Η ΑΕΚ έχασε με 3-1 σε... 10 λεπτά από την Φέγενορντ και «φωνάζει»για μεταγραφές

Η ΑΕΚ έχασε με 3-1 σε... 10 λεπτά από την Φέγενορντ και «φωνάζει»για μεταγραφές
Photo Credits: INTIME

Πολλές και μεγάλες οι ανάγκες της ΑΕΚ σε άμυνα, κέντρο και επίθεση - Εγιναν ξεκάθαρα στην ήττα από την Φέγενορντ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Η ΑΕΚ έχασε με 3-1 από την Φέγενορντ στο δεύτερο φιλικό προετοιμασίας και δεχόμενη τρία γκολ σε 10 λεπτά, έδειξε όλες τις αδυναμίες της μιας και αγωνίστηκε με την περσινή ομάδα.

Στάνκοβιτς, Τζαβέλλας, Μήτογλου ήταν εκτός και έτσι ο Βλάνταν Μιλόγεβιτςε κλήθηκε να διαχειριστεί την περσινή ομάδα που είχε μεγάλες ανάγκες και κενά.

Ετσι, απέναντι σε μία ποιοτική, γρήγορη και ταλαντούχα ομάδα τις… εμφάνισε όλες.

Το μοναδικό γκολ των κιτρινόμαυρων πέτυχε ο Τάνκοβιτς στο 16′, με τη Φέγενορντ να πετυχαίνει τρία γκολ σε διάστημα εννιά λεπτών, με τους Λίνσεν (29′), Μπάνις (32′) και Σινίστρα (38′) να χρίζονται σκόρερ για την ομάδα του Άρνε Σλοτ.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το enwsi.gr

Το ματς

Μ’ έναν αντίπαλο της δυναμικότητας της Φέγενορντ, ήταν δεδομένο πως θα φαινόταν πολύ το γεγονός πως η ΑΕΚ ακόμα έχει πολλή δουλειά να κάνει για να φτάσει σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας, αλλά κυρίως θα ήταν εξόχως εμφανή τα κενά που υπάρχουν και πρέπει επειγόντως να κλείσουν με μεταγραφική ενίσχυση. Η Ένωση παρόλο που προηγήθηκε στο σκορ, έχασε από τους Ολλανδούς με 3-1 και μάλιστα με τρια γκολ μέσα σε διάστημα δέκα λεπτών στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ παρουσίασε πολλά προβλήματα κυρίως στο κέντρο της άμυνας και στον άξονα, αλλά και στο κομμάτι της δημιουργίας. Το πιο εμφανές πάντως απ’ όλα σ’ αυτό το ματς με μια ομάδα του επιπέδου Φέγενορντ, ήταν η ανάγκη για ενίσχυση και στην άμυνα και στα χαφ αλλά και στην επιθετική γραμμή.

Ο Μιλόγεβιτς διατήρησε τον σχηματισμό 4-1-4-1 στο ξεκίνημα και αυτού του φιλικού. Όπως και την προηγούμενη Τετάρτη απέναντι στην Φίτεσε. Μόνο που αυτή την φορά, ήταν ο Τάνκοβιτς στο δεξί άκρο της επίθεσης και όχι ο Αλμπάνης. Κατά τα άλλα και πάλι ο Σάκχοφ ήταν ο κόφτης μπροστά στα στόπερ, ο Σιμάνσκι και ο Γαλανόπουλος είχαν ρόλους εσωτερικών χαφ πίσω από τον φορ Καρίμ και ο Μάνταλος έπαιζε και πάλι στα αριστερά της επίθεσης.


Όμως αυτή την φορά, η Φέγενορντ ήταν πολύ πιο ποιοτικός και πιεστικός αντίπαλος, σε σχέση με την Φίτεσε. Γι αυτό και η ΑΕΚ αρχικά δυσκολεύτηκε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια της. Αλλά παρόλα αυτά προσπάθησε να ανέβει ψηλά και να πρεσάρει τους Ολλανδούς. Μ’ αυτό το πρέσινγκ αφενός η ΑΕΚ κατάφερε να απορροφήσει την πίεση που προσπάθησε να βάλει η Φέγενορντ με την δική της κυκλοφορία της μπάλας. Και αφετέρου βρήκε και γκολ. Διότι στο 14’ ο Τάνκοβιτς έκλεψε την μπάλα λίγο κάτω από την μεσαία γραμμή, διένυσε πολλά μέτρα με την μπάλα στα πόδια και πλάσαρε σωστά για το 1-0.


Από εκεί και πέρα, όσο περνούσαν τα λεπτά, η Φέγενορντ έβρισκε καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό. Και κυρίως άρχισε να βρίσκει τρόπους να «σπάει» το πρέσινγκ το παικτών της ΑΕΚ. Μάλιστα το γεγονός πως οι «κιτρινόμαυροι» ανέβαζαν πολύ ψηλά το πρεσάρισμα, άρχισε να δημιουργεί προβλήματα. Ειδικά από την στιγμή που και ο κόφτης Σάκχοφ αλλά κυρίως το κέντρο της άμυνας της ΑΕΚ, δεν είχαν σωστές αντιδράσεις. Οι Ολλανδοί έβγαλαν τον Λίντσεν στην πλάτη της άμυνας στο 28’ αλλά πλάσαρε άουτ. Όμως ένα λεπτό μετά, ο ίδιος παίκτης, πάλι εκμεταλλευόμενος κακή λειτουργία στο κέντρο της άμυνας, μπήκε στην περιοχή και «κρέμασε» με λόμπα τον Τσιντώτα. Η κακή αμυντική αντίδραση της ΑΕΚ συνεχίστηκε και στο 32’, όταν ο Σινέστρα έδωσε στον Μπάνις που ολομόναχος στο ύψος του πέναλτι πλάσαρε για το 2-1. Και το 3-1 για την Φέγενορντ έγινε στο 38’, όταν ο Λάτσι δεν έκανε κοντρόλ και έχασε την μπάλα μέσα στην περιοχή και ο Σινέστρα πλάσαρε πανεύκολα.



Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Μιλόγεβιτς έριξε στο παιχνίδι τον Γκαρσία και άλλαξε τον σχηματισμό σε 4-2-3-1. Με τον Λιβάι να πηγαίνει στο δεξί άκρο, τον Τάνκοβιτς να μετακομίζει αριστερά και τον Μάνταλο να πηγαίνει λίγο πίσω από τον Καρίμ. Ενώ ο Γαλανόπουλος με τον Σιμάνσκι ήταν τα δυο αμυντικά χαφ. Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τον Λιβάι να μπαίνει κεφάτος και να παίρνει κάποιες προσπάθειες πάνω του. Μια εξ αυτών στο 51’ κατέληξε σε όμορφη κάθετη στον Καρίμ, ο οποίος πέρασε και τον τερματοφύλακα, αλλά βγήκε με την μπάλα άουτ. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, πάλι ο Ανσαριφάρντ μετά από λάθος στην άμυνα των Ολλανδών, έχασε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει.


Από εκείνο όμως το σημείο και μετά, η ΑΕΚ δεν ξαναέβγαλε καμία αντίδραση στο ματς. Της έλειπε πολύ η δημιουργία στην μεσαία γραμμή, αλλά και η ένταση στο παιχνίδι της. Ο Μιλόγεβιτς από τα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου άρχισε να κάνει και πολλές αλλαγές. Και με εξαίρεση μια όμορφη προσωπική ενέργεια και σουτ χλιαρό του Χριστόπουλου, η ΑΕΚ δεν είχε τίποτα να δείξει στο παιχνίδι μέχρι το τέλος. Ενώ κάποια λάθη που έκανε και πάλι στην άμυνα, όταν πιέστηκε από τον αντίπαλο, την έβαλαν σε δύσκολη θέση, χωρίς ωστόσο η Φέγενορντ να κάνει κλασική ευκαιρία για γκολ. Και έτσι έμεινε μέχρι και το φινάλε, το σκορ που είχε διαμορφωθεί στο πρώτο ημίχρονο.


ΑΕΚ: Τσιντώτας, Μπακάκης(67’ Νταντσένκο), Νεντελτσεάρου, Λάτσι (40’ Λόπες), Μιτάι (67’ Ραντόνια), Σάκχοφ(46’ Γκαρσία), Σιμάνσκι (67’ Σαμπανάτζοβιτς), Γαλανόπουλος (76’ Ρουκουνάκης), Τάνκοβιτς, Μάνταλος (76’ Χριστόπουλος), Ανσαριφάρντ (55’ Κοσίδης)

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X