Η «σκούπα» μπούκωσε και δεν ρουφάει καλά

Η «σκούπα» μπούκωσε και δεν ρουφάει καλά
Photo Credits: INTIME

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει το ξεσκαρτάρισμα του ρόστερ που έμεινε στη μέση και την απαραίτητη προσθήκη τουλάχιστον 7 βασικών με σημαντικά ανώτερη ποιότητα

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εννέα λεπτά γρήγορου πιεστικού και δυναμικού ποδοσφαίρου ήταν αρκετά για τη Φέγενορντ προκειμένου να μας θυμίσει πως όλα στην ΑΕΚ εξακολουθούν να είναι πολύ μακριά από αυτό που θα έπρεπε να έχει ήδη γίνει. Η προετοιμασία της ομάδας συνεχίζεται χωρίς καμία ουσιαστική προσθήκη από τη στιγμή που (ατυχώς) ο Στάνκοβιτς τέθηκε νοκ άουτ και ο Γιώργος Τζαβέλλας θέλει το χρόνο του για να μπει σε ρυθμό αγώνων. Το μόνο καλό σε όλη αυτή την ιστορία είναι ότι διαπιστώνεται ξανά η πιστοποιημένη ανημποριά πολλών παικτών που ανήκουν στο ρόστερ της ομάδας, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της.

Και που το βρίσκεις το καλό, εύλογα κάποιος θα αναρωτηθεί. Το αναφέρω μήπως και (επιτέλους) σβήσουν αυτές οι φρούδες ελπίδες που υπήρχαν εντός της ομάδας και σύμφωνα με τις οποίες το μαγικό ραβδάκι του Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα μεταμορφώσει προς το καλύτερο παίκτες που έχουν κουράσει με την παρουσία τους τα μάτια μας, τη σκέψη μας και πάνω από όλα την ίδια την ΑΕΚ. Ασφαλώς και δεν είναι οι ίδιοι που ευθύνονται, κάποιος άναψε το φως και μαζί την κιτρινόμαυρη πόρτα για να μπουν. Αυτός που εξακολουθεί να τους διατηρεί εντός αυτής.


Το κακό είναι ότι η σκούπα του ξεσκαρταρίσματος μπούκωσε και δεν ρουφάει καλά. Έχουμε φτάσει 4 Ιουλίου και από το «θα σας αλλάξω όλους αν χρειαστεί» που ο ίδιος Δημήτρης Μελισσανίδης εκστόμισε, βλέπουμε πάλι τους ίδιους και τους ίδιους στο γνωστό μοτίβο αγωνιστικής τσαπατσουλιάς, προχειρότητας και χαμηλών δυνατοτήτων.

Μια ομάδα που χρειάζεται τουλάχιστον 7 μεταγραφές βασικών με ποιότητα

Είναι τόσα πράγματα που πρέπει να γίνουν ώστε από αυτούς που έπαιξαν κόντρα στη Φέγενορντ να μην είναι περισσότεροι από δύο-τρεις στη βασική ενδεκάδα και κάποιοι άλλοι καθόλου στην ίδια την ΑΕΚ, που δυστυχώς με ζώνουν ξανά οι μαύρες σκέψεις ότι ίσως και φέτος να δούμε μία από τα ίδια.


Τα βάζεις κάτω και σκέφτεσαι ότι η ομάδα -μετά από τόσα και τόσα πειράματα με απίθανους- θέλει σίγουρα δύο ακραίους μπακ που επιτέλους να είναι μπακάρες, έναν στόπερ επιπέδου Τσιγκρίνσκι στα καλά χρόνια του, δύο τοπ κεντρικούς χαφ για να αλλάξει ριζικά το στυλ παιχνιδιού της, έναν ξεχωριστό ακραίο επιθετικό για να της δώσει επιπλέον απειλές από τις πτέρυγες και έναν φορ για να γίνει βασικός και αναρωτιέσαι πότε και πώς θα γίνουν όλα αυτά.

Ήρθε λοιπόν το δεύτερο φιλικό να καταδείξει όλες τις υπαρκτές αδυναμίες, μήπως και στην ΑΕΚ πάρουν τα χαμπάρια τους ότι μία πολύ σημαντική μερίδα των παικτών που βρίσκονται στην Ολλανδία, δεν κάνουν για αυτό που ο προπονητής θέλει να χτίσει. Και στο τέλος ως είθισται, θα ψάχνουμε να βρούμε τι δεν έκανε καλά εκείνος και όχι η στραβή προσέγγιση που θα έχει εκ νέου υιοθετηθεί.


Βασικά από εκεί ξεκινάς και μετά προχωράς στις προσθήκες σου, όμως και σε αυτή την περίπτωση η ομάδα άρχισε να πορεύεται με λάθος τρόπο, σκεπτόμενη το «κάτσε να τους δούμε και με αυτόν τον προπονητή μπας και…». Αυτό αν συνεχιστεί, θα έχει ως συνέπεια τα όσα βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια. Κάποιες αναλαμπές που θα δίνουν τροφή στην ελπίδα, συνολικά όμως μια κατάσταση με πολλά πάνω και κάτω η οποία γρήγορα θα αποδομηθεί.

Συνεχίζεται η λάθος αξιολόγηση των υπαρχόντων και των δυνατοτήτων τους

Το πρόβλημα είναι ότι υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις παικτών που δεν θεωρήθηκαν καμένες, με βασικό ρόλο στην ομάδα πέρυσι, ποδοσφαιριστές οι οποίοι παραμένουν στο ρόστερ ενώ ίσως να μην έπρεπε να λογίζονται ούτε καν ως αλλαγές, γιατί ακόμα και η νοοτροπία τους είναι λάθος. Και αυτή μεταφέρεται σε όλη την ομάδα.


Υπάρχουν παίκτες της ΑΕΚ για τους οποίους έχουμε λάβει τις πιο τρανές αποδείξεις ότι δεν κάνουν κι όμως δεν έχουν καν ειδοποιηθεί ότι θα έπρεπε να ψάξουν αλλού τη συνέχιση της καριέρα τους και να τεθούν στο περιθώριο. Αντιθέτως βρίσκονται στην προετοιμασία με την πίστη ότι όχι απλώς δικαιούνται να είναι μέλη της ομάδας αλλά και να ελπίζουν αν κάτι δεν πάει καλά στις μεταγραφές, θα είναι εκ νέου βασικοί. Αυτό ακριβώς συμβαίνει άλλωστε μπροστά στα μάτια μας. Ουδέν μονιμότερος του προσωρινού…

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X