ΑΕΚ: Τα τρομερά επιτεύγματα της καριέρας του Νίκου Ζήση

ΑΕΚ: Τα τρομερά επιτεύγματα της καριέρας του Νίκου Ζήση
Photo Credits: INTIME

Ο Νίκος Ζήσης τερμάτισε την καριέρα του στο μπάσκετ και ο ΕΣΑΚΕ παρουσιάζει όλα τα ρεκόρ του

Ο Νίκος Ζήσης κρέμασε την φανέλα του, την Δευτέρα που πέρασε, με μια συγκινητική ανακοίνωση και ο ΕΣΑΚΕ παρουσίασε με αριθμούς όλα τα επιτεύγματα της καριέρας του στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά:

21 επαγγελματικές σεζόν, 6,5 εκ των οποίων κύλησαν στην Ελλάδα. Ήταν όμως οι πρώτες και οι τελευταίες μιας σπουδαίας διαδρομής, μίας όμορφης ιστορίας που τον καθιέρωσε στη συνείδηση όλου του κόσμου του μπάσκετ, εντός κι εκτός των συνόρων για τις αθλητικές ικανότητες του αλλά και για την προσωπικότητα που τον έκανε να ξεχωρίσει από τα πρώτα βήματα του. Ο Νίκος Ζήσης έβαλε στις αρχές της εβδομάδας τους τίτλους τέλους αυτής της πορείας και το esake.gr παρουσιάζει όσα κατάφερε στα ελληνικά παρκέ με τη φανέλα της ΑΕΚ. Τα επιτεύγματα, οι αριθμοί και οι ημερομηνίες που αποτέλεσαν το περίγραμμα αυτής της διαδρομής.

Όταν η ΑΕΚ τον επέλεξε το 2000 ο Νίκος Ζήσης δεν είχε καν ενηλικιωθεί. Έτσι για να πηγαίνει στην προπόνηση είχε επιστρατευτεί ο Μιχάλης Κακιούζης με τον οποίο έμενε κοντά. Η «Ένωση» που είχε μπροστά της τη δεύτερη σεζόν της με τον Ντούσαν Ίβκοβιτς στο «τιμόνι», δεν είχε ρίξει πάντως τα δίχτυα της σε… θολά νερά. Επέλεξε ένα παιδί που έπαιξε μπάσκετ στην ιστορική ΧΑΝΘ από τα επτά ως τα 17 του χρόνια και είχε ήδη συμμετοχές με τις Εθνικές ομάδες παίδων και εφήβων. Τον έντυσε στα κιτρινόμαυρα και αυτά κράτησε για πέντε σεζόν, μέχρι που ξενιτεύτηκε για περισσότερα χρόνια απ’ όσα θα περίμενε και ο ίδιος. Ωστόσο κατάφερε να συνδυάσει με τίτλους τόσο την πρώτη, όσο και τη δεύτερη θητεία του με τη φανέλα της ΑΕΚ. Ο Ζήσης αποχώρησε από τα παρκέ έχοντας κατακτήσει το Κύπελλο Ελλάδας του 2001, το Πρωτάθλημα Ελλάδας του 2002 και το Κύπελλο του 2020.

Ο Ζήσης άρχισε να γράφει χιλιόμετρα ως επαγγελματίας στις 21 Οκτωβρίου 2000, κάνοντας ντεμπούτο στο εντός έδρας παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Μακεδονικό (89-69). Ο Ίβκοβιτς τον έριξε στο παρκέ για 4:06 λεπτά στο γήπεδο και σε αυτό το διάστημα είχε έναν πόντο με 1/2 βολές, 0/1 δίποντο, ένα κερδισμένο φάουλ και δύο λάθη. Ήταν το πρώτο από τα 182 παιχνίδια που έκανε στη Stoiximan Basket League, με τελευταίο τον τέταρτο μικρό τελικό των πλέι οφ κόντρα στον Προμηθέα.

Συνολικά οι αριθμοί και οι μέσοι όροι του στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

ΑΕΚ: Τα τρομερά επιτεύγματα της καριέρας του Νίκου Ζήση

Η επαγγελματική διαδρομή του Νίκου Ζήση στην Ελλάδα ήταν απόλυτα συνυφασμένη με την ΑΕΚ. Μέσα από αυτούς τους 182 αγώνες με τα κιτρινόμαυρα και με τους αριθμούς που «έγραψε», βρέθηκε ψηλά σε κάποιες από τις ιστορικές λίστες του Δικεφάλου στη Stoiximan Basket League.

ΑΕΚ: Τα τρομερά επιτεύγματα της καριέρας του Νίκου Ζήση

Τα ρεκόρ καριέρας στη Stoiximan Basket League

ΑΕΚ: Τα τρομερά επιτεύγματα της καριέρας του Νίκου Ζήση

Ημερομηνίες-σταθμοί και milestones

ΑΕΚ: Τα τρομερά επιτεύγματα της καριέρας του Νίκου Ζήση

LIVE όλες οι ειδήσεις

Οι ειδήσεις του enwsi.gr στο Google News

4x Προσφορά* χωρίς κατάθεση από την Betsson! *Όροι & Προϋποθέσεις. 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΑΣ
ΟΛΑ ΤΑ BLOGS
X