«Αυτή ήταν η έμπνευση μας, αυτές οι πιο ξεχωριστές στιγμές στα γυρίσματα» (VIDEO)

ΑΕΚ: Τo backstage της καταπληκτικής φωτογράφισης στην «Αγιά Σοφιά-OPAP Arena» (ΦΩΤΟ)
Photo Credits: INTIME

Οι δημιουργοί του μαγικού και συγκινητικού βίντεο στην παρουσίαση της νέας φανέλας της ΑΕΚ

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα - 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με το βίντεο που έφτιαξαν για την παρουσίαση της νέας φανέλας, πέτυχαν να συνδυάσουν στο… ζενίθ τον επαγγελματισμό και το συναίσθημα. Την ποιοτική δουλειά και την αγάπη για την ΑΕΚ. Ο Νικόλας Βλάχος μαζί με τον Άλεξ Έσσλιν και τον Αχιλλέα Παπαδόπουλο, που είναι εμπνευστές της ιδέας και του σεναρίου του συγκλονιστικού βίντεο, μίλησαν στην Ώρα των Σπορ για την έμπνευση τους και τον τρόπο που την υλοποίησαν αλλά και για τις στιγμές των “γυρισμάτων”. Και φυσικά εκτός από την ιδέα και το σενάριο, μαζί σ’ αυτό το υπέροχο αποτέλεσμα ήταν σκηνοθέτης ο Νικόλας Πάσσαρης, διευθυντής φωτογραφίας ο Έβαν Μαραγκουδάκης, βοηθός κάμερας ο Αλέξανδρος Μασμανίδης, ηχολήπτης ο Νίκος Κωνσταντίνου, στο μοντάζ ο Ορφέας Αντουλινάκης και μουσική/Sound Design ο Λευτέρης Σαμψών

  • Πες μας λίγο πως προέκυψε η κεντρική ιδέα γι’ αυτό το σενάριο;

«Όταν μας προσέγγισε η εταιρεία Football Pro, ο στρατηγικός συνεργάτης της NIKE στην Ελλάδα και επίσημος προμηθευτής ένδυσης της ΑΕΚ, πάθαμε ταραχή. Αν υπήρχε ένα επαγγελματικό όνειρο, ήταν αυτό. Να βγάλεις κάποτε κάτι όμορφο, κάτι από μέσα σου, για αυτό που μιλάει στην καρδιά σου. Και τώρα, ήταν μπροστά μας.

Και αυτό το video έπρεπε να είναι μόνο ΑΕΚ. Θέλαμε να πούμε τόσα πολλά… Δεν ξέραμε από πού να αρχίσουμε. Και πού να τελειώσουμε. Η κεντρική ιδέα, όμως, είναι ολόκληρη η ΑΕΚ. Γιατί η ΑΕΚ, είναι ιδέα.  Νομίζω πως, ως Αεκτζήδες από μικρά παιδιά, θέλαμε να φέρουμε πάλι μπροστά, σε oλους τους οπαδούς της κιτρινόμαυρης (και σε εμάς τους ίδιους μαζί) το τι σημαίνει ΑΕΚ. Τι σημαίνει Νέα Φιλαδέλφεια. Τι σημαίνει προσφυγιά.  Τι σημαίνει να χάνεις το σπίτι σου. Και να γκρεμίζεται το σπίτι σου. Τι σημαίνει ο δικέφαλος στο στήθος. Και πώς σε κάνει πάντα να πετάς ξανά ψηλά. Τι σημαίνει Ένωση. Και τελικά τι είναι η ΑΕΚ. Και πώς, αυτή η φανέλα, μας κάνει αυτό που είμαστε. Ελπίζουμε κάτι να καταφέραμε.

  • Ήταν μια έμπνευση που ήρθε από την φανέλα και από το νέο γήπεδο και από την ιστορία της ΑΕΚ;

«Η έμπνευση ήρθε από το μεγαλείο της ΑΕΚ. Από όλο αυτό που είναι μέσα μας, από πριν καλά καλά καταλάβουμε ότι ζούμε. Μόλις αρχίσαμε να σκεφτόμαστε τι θέλουμε να δείξουμε και ξεκινήσαμε να ανταλλάσσουμε ιδέες,  δεν υπήρχε σταματημός.

«Και δε θα δείξουμε το Βελιγράδι; Δε θα δείξουμε τον τραυματισμό του Χρήστου; Τη φανέλα με τον στόχο στο στήθος; Το γκολ του Τάκη; Τον Ντέμη στα κάγκελα, τον κύριο Στέλιο.» Και, και, και…Γράψαμε πολλά. Σκεφτήκαμε ακόμα περισσότερα.

Κάπου μπήκε και ένα φρένο, σχετικά με το ποιοι παίκτες ήταν διαθέσιμοι.

Προσαρμόσαμε λίγο το σενάριο πάνω σε όσους απάντησαν θετικά – τους ευχαριστούμε πολύ για αυτό. Μετά, ξεκίνησε και η έρευνα στο αρχειακό υλικό. Εκεί, πια, χάσαμε κι εμείς τη μπάλα. Γιατί, το μεγαλείο της ΑΕΚ, και τελειωμό δεν έχει. Σίγουρα κάποια τεράστια γεγονότα δεν κατάφεραν να μπουν. Σίγουρα είχαμε πάρα πολλά ακόμα να πούμε. Αλλά, ευτυχώς κάποια στιγμή σταματήσαμε γιατί 1/7, το video έπρεπε να είναι στον αέρα.

Αν μας αφήνατε ακόμα θα τραβούσαμε και θα μοντάραμε. Ελπίζουμε του χρόνου!»

  • Πώς ήταν στο γύρισμα οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ;

«Σαν μικρά παιδιά. Φανταστικοί. Έπαιζαν μπάλα μεταξύ τους, γελούσαν, πείραζαν ο ένας τον άλλον. Μόνο ο Αντρέ, σαν σωστός captain, κοιτούσε πιο βλοσυρός τη διαδικασία.

Και οι παλαίμαχοι, όλοι, λες και γύρισαν στα 25. Λες και μόλις πάτησαν το πόδι τους στη Φιλαδέλφεια, ξύπνησαν τα πάντα μέσα τους. Και ήταν φανταστικό, να τους ακούς ακριβώς εκεί, που έζησαν όλη αυτή τη δόξα, να μιλάνε με τόσο σεβασμό. Να βγαίνουν τέτοια λόγια, πραγματικά μέσα από την καρδιά τους.

Αυτό που μας έκανε εντύπωση, επειδή έχει ξανατύχει να κάνουμε γυρίσματα με ποδοσφαιριστές, ήταν το πόσο συνεργάσιμοι ήταν όλοι, ώστε να βγει ένα όμορφο αποτέλεσμα για την ομάδα. Το χαρήκαμε όλοι, πολύ.

  • Πως είναι να κάνεις ένα γύρισμα για την ΑΕΚ, μέσα στο νέο γήπεδο; –

«Όπως ο τίτλος που γράψατε σήμερα για το video. Ανατριχίλα. Με το που πατήσαμε το πόδι μας μέσα στο νέο γήπεδο, ακούσαμε στ’ αυτιά μας την άλλη πλευρά να μας φωνάζει «Εμπρός ΑΕΤΕ». Είδαμε ξανά τον Ντέμη στα κάγκελα. Τον Βασίλη να καρφώνει τον Κασίγιας. Τον Θ(ε)ωμά να τρέχει με το χέρι ψηλά. Τον Νεστορίδη να δακρύζει στα χωράφια. Είδαμε τι σημαίνει να είσαι ΑΕΚ. Είδαμε το σπίτι μας να ζει ακόμα, μέσα στο νέο μας σπίτι. Κι άλλα τέτοια όμορφα.»

  • Ποια ήταν η πιο ξεχωριστή στιγμή από τα “γυρίσματα;

«Δύο οι πολύ ξεχωριστές στιγμές. Η μία που δεν είδατε στο βίντεο: Ο κύριος Στέλιος μας μιλάει για την ΑΕΚ και κάποιος τον παίρνει τηλέφωνο και τον «ενοχλεί». Το κλείνει χωρίς να το σηκώσει -πατάει το ΝΟ- και μονολογεί «Άσε με τώρα μη με παίρνεις τηλέφωνο μιλάω για την ΑΕΚ». Λίγο αργότερα, τον ξαναπαίρνει. Και ο Κύριος Στέλιος λυγίζει. Πετάει με όλη του τη δύναμη το -κιτρινόμαυρο- κινητό του κάτω, στην κερκίδα της Αγιασοφιάς, στα τσιμέντα της παλιάς σκεπαστής, και το κάνει κομμάτια.

Και συνεχίζει να μας μιλάει ατάραχος λέγοντάς μας «που είχα μείνει»; Μοναδικός. Και η άλλη που είδατε στο βίντεο. Ρωτάμε τον κύριο Στέλιο αν θέλει να ξαναφορέσει την φανέλα της ΑΕΚ.  Χαμογελάει και μας απαντάει με φωνή μικρού παιδιού «Αν θέλω, λέει». Τη φοράει και, όπως είδατε, ξεσπά σε λυγμούς. Στα τσιμέντα της Σκεπαστής. Και όλοι όσοι ήμασταν εκεί παγώνουμε. Και απλά χειροκροτούμε. Ήμασταν 15 άτομα σε όλο το γήπεδο μόνοι μας, αλλά ο αντίλαλος ήταν πιο δυνατός από ποτέ».

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X