευε ο Team Manager του τμήματος, Κωνσταντίνος Ποτού.

Μετά το τέλος των αγώνων ο Team Manager του τμήματος, Κωνσταντίνος Ποτού, δήλωσε στο aek.gr: “Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για την προσπάθειά τους. Όλοι υπερέβαλαν εαυτούς για να φτάσουν ως την πηγή. Στα δύσκολα είμαστε μία γροθιά, για αυτό είμαστε και ΑΕΚ. Κατακτήσαμε 2 μετάλλια στα ομαδικά και 1 στα ατομικά και είμαι βέβαιος ότι θα ξαναγίνουμε πρώτοι. Συγχαρητήρια σε όλους. Ευχαριστώ όλα τα παιδιά γιατί τιμούν τη βαριά φανέλα της ΑΕΚ“.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X